Tinktur af stikkelsbærvodka: madlavningsfunktioner og anbefalinger
Tinktur af stikkelsbærvodka: madlavningsfunktioner og anbefalinger
Anonim

Der er en opfattelse af, at stikkelsbær ikke er egnede til fremstilling af alkoholholdige drikkevarer, især likører og likører. Men i alkoholer med en sådan komponent afsløres hele aromaen af bær, så likøren viser sig at være velsmagende og duftende. Samtidig er frugter af forskellige sorter og farver, fra hvid til rød, egnede til forberedelse. Derfor kan du bruge bær ikke kun på kompotter, men også lave dig selv en sådan alkoholisk drik som stikkelsbærtinktur på vodka. Stikkelsbær betragtes som et velsmagende bær, der indeholder mange nyttige komponenter og vitaminer. Det bruges til forebyggende formål for at forhindre udviklingen af mange sygdomme. Hjemmelavet alkoholisk drik fra disse frugter viser sig at være utroligt velsmagende, alle opskrifter er gennemtestede og mange mennesker.

stikkelsbærtinktur med vodka
stikkelsbærtinktur med vodka

Nyttige egenskaber og anbefalinger

Sandsynligvis ved alle, at alkohol ikke skal misbruges, men nogle gange kan man forkæle sig selv med et glas hjemmelavet tinktur. Det er stikkelsbærtinktur på vodka, hvis opskrift vi vil overveje nedenfor, er almindelig i folkemedicin som et middel, der forbedrer sundheden, lindrer træthed og øger effektiviteten. Det er også i stand til at forhindre udviklingen af sygdomme i det kardiovaskulære og endokrine system, anæmi, forkølelse og så videre. Men til dette anbefales det at bruge en skefuld af drikken om morgenen efter at have spist (en halv time senere). Det bør ikke bruges af gravide kvinder, dem der tager medicin. Efter en måned med tinkturen øges immuniteten, helbredet vender tilbage til det normale.

Magningshemmeligheder

For at forberede en tinktur derhjemme, bruges stikkelsbær ofte. Denne bær giver drinken en original buket, der vil forbløffe alle med sin integritet og dybde. Dens eftersmag vil være blød og indeholde noter af frugt. Til tinktur kan du bruge frisk frugt eller frossen, men i sidstnævnte tilfælde vil alkoholen vise sig ikke at være så mættet. Før du laver stikkelsbærtinktur på vodka, skal du sortere gennem alle bærene, vælge kun de mest modne og største, mens sorten ikke spiller nogen rolle, den giver kun den færdige drik en bestemt farve. Ud over vodka kan du bruge alkohol eller cognac til at lave hjemmelavede tinkturer. Hver af disse drinks har sin egen specielle smag, som vil blive vist i tinkturen.

stikkelsbærtinktur på vodka opskrift
stikkelsbærtinktur på vodka opskrift

40-dages tinktur

Ingredienser:

  • 620 gram sukker;
  • 1 liter vodka af god kvalitet;
  • 1 krukke med tre-liters stikkelsbær.

Praktisk del

Det er meget enkelt at forberede stikkelsbærvodka-tinktur derhjemme. Først vaskes bærrene, halerne fjernes og lægges i en krukke. En halv liter vodka hældes også der og tre hundrede gram sukker hældes, glasset lukkes og rystes, så komponenterne blandes godt. Beholderen placeres på et mørkt sted i fyrre dage. Efter et stykke tid filtreres væsken i en anden beholder, og resten af vodkaen tilsættes bærrene og sukker tilsættes. De satte beholderen igen på et mørkt sted i fyrre dage. Når tiden kommer, drænes væsken igen og tilsættes den tidligere drænede tinktur. Ifølge denne opskrift kan stikkelsbærtinktur på vodka tilberedes af modne eller umodne bær. For at drikken skal have en rig farve, tilsættes solbærbær til den under tilberedningsprocessen. Opbevar alkohol på et koldt sted.

stikkelsbærtinktur på vodka derhjemme
stikkelsbærtinktur på vodka derhjemme

Alkoholtinktur af bær

Denne drik er lysegrøn i farven, klar og dufter godt.

Ingredienser:

  • 1 kilogram sukkersand;
  • 1 kilogram grønne stikkelsbær;
  • 600 gram kogt vand;
  • 600 gram alkohol.

madlavning

Denne stikkelsbærtinktur er lavet uden vodka, naturlig alkohol er tilsat den. Smagen af dette bliver ikke mindre behagelig. Først vaskes frugterne, skæreshestehaler med saks og knust i en blender eller en speciel pusher. Sukker og vand tilsættes til den resulterende puré, alt sættes i en skål og hermetisk forseglet, sættes til side i to dage. Efter to dage tilsættes et glas alkohol til beholderen og proppes igen, efterladt i en dag. Tilsæt derefter resten af alkoholen og sæt retterne på et koldt sted i flere timer. Derefter filtreres stikkelsbærtinkturen uden vodka, hvis opskrift vi overvejer, og aftappes.

Bærtinktur til kvinder

Denne opskrift er opfundet af mænd til deres damer.

Ingredienser:

  • en halv liter vodka;
  • 1 glas granuleret sukker;
  • 1 spiseskefuld juice eller citronsyre;
  • 4 glas rent vand;
  • 40 ribsblade;
  • 65 stikkelsbær.

madlavning

Denne stikkelsbærtinktur på vodka har fremragende anmeldelser fra hunnen. Den er nem og behagelig at drikke. Først og fremmest koges vand, og ribsblade lægges i det, kogt i omkring femogtyve minutter. Bouillonen filtreres derefter, citronsaft eller syre, granuleret sukker tilsættes og koges. Derefter afkøles bouillonen, tilsættes vodka og stikkelsbær, lukkes og lægges i koldt i en måned. Derefter kan den alkoholiske drik indtages.

stikkelsbærtinktur uden vodka
stikkelsbærtinktur uden vodka

Klassisk hjemmelavet tinkturopskrift

Ifølge denne opskrift begynder bærrene at gære, og derefter hældes de med alkohol, så saften skiller sig bedre fra dem.

Ingredienser:

  • 2 kg stikkelsbær af enhver sort;
  • 650 gram granuleret sukker;
  • 2 liter kvalitets måneskin eller alkohol;
  • 2 liter rent vand.

Tilberedningsproces

Denne stikkelsbærtinktur på vodka begynder med, at de tidligere tilberedte bær anbringes i en krukke og dækkes med sukker, alt dækkes med gaze og renses i flere dage på et mørkt sted. I løbet af denne tid skal gæringen begynde, skum vises på overfladen, lugten bliver sur, bobler skiller sig ud. Nu hældes krukken med måneskin, proppes og stilles et mørkt sted i tre uger, mens temperaturen skal være ved stuetemperatur. Derefter drænes tinkturen og filtreres. Bærene hældes med rent vand og sendes igen til et mørkt sted i to uger. Derefter drænes vandet, væsken filtreres og tilsættes den forrige tinktur. Hvis den ikke er sød nok, kan du tilsætte sukker. Den tilberedte spiritus aftappes og stilles på et køligt sted. Desuden, jo længere drikken vil stå, jo mere smagfuld bliver den. Det anbefales at insistere på det i en måned.

stikkelsbærtinktur uden vodka opskrift
stikkelsbærtinktur uden vodka opskrift

Polsk stikkelsbærtinktur

Denne alkoholiske drik har en syrlig, krydret smag, som mange gourmeter vil sætte pris på.

Ingredienser:

  • 1 kilo stikkelsbær;
  • en halv liter honning;
  • 2 vaniljestang;
  • 1 liter vodka eller godt måneskin;
  • 1 ingefærrod.

madlavning

Denne stikkelsbærvodka-tinktur kom til os fraPolen og er populær blandt husmødre. Bønnevanilje kan erstattes med ekstrakt. Først lægges bærrene i en krukke, knust, hakket ingefær, vanilje og vodka tilsættes. Krukken lukkes og sendes til et mørkt sted i fire uger. Det er kun nødvendigt at ryste krukken med jævne mellemrum. Derefter drænes væsken, og frisk honning tilsættes bærrene og insisteres under et lukket låg i yderligere to uger. Derefter drænes siruppen og kombineres med tinktur, passeres gennem et filter og sendes til infusion i yderligere tre uger. Når tiden er gået, kan tinkturen indtages.

hvordan man laver stikkelsbærtinktur på vodka
hvordan man laver stikkelsbærtinktur på vodka

Hindbær- og stikkelsbærtinktur

Ingredienser:

  • 2 kilo røde stikkelsbær;
  • 1, 5 liter vodka;
  • 400 gram hindbær;
  • sukker valgfrit.

madlavning

Hvis hindbærene er modne og søde, kan du ikke tilføje sukker til drikken. Først anbringes bærrene i en krukke, lukkes med låg og rystes godt. Derefter tilsættes alkohol og lukkes igen. Sæt beholderen i fem uger på et varmt sted, ryst den en gang hver syvende dag. Derefter filtreres drinken og smages til for sødme. Hvis det ikke er sødt, tilsæt granuleret sukker efter smag. I dette tilfælde er det nødvendigt at røre alkoholen godt, så sukkeret er helt opløst. Tinkturen tappes på flaske, proppes og lægges i kælderen eller køleskabet.

stikkelsbærtinktur på vodka anmeldelser
stikkelsbærtinktur på vodka anmeldelser

Stiksbær er ikke kun velsmagende, men også sundt bær. Der laves mange forskellige desserter og drikkevarer af det, inklusive alkohol. Alkoholiske drikke er usædvanligt velsmagende og velduftende. Når de bruges i små doser, kan de forbedre immuniteten og normalisere helbredet.

Anbefalede: