Opskrift på hvidt brød til en bagemaskine: klassisk og ikke kun

Indholdsfortegnelse:

Opskrift på hvidt brød til en bagemaskine: klassisk og ikke kun
Opskrift på hvidt brød til en bagemaskine: klassisk og ikke kun
Anonim

I øjeblikket er det meget populært at lave brød derhjemme. Dette skyldes teknikken, som i høj grad forenkler hele processen. Til dette bruges en brødmaskine.

Klassisk hvidt brød

brødmaskine hvidt brød opskrift
brødmaskine hvidt brød opskrift

Den klassiske opskrift på hvidt brød til en bagemaskine er meget enkel. For at forberede det skal du bruge følgende ingredienser: 450 g mel, 2,5 målekopper mælk (kan erstattes med pulveriseret mælk og vand), 10 g granuleret sukker, 5 g s alt og en pakke tørgær (vejer 9 g).

Når alle ingredienserne er tilberedt, bør du begynde at bage brød. Det er værd at bemærke, at hele processen er så automatiseret, at din hovedopgave er at forberede alle komponenterne, måle dem i den rigtige mængde. Herefter lægges alt i brødmaskinens skål. Det anbefales at placere alt i den rækkefølge, som producenten anbefaler. Som regel medfølger udstyret med en brugsanvisning, hvor der gives opskrifter til tilberedning af diverse kager.

Vælg derefter det ønskede program ("Hjemmelavet eller hvidt brød"), niveauet af bagt skorpe. Og så laver komfuret selv madi henhold til den givne tilstand. I dette tilfælde æltes sammensætningen også automatisk.

Efter tilberedning holdes brødet inde i 5-10 minutter, hvorefter det tages ud af bøtten og stilles på en rist til afkøling. Resultatet er almindeligt hvidt brød i en bagemaskine.

Hele processen tager omkring 3 timer. I cirka halvanden time æltes og hæves dejen, og selve brødet bages i lidt mindre end halvanden time.

Yoghurtbrød

almindeligt hvidt brød i en bagemaskine
almindeligt hvidt brød i en bagemaskine

Der er en anden opskrift på hvidt brød til en brødmaskine. For eksempel et brød på yoghurt. I dette tilfælde er vand fuldstændig udelukket fra ingredienserne. Dejen æltes med fermenterede mælkeprodukter: yoghurt og mælk.

Opskriften på hvidt brød til en brødmaskine på yoghurt er som følger. Alle ingredienser kommes i skålen i følgende rækkefølge: 3,5 målekopper mel, som hældes med 200 g yoghurt og 100 g mælk. Derefter tilsættes 50 g vegetabilsk olie, 10 g bords alt, 50 g granuleret sukker og en halv teskefuld tørgær. Dernæst vælges programmet "Basic", niveauet af bagt skorpe vælges. Det er kun at vente, indtil processen slutter. Ved endt bagning ventes 5-10 minutter, hvorefter brødet fjernes. Når det er afkølet, kan du spise det. Resultatet er et meget velsmagende hvidt brød i en bagemaskine. Du kan også bruge creme fraiche i stedet for yoghurt.

sennepshonningbrød

lækkert hvidt brød i en bagemaskine
lækkert hvidt brød i en bagemaskine

Overvej en anden opskrift på hvidt brød til en brødmaskine. I dette tilfælde de kendetegner tilstedeværelsen af sennep og honning. Kombinationen af disse to komponenter giver en usædvanlig smag af bagning.

Sennep er bedre at tage ikke for krydret. Ellers bør portionen reduceres.

Du skal lægge ingredienserne som følger. I 230 g vand skal du opløse 1 kyllingeterning, hæld den resulterende bouillon i brødmaskinens skål. Der sendes 50 g smeltet honning (skal blødgøres, hvis den er frossen) og 20 g sennep, 500 g mel. Krydderier bør ikke tages meget krydret. Ellers skal du tage en mindre portion. Mælkpulver (30 g) hældes i hjørnerne af formen, smør (50 g), som skal blødgøres, og s alt (10 g) anbringes. Der laves en fordybning i midten af skålen, som gæren hældes i.

Dernæst indstilles programtypen til "Basic", niveauet for bagning af skorpen er "let". Derefter begynder madlavningen. Dejen æltes automatisk. Når bagningen er færdig, skal brødet tages ud af bøtten og lades køle af.

madlavningsfunktioner

hvidt brød i panasonic brødmaskine
hvidt brød i panasonic brødmaskine

Hvidt brød i Panasonic-brødmaskinen bliver meget velsmagende, appetitligt og blødt. Det kan dog være forskelligt hver gang. Hvad er det forbundet med? For det første med forskellige redskaber, mel, ægstørrelse og så videre. Derudover kan du i dag putte for eksempel sukker med en rutsjebane, og i morgen uden. For det andet kan du ændre dejens konsistens lidt. Hvis den er for tyk, kan du tilsætte vand med en teske. Hvis dejen derimod er for flydende, kan du tilføje mere mel.

Generelt er der mange flerebrød opskrifter. Selv i den sædvanlige klassiske version kan du tilføje nogle ingredienser, der vil give bagningen en helt ny smag. Du kan fx putte kanel, ost, pølser mm. Resultatet er et lækkert brød, som er svært at finde i en almindelig butik.

Anbefalede: