Italiensk vin: navne og anmeldelser. De bedste italienske vine
Italiensk vin: navne og anmeldelser. De bedste italienske vine
Anonim

Italienske vine anses for at være de mest populære og prestigefyldte i verden. De er blandt de fem mest eftertragtede, fordi mange af de bedste vinproducenter ligger i Italien. Dette land er den største vinproducent. Og dens forbrug er omkring 80 liter pr. person pr. år, hvilket er det højeste i verden.

italiensk vin
italiensk vin

De lokale klimatiske forhold er ekstremt gunstige for dyrkning af druer, dette gælder for hele det solrige Italien: fra den nordlige del af Alperne til de sydlige regioner. De mest berømte vinområder er Toscana, Veneto, Ligurien, Aosta, Lombardiet og Piemonte.

Italienske vine, hvis navne ofte falder sammen med druesorten, er af to typer: rød Rosso (Rosso) og hvid Bianco (Bianco). Du kan vælge en drink, der er ideel til enhver situation. Disse vine passer også godt til alle verdens køkkener.

Tørre rødvine: stemning garanteret

Hvis du forbereder en romantisk date eller en varm familiemiddag, så vil det vinde at vælge en af disse drinks. Italienske røde tørre vine vil passe til ethvert bord og enhver begivenhed, selv den mest sofistikerede kender vil finde sin buket. Nedenfor er navnene på spiritus og de retter, de passer perfekt til.

Aglianico (Aglianico) - har en granatæblefarve og en udt alt smag, kraftigt aromatiseret. Passer godt til pizza eller lammesteg.

bedste italienske vin
bedste italienske vin

Amarone er en italiensk rødvin, der skiller sig ud for sin rige smag og farve, men den er ikke for syrlig. Serveres med nudler, ost eller oksekød.

Barbera (Barbera) - rig pink farve. Har en gennemsnitlig tæthed. Den serveres norm alt med pizza, roastbeef eller lasagne.

Valpolicella er en italiensk rød mousserende vin. Den har en udt alt og meget rig smag. Perfekt til kødretter: svinekoteletter, fjerkræ eller oksekød.

Gaglioppo (Gaglioppo) - vinrig farve, som har en lille koncentration af alkohol. Serveres med oksekød, pasta og pizza. Den passer også godt til fisk og skaldyr.

Dolcetto er en italiensk vin lagret med bær og urter. Passer godt til forretter og lasagne. Den serveres også med enchiladas - majstortillas.

Lagrein er en tør vin af bordeaux farve med en rig smag. På grund af det høje syreindhold er den ideel til kød- og fiskeretter.

Lambrusco er en tør rødvin med en udt alt bærsmag og stærk syre. Dens egenskaber, at smagen, alt efter fremstillingsår, varierer fra sød til meget sød. Disse vinvarianter er ideelt kombineret med smagen af fiskeretter, mens sødere vin passer godt til frugtudskæringer.

Malvasia Nera (Malvasia Nera) - har en speciel smag og en meget mørk nuance (næsten bordeaux). Den har smag af blomme og chokolade og passer godt til flæskesteg.

Montepulciano er en italiensk rødvin med en sød smag, moderat syre, men et ret højt alkoholindhold. Rigtig god til lasagne, pølser, ost, pizza.

Nebbiolo er en stærk italiensk vin med en udt alt aroma af svampe, roser og trøfler. Ordet nebbiolo er oversat som "tåge"; vinen har fået sit navn, fordi den druesort, der bruges til fremstillingen (med det samme navn) modner om efteråret, når hele regionen er indhyllet i tyk tåge. Drikken kombineres med retter, der indeholder tomatsauce, såsom spaghetti, kød, grøntsager.

Negroamaro - denne vin findes i pink eller rødbrun farve, har en unik subtil aroma og er ideel til at lave cocktails. Passer godt sammen med lammelår og pasta.

Sagrantino (Sagrantino) - kan både være dessert og tør. Den serveres med ost, kødretter.

Sangiovese (Sangiovese) - den bedste italienske vin med ribs, brombær og blommer. Perfekt til pasta, pizza og retter med tomatsauce.

italiensk vinrød
italiensk vinrød

Tørre hvidvine skaber den rigtige atmosfære

Du vil aldrig gå g alt med valget af denne drink: den vil blive det vigtigste højdepunkt på dit bord. Italienske tørre hvidvine skaber en intim atmosfære og egner sig også til et buffetbord eller enhver lejlighed

Arneis (Arneis) - oversat fra italiensk betyder "pjollemand, slyngel." Vinen mødes med frugtfyld og smager af fersken, abrikos og mandel. Velegnet til forretter fra det italienske køkken.

Verdicchio er en italiensk hvidvin med mandelsmag. Den har en honning-sød aroma og en grønlig-gul nuance. Navnet "verde" er oversat fra italiensk til "grøn". Passer meget godt til fiske- eller skaldyrsretter og grøntsagsforretter.

Verduzzo (Verduzzo) - den kan være tør og dessert. Dessert er anderledes ved, at den har en sødere smag og en udt alt honning- og blomsteraroma. Passer godt til forretter, kødretter og skaldyrssalater.

Vermentino er en mousserende vin med sødt smag, der passer godt til fisk og skaldyr.

mousserende vine fra Italien
mousserende vine fra Italien

Vernaccia er en italiensk vin med en citrusaroma. Kan kombineres med næsten alle slags fiskeretter.

Grechetto (Grechetto) - sorten har en smag af tropiske frugter og en lys blomsteraroma. Passer godt til pasta, hvidt kød, fisk og grøntsager.

Catarratto er en siciliansk frugtvin, der perfekt komplementerer bagt skaldyr ellersalat.

Malvasia Bianca - har en rig frugtagtig aroma og honning-pære smag. Passer godt til fiskeretter, stegt fjerkræ og grøntsagssalater.

Moscato er den mest berømte hvide mousserende vin. Denne druesort bruges til fremstilling af Asti Spumante champagne, kendt for forbrugeren blot som "Asti". Moscato og Asti passer godt til desserter, kager, kager og frugt.

Nuragus er en italiensk hvidvin med en krydret eftersmag og rig aroma. Serveres med fisk og skaldyr og snacks.

Pigato er en meget aromatisk vin, der passer perfekt til fiske- og skaldyrsretter.

Picolit er en fremragende dessertvin med en delikat frugtagtig aroma. Serveres med forretter og passer især godt til brie eller blåskimmelost.

Pinot Grigio er en populær drik med en delikat og aromatisk lugt. Passer perfekt til pasta-, skaldyrs- og osteretter.

Ribolla Gialla er en unik vin med en blomsteraroma. Sæt sammen med stegt fisk, skaldyr, majs og flødesauce.

Soave er en verdensberømt hvidvin, ideel til ost, hytteost, grøntsagssnacks.

italiensk chianti vin
italiensk chianti vin

Tocai Friulano er en tør hvidvin med smag af citrus, fersken og pære. På grund af dette er det kendetegnet ved en duftende aroma. Supplerer forretter og fiskeretter.

Trebbiano er en bordhvidvin med en neutral smag. Hansserveret med næsten enhver hovedret. Passer godt til kalvekød, skaldyr og grillet hvidt kød.

Fiano er en vin med en rig nøddeagtig aroma. Passer godt til fisk og skaldyr og pastaretter.

Italiensk vin er et tegn på god smag. Som du selv kan se, er smagsområdet og aromaerne af denne drik meget, meget forskelligartede. Udvalget er utroligt stort, så enhver, selv den mest lunefulde gourmet, vil finde deres bedste italienske vin. Bær, frugt, nøddebuketter skaber en unik atmosfære. Og endnu en vigtig nuance: Duften af vin tilstopper ikke smagen af hovedretterne, men giver dem tværtimod et særligt præg og bringer Italien lige til dit bord.

Chianti er den mest berømte italienske vin

Vintage rød tørvin fra Toscana-regionen har den højeste standard - DOCG, og den produceres næsten over hele verden. Italiensk vin "Chianti" (Chianti) er kendt langt ud over selve Italiens grænser. Til blanding af Chianti bruges forskellige druesorter, hvoraf de mest populære er Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Mammolo, Nera Malvasia. Der er andre: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah. Hvide omfatter også: trebbiano, malvasia bianca.

hvid italiensk vin
hvid italiensk vin

Italiensk vin er meget populær over hele verden, og Chianti indtager med rette en hæderlig førsteplads blandt alle. Duften af vilde kirsebær, vilde bær og violer skaber en unik og speciel buket, og den syrlige og syrlige smag vil imponere de sande kendere af denne guddommelige drik. SkyldChiantier er produceret efter de højeste standarder og er derfor værdsat over alle andre.

Hovedkategorier af Chianti

Denne type vin er den mest almindelige i verden, så mange vinproducenter forsøger at gentage teknologien til dens fremstilling. Men da der er mange faktorer, der påvirker kvaliteten af denne alkoholiske drik, er der flere klassifikationer af Chianti-vine:

  • Normal. Uofficiel og derfor generelt ikke beregnet til langtidsopbevaring og skal forbruges inden for to år efter at have været på salg.
  • Riserva. Sådan vin laves kun i gode år, de bedste vinmarker bruges til produktion. Den er lagret længere på tønder og flasker og har et højere alkoholindhold.

Kategorier af italienske vine er udviklet og rettet i de sidste 35 år. Der er fire af dem, hver har sine egne karakteristika. Deres største forskel ligger i kvaliteten og prisen på den alkoholiske drik.

Category Denominazione d'Origine Controllata (DOC)

Det inkluderer meget høj kvalitet og dyre italienske vine, hvis navne lyder som Barbera D'Asti Sperone, Dolcetto D'Asti Sperone, Soave Sartori, Amarone Sartori, Orvieto Vendemmia Melini”, “Pinot Grigio Conti d'Arco”, "Cabernet Sauvignon Conti d'Arco", "Marcemino Conti d'Arco". Til dato omfatter denne kategori omkring 250 mærker af vine.

Det er meget vanskeligt at få denne kvalifikation, fordi ansøgningen om dens mærkning behandles i den lokalehandelskammer, den nationale navnekomité, derefter sendt til de lokale myndigheder og det italienske landbrugsministerium. I tilfælde af positive svar udsteder præsidenten et yderligere dekret til loven DOC.

Takket være en så kompleks procedure overholder vinproducenter de strengeste kvalitetsstandarder i produktionen af deres produkter, men prisen på et sådant produkt er passende.

Denominazione d'Origine Controllata e Garanta (DOCG)

Denne kategori er endnu højere end den tidligere DOC. Den indeholder kun 13 arter. På hylderne i butikkerne genkendes sådanne vine takket være det røde stempel med navn og nummer.

Navnene er: Chianti DOCG Piccini, Chianti Classico DOCG Piccini, Nobile di Montepulciano Piccini, Barbaresco DOCG Sperone, Barolo DOCG Sperone, Chianti Melini, Chianti Classico Melini”, “Chianti Vendemmia Melini”, “Chianti Melini Classico Vendemmia”. Sådanne vine serveres i de bedste restauranter i verden og dekorerer også kongefamiliernes borde. Duftende buketter af drikkevarer i denne kategori er ikke kun et tegn på luksus, men også på perfekt smag.

tørre italienske rødvine
tørre italienske rødvine

Vini Da Tavola

Denne kategori er den laveste blandt alle fire. Det omfatter almindelige eller, som de også kaldes, bordvine. Fremstillingen af sådanne alkoholholdige drikkevarer er ikke reguleret af love eller myndigheder. Producenterne skifter druesorter hver sæson, hvilket naturligvis påvirker de vigtigste egenskaber. Men alligevel omfatter denne kategori meget gode og dyre vine.

IndikationGeografica Tipica (IGT)

Den nyeste kategori, som blev dannet relativt for nylig. Oversat fra italiensk som "Typical Geographical Sign". Det kontrollerer kun lokal vinproduktion. Med dens hjælp bestemmes standarder som farve, sortssammensætning, oprindelse, høstår. Og etiketterne skal angive druesorten og produktionsstedet.

Men faktisk er disse standarder oftest ikke kontrolleret, og ægtheden af dataene er udelukkende baseret på vinproducenters omdømme. Den nye kategori står over de almindelige vine fra Vini Da Tavola, og derfor kan du blandt den finde nogle meget anstændige drinks.

Mousserende vine fra det fantastiske Italien

Disse drinks er skabt til de vigtigste begivenheder i dit liv: de smager unikt, deres aroma fascinerer, og du vil huske farven og typen af sådan alkohol i lang tid. Mousserende vine fra Italien er på toppen af popularitet over alt i verden. Og alt sammen fordi de har specielle produktionsteknologier og langsigtet eksponering.

Mousserende vine kaldet Lombardiet, Veneto og Trentino har været topsælgere i mange år i træk.

Italienske mousserende vine er norm alt mærket som Spumante (betyder "skummende" på italiensk) eller Frizzante (mousserende, men mindre skummende end spumante). Sådanne drikkevarer er meget dyre og af højeste kvalitet, for eksempel er Asti og Franciacorta DOCG.

Mousserende vine fra Italien, ofte fejlagtigt omt alt som champagne, er verdensberømte. Hver gourmet og kender af skønhed skal mindst én gangi livet at forkæle dig selv med en så dyr gave.

Italien producerer den største mængde vin. Ingen nation forsyner verdensmarkedet med en sådan mængde af denne type alkohol: mere end 500 mærker af elitesorter og endnu flere lok alt producerede vine. Dette betyder kun, at italienerne ved meget om denne solrige drik, hvilket gør den original, aromatisk og unik i smagen.

Italienske vinkategorier
Italienske vinkategorier

Anmeldelser

Italienske vine er elsket af millioner af mennesker rundt om i verden. Talrige positive anmeldelser beviser endnu en gang, at denne alkohol med rette anses for at være den bedste. Hvis du kigger gennem siderne af forskellige informationsressourcer, magasiner, fora osv., hvor kendere efterlader deres kommentarer, kan du være sikker på, at Asti og Chianti er salgslederne, og forbrugerne vælger også Pinot Grigio eller Bianco d'Alcamo.

Der er dog nogle vinelskere, der synes, at den bedste Chianti-drik er for sur og endda bitter, så du bør stole på dine egne præferencer og måske velrenommerede smagsdommeres dømmekraft, når du vælger elite spiritus.

Anbefalede: