Nachos-sauce: ost, salsa og bønner
Nachos-sauce: ost, salsa og bønner
Anonim

Det er meget nemt at lave nachosauce. Og sådan en forret bliver en signaturret til enhver fest eller i godt selskab, mens du ser en ny film. Dressing til en varm appetitvækker kan være meget forskelligartet, afhængigt af de tilgængelige ingredienser.

mexicansk karakter

Nachos-chips er en traditionel mexicansk ret. Det er værd at bemærke, at det traditionelle køkken, sammensat af aztekiske og spanske elementer, er kendt og populært over hele verden. De fleste af opskrifterne har deres rødder i oldtiden og går i arv fra generation til generation. Det er af denne grund, at beslutningen blev truffet i 2010 om at hædre det mexicanske køkken med en hædersplads på UNESCOs verdensarvsliste.

sauce til nachos
sauce til nachos

Nachos Chips er en traditionel mexicansk ret, der i bund og grund er den tyndeste majstortilla. Sprøde trekanter dukkede op i 40'erne af forrige århundrede. Allerede dengang blev de serveret med varm sauce som en utrolig velsmagende og mættende snack. I disse dage kunne majs trekanter findes over alt, og lokale husmødreprøvet at lave deres egen unikke opskrift på at lave varm dressing til dem.

Nachos med bønner

Sovsen til nachos kan være meget varieret. Traditionelt serveres majschips med ostesauce, salsa eller guacamole. For at lave sprøde grøntsags-nachos skal du bruge følgende ingredienser:

  • Majschips selv (100 g).
  • Kogte bønner (400 g).
  • Cheddarost (150 g).
  • Grøn peber (1/2 del).
  • Små tomater på dåse (200 g).
  • Tre fed hvidløg.
  • Løg (medium hoved).
  • Vand og vegetabilsk olie.
  • Paprika, chilipeberpulver.

Denne forret serveres som hovedret og bruges også som grøntsagssauce til nachos, som er meget nem at lave derhjemme.

nachos chips
nachos chips

Hakket løg og hakket hvidløg med peber steges i vegetabilsk olie. Derefter tilsættes chilipulver og dåsetomater til dem. Blandingen koges ved svag varme, indtil væsken er fordampet betydeligt. Efter tilsætning af kogte bønner og paprika skal du ælte bønnerne og fortsætte med at simre, indtil massen tykner. Kom grøntsagsblandingen på formen i midten, læg chipsene rundt om kanterne i en stram ring og gnid det hele med cheddarost. Sæt i en forvarmet ovn, indtil den er helt bagt.

Salsa er en traditionel sauce til nachos

Traditionelt mexicansk køkken kan ikke forestilles uden dets hovedkomponent - salsasauce, som du skal bruge følgende til tilberedningkomponenter:

  • Modne tomater (tre mellemstore stykker).
  • Løg (1 medium hoved).
  • Chilipeber (2 stk.).
  • Citronsaft og s alt (2 teskefulde hver).

Tomater og chilipeber skal fjernes fra kerner og skæres i små stykker sammen med løg. Tilsæt s alt og to teskefulde citronsaft, bland grundigt og sæt ild. Kog i fem minutter efter kogning.

hjemmelavet nachosauce
hjemmelavet nachosauce

Der er mange salsaopskrifter. Det var den mest almindelige nachosauce herhjemme. I nogle tilfælde kan feijoa eller jalapeno peber tilsættes til traditionelle ingredienser. I dette tilfælde taler vi om salsa verde.

Ostesauce til nachos

Dette er den mest almindelige europæiske version af majschipsdressing. Den tilberedes ganske enkelt og hurtigt af ingredienser, der kan findes i ethvert køleskab. Nødvendige komponenter:

  • smør – 100 g
  • Enhver hård ost - 500 g
  • creme fraiche - et glas;
  • Chilipeber - én bælg er nok.

Alle ingredienserne er til 4-5 portioner ostedressing til Nachos-majschips.

Først og fremmest skal du smelte smørret ved svag varme. Tilsæt derefter revet hård ost, kom creme fraiche og bland grundigt indtil en homogen konsistens. Hak derefter den varme chilipeber, krydr med krydderurter og lad den stå i brand under konstant omrøring, indtil osten og det heleresten af ingredienserne bliver ikke til en homogen masse. Ostesauce til majschips er klar. Du kan servere en varm forret ved at krydre alt med friske krydderurter.

ostesauce til nachos
ostesauce til nachos

Der er rigtig mange muligheder for at tilberede dressinger til nachos, men de har alle én ting til fælles - tilstedeværelsen af hot chilipeber, som veltalende indikerer tilhørsforhold til det mexicanske køkken. Sprøde trekantede majschips, kombineret med en krydret sauce, bliver en signaturret til enhver fest, såvel som en uundværlig egenskab for at se din yndlingsfilm i selskab med dine kære.

Anbefalede: