"Fuglemælk" (kage) ifølge GOST: opskrift, sammensætning og madlavningsfunktioner

Indholdsfortegnelse:

"Fuglemælk" (kage) ifølge GOST: opskrift, sammensætning og madlavningsfunktioner
"Fuglemælk" (kage) ifølge GOST: opskrift, sammensætning og madlavningsfunktioner
Anonim

I slutningen af 70'erne blev "Bird's Milk"-kagen pludselig den mest populære kage i USSR fra den ene dag til den anden. Allerede fra morgenstunden samledes snesevis af mennesker, der ville købe det, på Prags restaurant. I de år blev opskriften holdt i den strengeste fortrolighed, men i dag kan alle lave den samme legendariske Fuglemælkskage, som i dag næsten ikke kan findes i butikkerne.

Toast af fuglemælk ifølge GOST
Toast af fuglemælk ifølge GOST

Skabelsehistorie

Verden så kagen "Fuglemælk" takket være den legendariske konditor fra restauranten "Prag" - Vladimir Guralnik. Han revolutionerede bogstaveligt t alt madlavningens verden, fordi han begyndte at bruge agar-agar, og ingen havde tidligere brugt det på dette område. I dag er agar-agar meget udbredt i madlavning, for eksempel er det nymodens molekylære køkken umuligt uden brug af agar-agar.

Kagens historie begynder med, at ministeren for fødevareindustri prøvede de tjekkoslovakiske slik "Ptasje Mlechko" og beordrede at lave noget lignende, men efter en ny opskrift. Det var dengang, "Fuglemælk" slik blev opfundet pågelatine. Disse slik tjente som en prototype til den berømte kage. Guralnik og hans team arbejdede på denne kage i flere måneder. Vladimir ønskede, at dejen ikke skulle være almindelig kiks, men helt ny. Så lavede de dejen, noget der ligner dejen til cupcakes.

Kage fuglemælk gost ussr
Kage fuglemælk gost ussr

Navnehistorik

Ganske origin alt navn blev givet til kagen "Fuglemælk". Ifølge GOST blev kagen navngivet sådan til ære for de slik, der tjente som grundlag for dens tilberedning. Og slik blev navngivet så til ære for de tjekkoslovakiske slik "Ptase mlechko". Ifølge en gammel legende er fuglemælk et ægte mirakel, den største rigdom. Det er præcis, hvad paradisfuglene fodrede deres unger.

Fuglemælkskagelag

Opskriften på kagen "Fuglemælk" anbefaler ifølge GOST at starte proceduren med tilberedning af kager. Der er flere muligheder for småkager til denne ret.

Det klassiske kagelag blev opfundet af Guralnik selv. I dag bruges den mindre og mindre, men ikke helt glemt. Den klassiske kage minder meget om kagedej og er tilberedt efter næsten samme opskrift. Til Fuglemælkskagen skal du forberede to lag dej. Til ét lag skal du bruge (til en form med en diameter på mere end 26 cm):

  • 100 gram sukker;
  • 100 gram smeltet smør;
  • 2 æg;
  • 150 gram sigtet mel;
  • vanillin efter smag.

For at forberede kagen skal du bruge:

  1. Pisk det smeltedesmør med sukker. For at smørret skal smelte grundigt og blive blødt, skal det tages ud af køleskabet 2 timer før tilberedning. Har du ikke to timer, kan du skære smørret i meget små stykker og lade det stå på brættet i 10 minutter. I løbet af denne tid vil den nå at tø lidt op. Pisk smør og sukker med en røremaskine ved middel hastighed.
  2. Tilsæt vanillin og æg til massen, pisk indtil det er mørt.
  3. Hæld det sigtede mel i, pisk i 2-3 minutter, og ælt derefter med en ske, indtil det er kogt.
Fuglemælkskageopskrift ifølge GOST
Fuglemælkskageopskrift ifølge GOST

Dejen er klar! Nu skal du lægge den med en ske i en delt bradepande og sætte den i en ovn forvarmet til 230 grader. Bages i 8-10 minutter.

Opskrift på "Fuglemælk"-kage ifølge GOST

Når du har forberedt kagerne, kan du begynde at tilberede selve Bird's Milk-kagen. Kagen ifølge GOST tilberedes i cirka 2 timer. For at lave en soufflé skal du bruge følgende ingredienser:

  • 2 æggehvider;
  • 4 gram agar-agar gennemblødt i 150 ml vand;
  • 450 gram sukker;
  • 1 teskefuld citronsyre;
  • 200 gram smør;
  • 150 gram kondenseret mælk (kogt mælk kan også bruges);
  • vanillin efter smag.

Det er ekstremt svært at tilberede en soufflé korrekt for første gang, fordi "Fuglemælk"-kagen har mange faldgruber. Den klassiske opskrift ifølge GOST involverer iblødsætning af agar-agar og derefter opvarmning til en bestemt temperatur. Til fremstilling af soufflépåkrævet:

  1. Pisk smør og kondenseret mælk, tilsæt vanilje.
  2. Vand med agar-agar skal stå i flere timer. Bring derefter agar-agar med vand i kog i en gryde med tyk bund, mens du konstant rører grundigt med en spatel. Kog i et minut, tilsæt derefter alt sukkeret og begynd at røre. Over medium varme bringes sukker med vand og agar i kog, så snart massen fordobles i størrelse, fjernes fra varmen. Hvis der trækkes en tråd bag spatelen, er siruppen klar.
  3. Lad siruppen stå i 10-15 minutter.
  4. Pisk æggehvider i en dyb skål, tilsæt citronsyre og pisk i yderligere 5 minutter.
  5. Hæld siruppen i skålen i en tynd stråle, mens der piskes konstant. Efter tilsætning af al siruppen skal massen stige flere gange i volumen. Pisk souffléen til en meget tæt tilstand.
  6. I souffléen, tilsæt pisket smør og kondenseret mælk (trin 1), pisk i et par minutter.
Fuglemælkskage i henhold til GOST med gelatine
Fuglemælkskage i henhold til GOST med gelatine

Læg derefter et kagelag i en aftagelig kageform. Hæld halvdelen af souffléen, læg en anden kage ovenpå, hæld anden halvdel af souffléen. Sæt til at størkne i flere timer i køleskabet "Fuglemælk". Kage ifølge GOST er klar!

Kage fuglemælk klassisk opskrift ifølge GOST
Kage fuglemælk klassisk opskrift ifølge GOST

Gelatineopskrift

Kage "Fuglemælk" ifølge GOST med gelatine er mere populær i dag, da det er ret svært at finde agar-agar. Men med gelatine er kagen slet ikke som den, der engang blev tilberedt i Prags restaurant. Det er han mere tilbøjelig tilligner slik.

For at lave en kage med gelatine kan du bruge opskriften på agar, men erstatte den med 20 gram gelatine. Det er også værd at ligge i blød i flere timer i 150 ml vand.

Det er værd at overveje, at kagen med gelatine hærder i flere timer længere end med agar-agar.

Kage fuglemælk klassisk opskrift ifølge GOST
Kage fuglemælk klassisk opskrift ifølge GOST

Vodkaopskrift

Kage "Fuglemælk" ifølge GOST med vodka er ikke særlig populær i dag, men den viser sig meget velsmagende.

Ingredienser til soufflé:

  • fedtfattig hytteost - 250 g;
  • æg - 3 stk;
  • vanilje - efter smag;
  • Revet skal af 1. citron;
  • kirsebærvodka - 30 ml;
  • sukker - 80 g;
  • friske kirsebær - 20 stk;

For at lave en soufflé skal du bruge:

  1. Pisk hytteost med lavt fedtindhold, æggeblommer, vanilje.
  2. Hæld revet citronskal i, og hæld kirsebærvodka. Bland alt grundigt.
  3. Pisk æggehvider i en anden skål, tilsæt sukker. Egern med sukker tilføjer lidt til ostemassen, pisk grundigt.
  4. Fjern kernerne fra kirsebærene. Du kan skære kirsebærene i halve.
  5. Hæld den aftagelige form med den resulterende soufflé, tilsæt kirsebær. Sæt i en forvarmet ovn til 220 grader i 25 minutter.

Der er også sådan en usædvanlig opskrift på Fuglemælkskagen. Kage i henhold til GOST er klar! Ved servering kan souffléen toppes med kirsebær eller chokoladesirup.

Farvet kage med tre lag

Kage"Fuglemælk" (GOST USSR) var oprindeligt en klassisk hvid kage. I dag forsøger både konditorer og husmødre at ændre opskrifter og bringe noget nyt. For eksempel er det blevet moderne at tilberede "Fuglemælk" fra tre lag i stedet for to eller et. For at gøre dette skal du bruge tre forskellige farver soufflé. Souffléen tilberedt i henhold til den klassiske opskrift er lagt i tre kopper, gel-madfarve tilsættes til hver. Kagen viser sig at være meget interessant af udseende, og smagen ændrer sig næsten ikke, bortset fra at dejen bliver lidt mere.

Sådan pynter man

Chokoladeglasur dekorerede oftest "Fuglemælk"-kagen ifølge GOST. Sovjetisk offentlig catering kendte ikke mastiks, marcipan eller skumfiduser. Men i dag tilbyder dagligvare- og konfekturebutikker en enorm mængde pynt til konfekture. Derfor kan selv en hjemmebagt kage ligne en restaurant.

Fuglemælkskage ifølge GOST sovjetisk offentlig catering
Fuglemælkskage ifølge GOST sovjetisk offentlig catering

Dekoration med chokoladeglasur og skumfiduser. Varm 190 ml fløde og sukker op i en gryde, indtil sukkeret er helt opløst. Fjern fra varmen, tilsæt stykker af mørk eller mælkechokolade, og rør derefter, indtil chokoladen bliver til en flydende masse. Tilsæt 30-40 gram smør, rør et par minutter mere. Lad glasuren køle af i 5 minutter, hæld glasuren over kagen. Stil i køleskabet i 15 minutter og top med små skumfiduser. Sæt i køleskabet, indtil det er helt størknet

Dekoration af kagen med mastik. Mastik er i dag ret udbredt ikonfekturevirksomhed. Du kan jo forme alt af det! 1 kg hvid mastik kan koste omkring 300-400 rubler. For at dække en kage med en diameter på 26-28 cm med et tyndt lag (den skal rulles ret tyndt ud, så det ikke ødelægger smagen af kagen), skal du bruge cirka 400-700 gram. Mastik kan farves med gelfarve, eller du kan købe allerede farvet. Kager med denne belægning er norm alt dekoreret med spiseligt glitter og drys. For at klæbe dem skal du bruge en speciel konfekturelim

Fuglemælkskage ifølge GOST med vodka
Fuglemælkskage ifølge GOST med vodka

Når du pynter en kage, er det vigtigt at vise fantasi. Du kan lade dig inspirere af billeder fra kulinariske magasiner, bøger osv.

Anbefalede: