Pasta lasagne med hakket kød: madlavningsopskrifter
Pasta lasagne med hakket kød: madlavningsopskrifter
Anonim

Hvordan laves pasta og hakket kødlasagne? Opskriften på denne lækre og tilfredsstillende ret vil blive beskrevet detaljeret i denne artikel.

pasta lasagne
pasta lasagne

Generel information om den italienske ret

Lasagne er en italiensk ret lavet af pasta i form af en flad firkant, samt fyld i form af hakket kød og Bechamelsauce. Der er ikke noget svært ved at lave sådan en middag. Det skal dog bemærkes, at det vil tage dig meget lang tid at lave mad. Dette skyldes det faktum, at alle komponenterne i retten tilberedes omhyggeligt, separat.

Trin-for-trin hjemmelavet pastalasagneopskrift

Den pågældende ret er et fremragende måltid, også for dem, der i mad sætter pris på ikke kun dens uovertrufne smag, men også dens æstetiske udseende.

Pastalasagne kan tilberedes med en række forskellige toppings. Vi besluttede at bruge almindelig hakket svinekød. Men først ting først.

Hvordan laves pastalasagne derhjemme? Opskriften på denne ret er meget enkel. Men for at implementere det har du brug for mange forskellige produkter, herunder:

  • pasta af enhver form (fra durum-varianterhvede) - 300 g;
  • færdig hakket svinekød - omkring 400 g;
  • stort løg - 1 hoved;
  • stor sød gulerod - 1 knold;
  • fed hvidløg - 4 fed;
  • bulgarsk rød eller gul peber - 1 stk.;
  • modne og kødfulde tomater - mindst 5 stykker;
  • friske grøntsager - 1 bundt (inklusive basilikum, dild og persille);
  • olivenolie uden smag - påfør efter din smag;
  • hvidt granuleret sukker - ca. 10 g;
  • s alt, allehånde - påfør efter din smag;
  • let hvedemel - cirka 50 g;
  • mælk med højt fedtindhold - 2 kopper;
  • frisk smør - 2 store skeer;
  • hård ost - mindst 200 g
  • lasagne med pasta og hakket kød opskrift
    lasagne med pasta og hakket kød opskrift

Processen med at lave hakket svinekødsfyld

Hjemmelavet pastalasagne er især velsmagende, hvis du bruger hjemmelavet hakket kød til tilberedning. Hvis du ikke har tid til at male kødproduktet, så kan du købe det færdiglavet i butikken.

Så for at lave kødfyldet skal du lægge det hakkede svinekød i en dyb gryde og derefter stege let ved middel varme. Dernæst skal du tilføje finthakket løg til det og presse hvidløgsfeddene ud med et specielt værktøj.

Efter s altning og pebering af ingredienserne skal de steges i cirka 10 minutter. I dette tilfælde skal hakket kød få en let gylden nuance.

Efter de beskrevne handlinger tilsættes store mængder til kødproduktetrevne gulerødder og stærkt hakkede friske tomater. Den sidste komponent kan rulles i en kødhakker eller hakkes med en blender.

pasta lasagne opskrift
pasta lasagne opskrift

Efter tilsætning af hakket grønt til hakket kød lukkes det tæt med låg og koges i sin egen saft i ca. 15-25 minutter. I løbet af denne tid skal kødfyldet være gennemstegt. Den tages ud af komfuret og afkøles helt.

At lave bechamelflødesauce

Ofte laves pastalasagne ved hjælp af ovenstående sauce. De giver retten en speciel cremet smag og høj næringsværdi.

Hvad skal du selv tilberede Bechamelsauce, kom alt det færdiglavede smør i gryden og smelt det langsomt. Tilsæt derefter hvedemel og sukker til det, og bland derefter godt. Samtidig sørger de for, at der ikke dannes klumper i saucen.

Tilføjelse af fed mælk til ingredienserne, de s altes og peber efter smag. I denne sammensætning koges Bechamelsauce ved lav varme i ca. 10 minutter.

Riv også hård ost separat på et fint rivejern. Vi skal bruge dette produkt til at drysse det halvfabrikata.

Kog pasta

Pastalasagne vil vise sig at være mere velsmagende og sund, hvis du bruger durumhvedeprodukter til tilberedning. De hældes i kogende s altet vand og koges helt bløde. Det skal bemærkes, at forskellige former og typer af pasta kan tilberedes i forskellige tidsrum (ca. 7-15 minutter).

hjemmelavet pasta lasagne opskrift
hjemmelavet pasta lasagne opskrift

Så snart melproduktet bliver blødt, smides det i et dørslag og vaskes straks med koldt vand. Derefter rystes den kraftigt.

Lasagneformningsproces

Hvordan dannes lasagne med pasta og hakket kød korrekt? Opskriften på denne italienske ret kræver brug af dybt grydegrej designet til ovnen. Den smøres med en lille mængde solsikkeolie, og derefter tilsættes ½ af den færdiglavede Bemashel-sauce. Derefter lægges 1/3 af den kogte pasta ud i retterne og jævnes forsigtigt med en ske. Dernæst tilsættes den ene halvdel af det hakkede kød, stegt med grøntsager, til en dyb form.

Efter at have ramt produkterne med en spiseske, dækkes de igen skiftevis med pasta og hakket kød. Til allersidst hældes hele halvfabrikatet op med resterne af Bemashel sauce.

For at gøre pastalasagnen mere appetitlig og velsmagende skal den dækkes med et tykt lag fintrevet ost. Forresten tilføjer nogle husmødre dette produkt mellem andre produkter. I dette tilfælde er den italienske ret mere nærende og smagfuld.

Tilberedning i ovn

Lasagne hjemme fra pasta koges i ovnen i kort tid. Efter at den er helt drysset med ost, sendes den til en forvarmet ovn og bages ved en temperatur på 205 grader i 20 minutter. Denne lille tid burde være nok til, at den italienske ret stivner godt.

hjemmelavet pasta lasagne
hjemmelavet pasta lasagne

Efter tidlasagnen skal være jævnt dækket med et gyldent hoved af smeltet ost.

Hvordan præsenterer man til middag?

Efter tilberedning af lasagne med pasta, hakket kød og Bemashel-sauce i ovnen tages den ud og lader den køle af i en skål. Dette er nødvendigt, for at den italienske ret ikke falder fra hinanden, når den lægges ud på en tallerken.

Når lasagnen er varm, skæres den i portionsfirkanter og lægges derefter forsigtigt ud på flade tallerkener med en kogespatel.

Du kan bruge denne ret uden brød samt andre ekstra ingredienser. Gæster bør kun servere en gaffel og kniv.

Summarize

Som du kan se, er der ikke noget kompliceret i at tilberede sådan en italiensk ret som lasagne. Men indtil den nævnte frokost serveres, bliver du nødt til at prøve meget hårdt og anvende al din kulinariske viden og færdigheder.

hjemmelavet pasta lasagne
hjemmelavet pasta lasagne

Hvis du vil lave en klassisk lasagne, anbefaler vi til tilberedning af den at købe pasta af samme navn i form af rektangulære eller firkantede lag. De kan i øvrigt laves derhjemme med almindelig æggedej (som til dumplings).

Anbefalede: