Italiensk køkken: cremet pastasauce

Italiensk køkken: cremet pastasauce
Italiensk køkken: cremet pastasauce
Anonim

Cremet pastasauce giver en tilsyneladende velkendt og almindelig ret som pasta en helt ny lyd, tekstur, delikat smag og aroma. På det seneste er det italienske køkken blevet mere og mere populært. Og den mest karakteristiske ret er pasta. Den har et stort antal variationer i tilberedning og serveringsmetoder. Og saucen spiller en vigtig rolle. Det er ham, der gør hver ret unik og speciel. Italiensk pasta i en cremet sauce vil tilføje variation til hverdagsmenuen eller blive din livredder i tilfælde af uventede gæster. Denne ret tilberedes hurtigt og nemt. Selv uerfarne kokke kan nemt lave det.

cremet pastasauce
cremet pastasauce

Så vi forbereder den cremede pastasauce. Vi skal bruge to hundrede og halvtreds milliliter tung fløde, halvtreds gram smør, et fed hvidløg, som skal hakkes, et og et halvt glas revet parmigian ost, tre spiseskefulde hakket persille, krydderier efter smag. Smelt smørret ved svag varme, tilsæt fløden der og kog i fem minutter under omrøring af og til. Dernæst hældost, krydderurter og hvidløg. Bland alle ingredienser meget hurtigt, indtil det er glat. Hvis du vil have dressingen tykkere, så tilsæt lidt mel. Bring vores cremede pastasauce i kog og tag den af varmen. Vi fylder dem straks med pasta og efterlader lidt til servering. Selve retten er meget kalorierig. Men hvis du ikke er på diæt, vil du få utrolig glæde af smagen af denne ret!

italiensk pasta i flødesauce
italiensk pasta i flødesauce

En anden variant af denne opskrift er pasta i en cremet tomatsauce. Vi gør alt det samme som beskrevet ovenfor, men først til sidst tilføjer vi nogle cherrytomater. Vi lader dem stuve lidt, og rør i dressingen fra tid til anden, så den ikke tykner. Tomater vil opbløde i en cremet hvidløgssmag, og saucen vil tilføje smag og noter af pikanthed.

Cremet pastasauce passer godt til laks, skaldyr og grøntsager. Vi kan sige, at dette er et universelt tilsætningsstof til de sædvanlige retter. For eksempel serveres almindelige grønne bønner stuvet i denne sauce som tilbehør til kød eller fisk. Og tilføjer du det til kartofler med svampe og hvidløg, får du en helt ny utrolig smag! Derfor er du velkommen til at eksperimentere og opfinde dine egne eksklusive retter.

pasta i cremet tomatsauce
pasta i cremet tomatsauce

Du kan prøve at tilberede cremet pastasauce i en anden variant. Det hedder Carbonara. Tag tre hundrede gram bacon eller kyllingebryst, et hundrede gram parmesanost, tung fløde, seks æggeblommer,vegetabilsk olie (gerne olivenolie, som det klassiske italienske køkken foreslår), s alt og kværnet sort peber efter smag. Bacon eller bryst skåret i små stykker, gerne strimler. Vi gnider osten på et rivejern og blander den med ti spiseskefulde opvarmet fløde. Vi maler til en homogen masse. Vi sender de slåede æggeblommer dertil. Du kan tilføje lidt opvarmet hvidvin. Dette vil forbedre smagen af ingredienserne. Bacon eller bryst i skiver steges i olivenolie med hvidløg og s alt i cirka tre minutter. Hæld den tilberedte pasta med sauce, og tilsæt kød på toppen. Smag til med peber. God appetit!

Anbefalede: