Mimosasalat: opskrift med kartofler, ost og dåsemad
Mimosasalat: opskrift med kartofler, ost og dåsemad
Anonim

Mimosasalat har længe vundet russiske gourmeters hjerter. I færdig form erobrer denne skål ikke kun med sin smag, men også med lysstyrke. Lad os yderligere overveje hovedtrækkene ved tilberedning af Mimosasalat med kartofler og ost, såvel som den klassiske opskrift på sådan en ret, som enhver husmor vil være i stand til at bruge.

Billede "Mimosa" salat med dåse opskrift klassisk trin for trin
Billede "Mimosa" salat med dåse opskrift klassisk trin for trin

Hvad du skal bruge for at lave en salat

Det er ingen hemmelighed, at smagen af den færdige ret afhænger direkte af de rigtige ingredienser og deres nøjagtige forhold. For at lave en Mimosasalat skal du forberede følgende produkter:

  • 3-4 kartofler;
  • 2 gulerødder;
  • 200 g fisk på dåse (i olie);
  • 3 æg;
  • 150 g ost (skal bruge hård ost);
  • mayonnaise (til dressing);
  • grønt (til dekoration).

Forberedelse af ingredienser

At skabe den overvejedesalat er bedst at bruge friske og kvalitetsingredienser. Nogle af dem skal forbehandles.

Opskrift på "Mimosa" med kartofler og ost går ud på at koge forskrællede knolde, indtil de er kogte, og derefter hakke dem med et mellemstort rivejern.

Æg skal også koges. I processen med at forberede ingrediensen er det nødvendigt at sikre, at det ikke overkoger. Ellers vil æggeblommerne have en grålig farvetone, som efterfølgende vil ødelægge udseendet af den færdige ret. Dernæst skal hvert æg deles i blomme og hvid.

Det anbefales at fjerne synlige ben fra dåsefisk og mos den bløde del godt med en gaffel.

Separat skal du forberede buen. For at denne grøntsag ikke skal ødelægge smagen af den færdige salat med bitterhed, skal den på forhånd gennemblødes i vand fortyndet med en lille mængde eddike. I denne form skal produktet stå i 15-20 minutter, hvorefter vandet drænes.

Billede "Mimosa" klassisk
Billede "Mimosa" klassisk

Shaping salat

Når alle ingredienserne til "Mimosa"-salaten med kartofler (ifølge opskriften) er tilberedt, skal vi begynde at forme retten. Dets hovedtræk er, at dette kulinariske kunstværk præsenteres i en puff-version. For at den færdige salat skal vise sig at være den mest saftige, skal hvert lag dækkes med et tyndt mayonnaisenet, når man lægger den.

Alle kogte ingredienser skal arrangeres i lag, stable dem i følgende rækkefølge:

  1. Halv revet kartoffel.
  2. Mast fisk på dåse.
  3. Syltet løg.
  4. Resten af kartoflen.
  5. Revet ost.
  6. Revet gulerødder.
  7. Revet æggehvide.
  8. Knust blomme.

Det øverste lag af den færdige bacon skal pyntes med finthakket grønt, hvilket vil give den klassiske "Mimosa" et lyst og meget appetitligt udtryk.

Billede "Mimosa" med kartofler og ost
Billede "Mimosa" med kartofler og ost

Hvilken fisk skal du vælge?

Hvilken fisk bør foretrækkes i processen med at tilberede Mimosasalat med dåsemad? Den klassiske trin-for-trin opskrift på den pågældende ret involverer brugen af rød fisk og makrel. Når du vælger denne ingrediens, er det vigtigt at være opmærksom på de varianter af vandlevende organismer, der ikke har knogler.

Moderne kulinariske eksperter bemærker, at denne salat vil have en fantastisk smag, hvis den ikke inkluderer dåsemad, men røget fisk (torsk, laks, lyserød laks, makrel).

Den fisk, der er valgt til tilberedning af "Mimosa" med kartofler i henhold til opskriften ovenfor, bør ikke være s alt eller fed. Derfor er ål og sild kategorisk ikke egnede til at lave en ret.

Hvordan vælger man en bue?

I processen med at tilberede Mimosasalat med kartofler i henhold til opskriften ovenfor, er det meget vigtigt at være opmærksom på løget, som tages som dets ingrediens. For at lave en ret efter den klassiske opskrift bruges løg. Praksis viser, at iflgHvis det ønskes, kan denne komponent nemt erstattes med grønne løgfjer. Mere velhavende husmødre kan bruge skalotteløg til at lave en ret, som har særlige smagsegenskaber, der perfekt understreger smagen af den færdige salat.

Et par ord om mayonnaise

De fleste kulinariske eksperter anbefaler at være særlig opmærksom på valget af mayonnaise til at lave sådan en salat. Praksis viser, at til dette formål er det bedst at bruge en sauce med det højeste fedtindhold eller et hjemmelavet produkt. Dette skyldes, at en utilstrækkelig fed sammensætning kun giver en lille del af smagen til den færdige ret, hvorfor den skal bruges i store mængder, og det påvirker designets æstetik negativt.

Hvis det ønskes, kan du tilføje en lille mængde finthakket dild eller persille til den færdige mayonnaise, men under ingen omstændigheder koriander - det vil kun ødelægge smagen af salaten.

Billede "Mimosa" opskrift med kartofler
Billede "Mimosa" opskrift med kartofler

Æg

Hvordan vælger man de rigtige kyllingeæg til Mimosasalat? Når du køber en ingrediens, bør du give fortrinsret til et landbrugsprodukt, da det er i det, der er en lys blomme, som er genstand for dekoration af den færdige salat.

Til madlavning skal du vælge de største og kun friske æg, der smager godt.

Et par ord om betjening

Hvordan serveres kogt salat? De fleste kulinariske anbefalinger indikerer, at lagdelingen til denne ret ikke er så vigtig, fordiMimosasalat med kartofler og ost tilberedt efter ovenstående opskrift viser sig at være meget velsmagende, selvom den præsenteres i en blandet version.

Hvis salaten er tilberedt i puffform, skal den have lov til at trække i køleskabet i mindst en time.

Sådan laver du mimosasalat
Sådan laver du mimosasalat

Sådan giver du ekstra mørhed til smagen af salat

For at gøre smagen af Mimosasalat med kartofler blødere og mere mør, kan smør bruges blandt ingredienserne. Inden produktet tilsættes salaten, skal det fryses og derefter rives på et fint rivejern og placeres i midten af sammensætningen i et tyndt lag.

Den færdige ret kan også give en blød cremet smag ved at krydre den med en speciel sauce. For at forberede det skal du blande mayonnaise med en lille mængde fløde i en skål. Pisk derefter massen, indtil den er glat, og s alt derefter og tilsæt en blanding af kværnet peber efter smag. Den resulterende sauce kan, ligesom ren mayonnaise, også kombineres med en lille mængde dild og først derefter bruges til at anrette retten.

Anbefalede: