Diæt kinesisk kålsalat: madlavningsmuligheder og opskrifter
Diæt kinesisk kålsalat: madlavningsmuligheder og opskrifter
Anonim

Beijing-kål er et godt diætprodukt. Den har en fremragende smag og passer godt til alle grøntsager. Kinesisk kål diæt salater er gode ikke kun for dem, der overholder korrekt ernæring. I vores artikel vil vi forsøge at give de mest interessante opskrifter.

Lidt om kinakål…

Indtil slutningen af halvfjerdserne var kinesisk salat, nu kaldet kinakål, et sjældent produkt i Amerika og Europa. Den blev dengang hovedsageligt bragt fra Kina, hvor kulturen er blevet dyrket siden det sjette århundrede. Og først for nylig er kål blevet meget almindelig. Nu kan den købes i ethvert supermarked. Dette skyldes udviklingen af nye tilpassede sorter, der kan dyrkes i det europæiske klima.

Kinesisk kål salat billede
Kinesisk kål salat billede

Hvorfor er Beijing-kål blevet så populær over hele verden? Faktum er, at indholdet af C-vitamin i det er flere gange større end i salatblade. Kål er også rig på B-vitaminer.og caroten. Den indeholder kalium, fosfor, calcium, magnesium. Men kalorieindholdet i produktet er meget lavt - 16 kcal pr. 10 gram. Det er af denne grund, at det anbefales til tilhængere af korrekt ernæring. Kinesisk kål er til stede i mange diæter.

Hvilke retter er lavet af det?

Diæt kinakålsalater er langt fra alle de retter, der kan tilberedes af dette produkt. Det kan du for eksempel lave lækre kålruller af. Og i Asien kan de godt lide at forsure Beijing. Generelt kan vi sige, at Beijing-kål indtager en midterposition mellem almindelig hvidkål og salater. For mange mennesker er almindelige kålsorter tunge. I dette tilfælde kommer Beijing til undsætning. Let produkt passer godt til alle grøntsager, oste, skaldyr og fjerkræ.

Diæt Kinesisk kålsalater kan krydres med en række forskellige saucer. Eller du kan bruge en traditionel kinesisk dressing, som er tilberedt af sojasovs med tilsætning af en lille mængde æblecidereddike. Det er bedre at servere salater i gennemsigtige eller hvide fade, så ser retten mere attraktiv ud.

Kålsalat med æble

Lækker kost kinesisk kålsalat kan tilberedes med et æble. I denne ret passer grøntsager og frugter godt til hinanden.

Ingredienser:

  1. Kål.
  2. Dåse med majs.
  3. S alt.
  4. Agurk.
  5. Tre æbler.
  6. Hård ost (alle) - 220 g

Til tankning:

  1. Olivenolie - 1 spsk. l.
  2. fransk sennep - 1 tsk
  3. Let mayonnaise - fem spsk. l.
  4. eddike - 1 spsk. l.

Skær rene blade af Beijing-kål i strimler. Tilsæt skåret æbler, agurker og dåse majs til retten. Slib osten på et rivejern og kom den også i salaten. Bland alle ingredienser og tilsæt sauce. Vi forbereder dressingen fra mayonnaise, olie, sennep og eddike. Vi sætter den færdige ret i køleskabet i 20 minutter og serverer den derefter på bordet.

Krabbestangsalat

Kinakål- og krabbestangsalat er en lækker og hurtig ret til en familiemiddag.

Beijing kål salat opskrift med foto
Beijing kål salat opskrift med foto

Ingredienser:

  1. Krabbestænger - 120 g
  2. Kogte æg - to stk.
  3. Mayonnaise.
  4. Beijing-kål.
  5. S alt.

Pekingkål i tynde skiver og tilsæt hakkede æg og krabbestænger. Bland alle ingredienserne og smag til med mayonnaise. Grønt kan bruges som dekoration. Salat kan krydres med olie, men med mayonnaise bliver den mere mør. Majs på dåse kan tilsættes retten. Resultatet er også en meget velsmagende salat.

Agurkesalat og majs

Beijing-kål- og agurkesalat med majs er ikke kun velsmagende, men saftig og sund. Og til forberedelsen skal du bruge et minimumssæt af produkter.

Ingredienser:

  1. Beijing-kål.
  2. To kogte æg.
  3. Så mange agurker.
  4. Grønt løg.
  5. Majs på dåse.
  6. S alt.
  7. Olivenolie - to spsk. l.
  8. peber.

Præl æggene og skær dem i tern, agurker i halve ringe. Hak Beijing fint. Bland alle ingredienser og tilsæt grønne løg. Smør salaten med olivenolie og smag til med peber. Der kan serveres en let vitaminret.

kyllingefilet og ananassalat

Kinakålsalat med kylling og ananas er meget velsmagende. Denne ret kan også stilles på festbordet. Takket være brugen af kød er salaten nærende.

Ingredienser:

  1. To kyllingefileter.
  2. Frisk ananas (den kan erstattes med en på dåse).
  3. Olivenolie.
  4. Beijing-kål - 120 g
  5. Salat - 90 g
  6. Mayonnaise - 90 g.
  7. Sennep (bedre at bruge Dijon) - 1 bord. l.
  8. Frisk dild.
  9. creme fraiche - 40 g.
  10. Rød peber.
  11. S alt.

Opskrifter på kinakålsalater (billede vist i artiklen) er nemme at tilberede. Denne ret var ingen undtagelse.

Kyllingfilet s altet og stegt på alle sider i olivenolie. Efter afkøling skal kødet skæres i skiver.

Lækker kinakålssalat foto
Lækker kinakålssalat foto

Hvis du bruger frisk ananas, så skal den skrælles og skæres i stykker.

Til salatdressing kan du lave en meget velsmagende sauce. Bland creme fraiche, mayonnaise og sennep. Tilsæt finthakket dild til massen. Bland ingredienserne godt sammen. Tankstation klar.

Shinkuemsalat og Beijing-kål. Top dem med sauce. Vi fordeler den grønne masse på fadet, og pynter den med skiver kød og ananas på toppen. Du kan lægge et par dråber balsamicoeddike på kanten af tallerkenen.

Ananas på dåse kan også bruges til madlavning, hvis der ikke er en frisk. Lækker kinakålsalat bliver ikke værre.

Hurtig salat

Meget enkel og lækker kinakålsalat kan tilberedes på kun fem minutter.

Ingredienser:

  1. Beijing-kålhoved.
  2. Ananas på dåse.

For at tilberede retten skal kål hakkes i tynde strimler. Åbn en dåse ananas og dræn siruppen. Skær frugten i skiver og tilsæt den til Beijing-kål. Salat kan smages til med ananassirup.

Denne ret passer godt sammen med grillet kød.

Salat med pølse

Vi gør dig opmærksom på endnu en opskrift på en lækker Beijing-kålsalat. Enkelheden i tilberedningen påvirker ikke smagen.

Krabbe- og kinakålssalat
Krabbe- og kinakålssalat

Ingredienser:

  1. Kål.
  2. Røget pølse - 220 g.
  3. Hvidløg.
  4. En dåse ærter.
  5. Mayonnaise.
  6. Grøn.

Beijingkål skåret i tynde strimler. Tørret eller røget pølse skåret i strimler. Vi hakker det grønne. Vi blander alle ingredienserne i en salatskål, vi sender dåseærter dertil. Før et par fed hvidløg gennem en presse og tilsæt tilsalat. Den færdige ret kan smages til med mayonnaise eller olivenolie.

Røget kyllingesalat

Røget kylling er lækkert alene. Og dens kombination med kål giver et fantastisk resultat. Denne opskrift på en simpel kinakålssalat kan bruges til et festligt bord.

kinakål og krabbesalat
kinakål og krabbesalat

Ingredienser:

  1. Røget kylling - 210 g
  2. Beijing-kål.
  3. ½ citron.
  4. Olivenolie.
  5. To tomater.
  6. S alt.
  7. 1 tsk Dijonsennep.
  8. Croutoner – 50 g

Til madlavning skal vi bruge et stykke røget kylling. Det kan være et lår, filet eller andre dele. Selvfølgelig er brystet det mest bekvemme, da du ikke behøver at skille kødet fra knoglerne, du skal bare skære det i skiver. Riv kålen fint, og skær tomaterne i halve (du kan bruge cherrytomater).

Bland alle tilberedte ingredienser og smag til med sauce. Vi forbereder dressingen fra olivenolie, sennep og citronsaft. Pisk massen med et piskeris, til den er glat. Hvis du ikke vil bruge saucen, kan du bruge mayonnaise.

Dressing skal tilføjes før servering. Salat kan pyntes med croutoner.

Kål- og pebersalat

Ikke alle husmødre tilbereder kinesiske kålsalater. Opskrifterne med billeder givet i vores artikel hjælper med at berige den daglige kost med sunde retter. Særligt glædeligt er det faktum, at Beijing-kål er bredt tilgængeligt til salg om vinteren. Mange mennesker ved det bare ikkehvor nyttig grøntsagen er, så den er endnu ikke inkluderet i din kost. I mellemtiden, i Kina, Beijing-kålens hjemland, er vitaminsalater baseret på det meget populære.

Ingredienser:

Kinesisk kålsalat med agurk
Kinesisk kålsalat med agurk
  1. Beijing-kål.
  2. bulgarsk peber - 2-3 stk.
  3. Samme antal æbler.
  4. S alt.
  5. Krydderier.
  6. Olivenolie.
  7. Æblecidereddike.

Retten tager ikke mere end fem minutter at forberede. Riv kålen, og skær æbler og peberfrugt i strimler.

Til salatdressing kan du bruge en blanding af olie og æblecidereddike. Tilsæt saucen til retten og server den på bordet. Tilsæt s alt og krydderier efter smag.

Laksesalat

Lækker kinakålsalat (billede vist i artiklen) kan tilberedes ved hjælp af fisk eller skaldyr.

Ingredienser:

  1. Laks - to bøffer.
  2. Tomater - to stk.
  3. Beijing-kål.
  4. Olivenolie.
  5. udstenede oliven - 110 g
  6. Hvidløg.
  7. Oregano.
  8. peber.
  9. Provence-urter.

Laksebøffer (afkølet) stegt i vegetabilsk olie. Fisken skal bringes til beredskab, men ikke overtørret. Derefter fjerner vi knoglerne fra hvert stykke og deler det i små dele.

kinakål og agurkesalat
kinakål og agurkesalat

Til salat, brug udstenede oliven. De er nemmere at skære i stykker. Riv kålen, og skær tomaterne i skiver. Bland fisk og grøntsager i en salatskål.

Som dressing kan du bruge en blanding af olivenolie og saften af en halv citron. Du kan tilføje oregano og provencalske urter til saucen. Hvis du vil have en mere krydret smag af salaten, kan du tilføje lidt sojasovs.

Blækspruttesalat

Lækker salat kan tilberedes med blæksprutte.

Ingredienser:

  1. Beijing-kål.
  2. To agurker.
  3. Samme mængde tomater.
  4. Blæksprutte på dåse. – 230 g.
  5. Dill.
  6. Olivenolie - 3 spsk. l.
  7. Citronsaft.

Skær tomaterne i skiver, agurker i halve ringe, hak kålen fint. Blæksprutte skåret i ringe. Bland alle ingredienserne i en salatskål.

Olivenolie blandes med saften af ½ del af en citron. Hæld den resulterende dressing over salaten, og server den derefter på bordet.

Avocadosalat

Ingredienser:

  1. En avocado og et æble hver.
  2. Olivenolie.
  3. Hvidløg.
  4. Beijing-kål.
  5. Citronsaft - 2 spsk. l.

Hak kålen fint. Skræl avocadoen og skær den i skiver. Drys citronsaft på toppen for at undgå, at den bruner. Hak løget i halve ringe. Skær det skrællede æble i tern. Bland alle ingredienserne i en skål og smag til med citronsaft og olivenolie.

Salat kan serveres på et fad pyntet med salat.

Krabbesalat

Skaldyr er meget nyttige for vores krop. Derfor skal de være til stede i vores kost. Som en festlig mulighed kan du tilbydetilbered en salat med krabbe og kinakål.

Ingredienser:

  1. Krabbekød - 310 g
  2. To tomater.
  3. Gulerod.
  4. Roe.
  5. Agurk.
  6. Beijing-kål.
  7. Bønner - 110 g.
  8. eddike.
  9. Fedtfri yoghurt - 110 g
  10. vegetabilsk olie.
  11. Bønner - 110 g.

Lad os begynde at lave mad med krabber. De skal deles ordentligt op. Adskil kløerne fra kroppen. Vi udvinder kødet fra alle dele af krabben og koger det med tilsætning af laurbærblad, peber, nelliker, s alt og en kvart citron.

Tomater vaskes grundigt og skåret i skiver. Agurk skåret i skiver. Skræl og riv majroer og gulerødder.

Salatblade vaskes og tørres med servietter, hvorefter vi river dem med hænderne. Vask bønnerne og skær dem i stykker. Hak grønt og kål fint.

I en separat skål blandes fedtfattig yoghurt, solsikkeolie og lidt eddike.

Bland alle ingredienserne (undtagen krabbekød) i en beholder og smag til med sauce. Kom salaten på et fad, og kom krabbekødet i midten af fadet. Grønt kan bruges til dekoration.

Salat med kød, kål og nødder

Lækker Beijing-kålsalat (billeder af nogle retter er vist i artiklen) med kød og valnødder er ikke kun god i smagen, men også nærende.

Ingredienser:

  1. Agurk.
  2. Kylling eller andefilet.
  3. Valnødder - 80 g
  4. Beijing-kål.
  5. Selleri - 80 g
  6. Apple.
  7. Olivenolie.
  8. Dill.
  9. Salat.
  10. Fedtfri yoghurt - 90 g

Agurk vasket godt og gnides på et fint rivejern. Vi blander frugtkødet med yoghurt og tilføjer hakkede grøntsager. Denne sauce kaldes tzatziki.

Beijingkål skilles ad i separate blade og skæres derefter i tynde strimler. Ande- eller kyllingefilet skåret i stykker og stegt med olivenolie og krydderier.

Min selleri og skåret i ringe. Skræl æblet og skær det i små stykker. Vi vasker salatbladene og river dem med hænderne. Tør de skrællede nødder i en tør stegepande. Læg salat og kål i bunden af fadet. Top med selleri, agurk, æble og kød. Dryp retten med tzatziki sauce og drys med hakkede nødder.

The Dietest Salat

Den originale opskrift giver dig mulighed for at tilberede en utrolig sund og diætsalat. Til madlavning er det bedre at bruge friske ærter, hvis det er muligt. Naturligvis er dåsemad mere praktisk at bruge, især i efterår-vinterperioden. Men friske ærter indeholder meget flere vitaminer. Nå, alle ved om værdien af broccoli. Derfor vil vi som et resultat få en vidunderlig diætsalat.

Ingredienser:

  1. Grønne ærter (bælg) - 150 g.
  2. Olivenolie.
  3. Frisk ingefær.
  4. Blomkålshoved (medium).
  5. Beijing-kål - 1/2 hoved.
  6. Sojasauce - 30 ml.
  7. Klip sesam.
  8. Grøn.
  9. Én kyllingefilet.
  10. Cherrytomater - 9 stk.

Kyllingefilet vasket grundigt og skåret i stykker. Kødet skal marineres i en times tid. For at gøre dette kan du bruge en blanding af sojasovs, olivenolie og sesamfrø. S alt og sukker skal tilsættes marinaden efter smag. Vi sender også revet ingefær dertil.

Mens kødet marinerer, kan du koge ærterne i s altet vand. Pekingkål skilles ad i blade og vaskes og skæres derefter i strimler.

Blomkål adskilt i blomsterstande, steg dem derefter i olivenolie og tilsæt krydderier. Vask cherrytomater og skær dem i kvarte. Hak det grønne fint. Bland alle ingredienser i en salatskål. Retten kan smages til med olivenolie. Dette vil gøre det endnu mere nyttigt. Topsalat kan pyntes med græskarkerner.

Svampesalat

Beijing-kål passer ikke kun sammen med frugt og grøntsager, men også til svampe.

Ingredienser:

  1. Beijing-kål.
  2. Bow.
  3. svampe - 210
  4. To tomater.

Til marinade:

  1. vegetabilsk olie.
  2. Ch. l. sukker.
  3. Eddike - to spsk. l.
  4. S alt.

Svampe vaskes grundigt og skåret i tynde skiver. Fra en blanding af vegetabilsk olie, eddike, s alt og sukker forbereder vi marinaden. Vi putter svampe i det. Hak kålen meget fint, hak tomater og løg. I bunden af tallerkenen lægges salaten ud i lag med tilberedte grøntsager. Topret kan pyntes med svampe. Marinaden kan bruges som dressing til retten.

Æble- og rosinesalat

Ingredienser:

  1. Grønt æble.
  2. Beijing-kål - 450 g
  3. 1 spsk l. rosiner.
  4. Sukker - ½ spsk. l.
  5. 2 spsk. l. citronsaft.
  6. Low Fed Yoghurt - 40ml

Beijingkål vasket og skåret i strimler. Tilsæt s alt og sukker og pres med hænderne. Kværn æblet i form af sugerør og bland det med citronsaft, så frugtkødet ikke bliver mørkere.

Bland alle ingredienserne og smag til med fedtfattig yoghurt. Drys salaten med rosiner på toppen.

Salat med appelsiner

Ingredienser:

  1. Beijing-kål - 330 g
  2. Orange frugtkød - 110 g
  3. Dåse med majs.
  4. Løgfjer (grøn).
  5. Sojasauce - 1 tsk
  6. Rast. olie - 1 bord. l.

Tilberedelse af den originale salat tager meget kort tid. Vi hakker kålen, skræller appelsinen og skærer frugtkødet i tern. Bland alle ingredienserne og tilsæt hakket løg og majs på dåse. Du kan bruge en blanding af olie og sojasauce til at anrette retten. Du kan tilføje dine yndlingskrydderier til retten.

I stedet for efterord

Som du kan se, er der utroligt mange muligheder for at lave kinakålssalater. Opskrifter med billeder hjælper med at berige enhver husmors sædvanlige kost.

Beijing-kål er et fremragende diætprodukt, der kan erstatte bladsalat og almindelig hvidkål. Dens sarte blade er et glimrende grundlag for mange retter. Fordelen ved Beijing er detdet harmonerer godt med fisk, kød, grøntsager og frugter. Det er umuligt at blive bedre af kål. Det betyder, at det kan bruges bredt selv af dem, der er meget omhyggelige med at vælge produkter. Selvfølgelig skal dressinger baseret på olivenolie eller naturlig yoghurt bruges til diætretter.

Anbefalede: