Tobiko: hvad er denne kaviar, og hvordan spises den
Tobiko: hvad er denne kaviar, og hvordan spises den
Anonim

I dag kan vores borgere roligt kaldes sofistikerede med hensyn til madlavning. Hvad har vi ikke været i stand til at prøve i de sidste årtier! Og en af de største og mest succesrige opdagelser er det japanske køkken. Sandsynligvis er der ingen sådan person, der ikke har prøvet en af disse "eksotiske" retter mindst én gang. Sushi og ruller er især elsket og populært i dag. Obligatoriske yderligere komponenter til dem er sojasovs, syltet ingefær og krydret wasabisennep. Men der er en anden ingrediens, der ofte bruges til at lave rundstykker - tobiko. Hvad er det? Læs om det i artiklen.

tobiko hvad er det
tobiko hvad er det

Hvor kommer tobiko-kaviar fra

I Rusland er de mest populære typer kaviar sort og rød (laks). Og selvfølgelig zucchini. Men blandt japanerne er sådan et almindeligt produkt tobiko-kaviar. Det er opnået fra en mærkelig flyvefisk, som på grund af sin struktur er i stand til at lave små flyvninger over bølgerne. Hun bor i vandetDet Indiske Ocean, såvel som i det vestlige Stillehav. Kødet af denne fisk er meget mørt og velsmagende, og derfor er det af kommerciel betydning, og 50% af den samlede fangst falder på japanerne. De sætter pris på dette produkt, de bruger det ofte i madlavningen, og ikke kun til at lave sushi, men også til forskellige salater, og de spiser det bare sådan. Desuden bruges både fiskekød og dets kaviar - tobiko.

Hvad er kaviar, og hvordan spises det

Tobiko ligner meget vores sædvanlige laksekaviar, men den er mindre og lettere, nemlig orange. Inden den indtages, lægges den i blød i en speciel lage, som giver den en særlig røget-s alt smag. Den forbliver dog stadig tørrere og mere kornet end rød. Det er interessant, at der i de ruller, vi får serveret på restauranter, kan være sort og endda grøn tobiko-kaviar. Hvad er det her, en slags fidus? Slet ikke. Og den får sin farve takket være naturlige farvestoffer. Så blæksprutteblæk gør det sort, og wasabi gør det grønt. Nå, for at forbedre kaviarens naturlige lysstyrke, brug ingefær.

tobiko kaviar pris
tobiko kaviar pris

Hvad er brugen af flyvefiskkaviar

Som alle fisk og skaldyr indeholder denne kaviar mange nyttige stoffer. Så det indeholder værdifulde fedtstoffer, let fordøjeligt protein (op til 30%), minerals alte (især kalium og fosfor). Vi kan sige om tobiko, at det er et lager af vitaminer og mineraler. Det er rig på jod, jern, zink, calcium, indeholder vitamin A, gruppe B, C, D. Kaviar er nyttigt for dem, der dyrker sport og udsætter deres krop for tung fysisk anstrengelse hver dag. Hun anbefalesog med anæmi og under graviditet.

tobikosauce
tobikosauce

Hvad kan tilberedes med tobiko

Hvis du er fan af det japanske køkken, så brug kaviar i næsten enhver ret: fra rundstykker til ris og salater. Den er også god som madpynt. Her er en interessant kombination: krabbekød, ål, tobiko, æggehvider og grøntsager. Det vil vise sig en vidunderlig salat, som kaviar vil give en speciel "zest". Du kan også lave den populære spicy sauce. Tobiko er en væsentlig ingrediens i det. Hvad det er, og hvordan det er tilberedt, vil vi nu fortælle. Denne sauce har en karakteristisk orange farve og er meget brugt i tilberedningen af japanske retter, hvilket giver krydret og pikanthed. Det tilsættes til salater, bagte ruller er dekoreret med det. Hjemmelavet sauce er nem at lave. Du skal bare blande følgende ingredienser:

  • spsk mayonnaise;
  • en skefuld sojasovs;
  • chilipeber efter smag;
  • en spiseskefuld tobiko;
  • fed hvidløg.

100 procent lækker

Du vil se, enhver ris- eller skaldyrsret vil smage bedre, hvis du tilføjer denne sauce. En særlig rolle - en s alt smag og en behagelig orange farve - spilles af tobiko kaviar. Dens pris er ikke meget forskellig fra laks (ca. 200-250 rubler pr. 100 gram), og derfor har alle råd til det i det mindste lejlighedsvis.

Anbefalede: