Tyrkietlever i cremefraiche: opskrifter og madlavningstip
Tyrkietlever i cremefraiche: opskrifter og madlavningstip
Anonim

Der kan tilberedes en masse lækre og, vigtigst af alt, sunde retter af et produkt som f.eks. kalkunlever. Madlavningsopskrifter er enkle, overkommelige og får hurtigt det ønskede resultat.

Generelle oplysninger

Indmad kan stuves, bruges som fyld til tærter, steges, laves med dem i salater, pates, koges. Men en af de mest populære muligheder for madlavning af lever er stuvning. I dette tilfælde bevares alle vitaminer og mineraler i leveren (B, PP, C, mangan, jern, selen, kalium, zink, calcium osv.).

opskrifter på madlavning af kalkunlever
opskrifter på madlavning af kalkunlever

Måske, uanset hvilken tilberedningsproces du vælger, er kalkunindmaden saftig, blød og delikat i smagen. I dag vil vi fortælle dig, hvordan man laver kalkunlever lækkert, hvilke tips erfarne husmødre giver i henhold til disse opskrifter, hvilken sauce du skal tilføje, og hvordan man serverer den korrekt til bordet. Specielt leverretter anbefales til gravide og børn, som oftelider af lave hæmoglobinniveauer. Men også som en ret til at diversificere den sædvanlige familiemenu, er leveren en gave til værtinden.

Stegt kalkunlever i creme fraiche med løg

Dette er en af de enkle og hurtige indmadsretter at tilberede. Til madlavning har du brug for et enkelt, billigt og meget enkelt sæt ingredienser:

  • 620 g lever;
  • pære;
  • et knivspids s alt;
  • smør;
  • 6 skeer creme fraiche;
  • laurbærblad;
  • 4 fed hvidløg;
  • et par grønne løg;
  • stort bundt basilikum eller persille;
  • kværnet sort peber.
kalkunlever i creme fraiche
kalkunlever i creme fraiche

Beskrivelse af madlavningsprocessen

Tyrkietlever er et meget bekvemt produkt, og endda på tidspunktet for tilberedning af ingredienserne. I modsætning til svine- eller oksekød er kalkunlever lille i størrelse. Det er meget praktisk at vaske, tørre og skære i portioner. Fyld den med mælk og lad den "hvile" i 40 minutter.

Efter alle disse aktiviteter, steg indmaden i solsikkeolie. Du kan s alte leveren, før du sender den på panden, eller du kan putte et nip s alt lige under stegeprocessen. Vi gør det samme med kværnet sort peber.

Under stegning vil leveren frigive ret meget væske. Så snart der er meget lidt fugt, kan løg skåret i halve ringe tilsættes indmaden. På samme trin af tilberedningen tilsættes også hvidløg, som først skal hakkes i meget små tern. Tilføjelse160-180 ml kogende vand og ovenstående mængde creme fraiche.

Opskrifter på kalkunlever kan være ens i tilberedningsprocessen, men hvis du kun ændrer én ingrediens, får du en helt anden ret. Hvis du for eksempel ikke har creme fraiche ved hånden, kan du erstatte den med mayonnaise eller fuldfed yoghurt. Smagen i sidste ende vil være anderledes, end hvis sammensætningen af retten inkluderede creme fraiche. Ved at udskifte nogle produkter kan du således få en ny ret.

kalkunlever i creme fraiche
kalkunlever i creme fraiche

Efter at have hældt creme fraiche og vand, lad leveren koge i yderligere 7 minutter. På dette stadium tilsættes laurbærblade, grønt, løgfjer. Et par minutter mere, og du kan slukke ilden. Du kan spise stegt kalkunlever i creme fraiche som en selvstændig ret, men oftest tilsættes en sideskål. Det kan være ris- eller boghvedegrød, kartoffelmos og så videre.

Braseret lever med smør

Endnu en gennemprøvet opskrift, der ikke kræver mange penge eller tid.

Ingredienser:

  • 550 g lever;
  • 260 g creme fraiche;
  • pære;
  • 280 ml vand;
  • et knivspids s alt;
  • 60 g smør;
  • en spiseskefuld mel;
  • krydderier og urter - valgfrit.

Sådan tilbereder du retten

Lækker kalkunlever stuvet i creme fraiche virker kun, hvis alle ingredienserne er blevet ordentligt tilberedt. Forsøm ikke en sådan proces som vask og rengøring af produktet fra årer og film. Først derefter skærer vi leveren i tern.

Fordivi vil gryderet og ikke stege, som i den forrige opskrift, så kan processen med at hælde mælk springes over. Hak løget fint, steg det gyldenbrunt. Tilføj lever. Vi steger i 5-10 minutter. Jeg puttede et stykke smør i. Vi steger leveren, indtil der kommer en hvid farve frem (han "taler" om produktets halve parathed).

kalkunlever i creme fraiche med løg
kalkunlever i creme fraiche med løg

Tilsæt vand, omrør. Efter et par minutter fordeles cremefraiche. Kog retten under lukket låg i 20-25 minutter. Det er vigtigt, at alle leverstykker er dækket af væske. De stykker, der er tilbage i luften, kan blive forvitrede, vil være grimme og hårde. For at gøre cremefraiche saucen lidt tykkere, kan du bruge mel. Nogle opskrifter bruger stivelse i stedet for mel. Begge muligheder er brugbare og vil ikke skade kalkunleveren i creme fraiche.

Et par minutter før du slukker for ilden, tilsæt laurbærblad, krydderier og krydderurter. Luk låget igen, lad det simre i 2 minutter, sluk for gassen, lad retten "hvile" i 5 minutter.

hvordan man laver lækker kalkunlever
hvordan man laver lækker kalkunlever

Tip til madlavning

  • For at kalkunindmaden kan koge hurtigere, skal den skæres i små tern og ikke hakkes i store stykker.
  • Nøglen til en lækker kalkunlever i creme fraiche er den anden hovedingrediens. Creme fraiche skal være af høj kvalitet, købt fra en betroet leverandør. Hvis yoghurt eller mayonnaise udskiftes, skal kvaliteten også være høj. Ideelt set, hvis produktet er tilberedt af ens egne hænder.
  • Stegt løg er en vigtig ingrediens i retten. Hvad hvis du eller et medlem af din familie ikke er fan af stegte grøntsager? Løget skal stadig steges, bare hak det i en blender og tilsæt det til retten som en pasta.
  • For at gøre saucen ikke hvid, men gylden, tilsæt mel ikke i slutningen af tilberedningen, men helt i begyndelsen. Den skal steges i en tør stegepande.
kalkunlever stuvet i creme fraiche
kalkunlever stuvet i creme fraiche
  • Meget ofte klager husmødre over, at i færd med at tilberede kalkunlever i cremefraiche, viser saucen sig med klumper. Hvad skal man gøre i dette tilfælde? Der er flere måder. Først kan du tilføje mel til saucen i dele under konstant omrøring. For det andet kan du først opløse melet i vand og derefter hælde den resulterende blanding i saucen.
  • Hvis der er meget lidt tid til at tilberede retten, så kan løgstegningsprocessen springes over. Tilføj det til den stegte lever og hæld straks creme fraiche og vand i.
  • Hvor lækkert at tilberede kalkunlever, hvis der altid er et problem med s alt? Meget ofte tilføjer uerfarne og unge husmødre ikke nok s alt (hvilket ikke er så skræmmende) eller overs alt (som allerede er værre) retter. For ikke at ødelægge leveren, anbefales det kun at s alte den i slutningen af madlavningen. Desuden tilsættes s alt lidt mindre end angivet i opskriften.

Anbefalede: