Sådan laver du burgerboller: opskrift, funktioner og anmeldelser
Sådan laver du burgerboller: opskrift, funktioner og anmeldelser
Anonim

Nogle gange kan det være svært at finde hamburgerboller i supermarkeder, fordi mange af dem er for søde og kunstige til at smage. Derfor foretrækker nogle mennesker at tilberede dem på egen hånd. Hvordan laver man burgerboller til den perfekte hjemmelavede fastfood?

hvordan man laver boller
hvordan man laver boller

Hvis du tager en god opskrift, tilbereder du ikke kun fremragende produkter til at fylde koteletter, men også en god mulighed for morgenmad. Derudover fryser ordentligt bagte boller godt i reserve, så du kan bage et stort antal af dem ad gangen.

Ifølge anmeldelser smager produkter bedst, når de er let ristet. Hvis de er for tykke til at passe i en brødrister, skal du bare skære dem to gange på langs eller bruge en rist. Som nævnt ovenfor kan du bruge dem ikke med kød, men med søde fyld. Pensl dem lune med us altet smør og appelsin- eller abrikosmarmelade.

Klassisk mælkeopskrift

Hvordan laver man burgerboller derhjemme? De er lavet af standardgærdej med mælk. Du skal bruge følgende:

  • 1/3 kop plus 100 ml lunken mælk;
  • 1 l. h. aktiv tørgær (3,5 g);
  • 80 g us altede smørstykker (blødgjort);
  • halv l. Kunst. granuleret sukker;
  • 2 store æg, let pisket;
  • tredje l. timers fint s alt;
  • 300 gram (ca. 1/3 kop) hvedemel;
  • 1 l. Kunst. sesam;
  • 1 l. tsk ekstra mælk til æg.

Hvordan gør man det?

Alle ingredienser skal have stuetemperatur på forhånd. Til testen anbefales det at måle mel efter vægt i gram, da denne måling er mere nøjagtig end efter volumen.

Trin-for-trin-opskriften på mælkeburgerboller er ret enkel. Læg aktiv tørgær i en skål med lunken mælk for at aktivere (ca. 10 minutter).

Brug en håndmixer til at piske blødgjort (ikke smeltet) smør og sukker i en stor skål i fem minutter. Tilsæt gradvist de sammenpiskede æg, og afsæt ca. en spiseskefuld af æggeblandingen til senere brug. Hvis æggene ikke har været opbevaret ved stuetemperatur, begynder de at skille sig fra smørret. Men bare rolig, når du har tilføjet melet, vil alle ingredienserne samles.

bløde burgerboller
bløde burgerboller

Tilsæt langsomt mel og s alt og bland med en røremaskine ved lav hastighed, indtil du får en smuldrende masse.

Tilsæt gær-mælk-blandingen og rør rundt med en ske indtil ingrediensernestå sammen. Ælt dejen med hænderne direkte i en dyb skål eller på en let meldrysset overflade. Dette skal gøres i fem minutter indtil glat. Først vil massen være meget klistret, men efter et stykke tid vil dens konsistens forbedres. Tilsæt ikke ekstra mel, da det vil gøre bollerne sejere.

Hvordan forsvarer man dejen?

Hvordan laver man burgerboller? Det er vigtigt at forberede dejen korrekt. Læg den i en stor ren skål og lad den hæve tildækket med låg eller husholdningsfilm. Lad stå ved stuetemperatur, indtil den fordobles i volumen. Dette vil tage omkring 2 timer. Lad ikke dejen hæve ved for høj temperatur, da den bliver meget klistret, når smørret smelter.

med mælk trin for trin opskrift
med mælk trin for trin opskrift

Husk det omhyggeligt, når tiden er gået. Vend dejen ud på en let meldrysset arbejdsflade og ælt let i et par sekunder. Del i 6 lige store dele.

Form hvert stykke dej til en glat rund kugle og læg på en bageplade beklædt med bagepapir med 5 cm mellemrum. Lad bollerne hæve i en time, indtil de har hævet mærkbart.

Hvordan bager man dem?

Forbered frostingen ved at blande en spiseskefuld sammenpisket æg, du lagde til side tidligere, med en teskefuld mælk. Pensl forsigtigt bollerne med denne blanding (må ikke gennembores i dem) og drys med sesamfrø.

Placer bagepladen på midterste rille i den forvarmede ovn, og bag demi 20-25 minutter ved 180°C, indtil de er gyldenbrune. Placer bollerne med det samme på køleristen.

En anden mulighed for at lave dej

Hvordan laver man hamburgerboller så nemme som muligt? For endnu nemmere håndtering af dejen kan du lave tanjong. Dette er en form for dejagtig bageblanding, hvor mel og mælk opvarmes sammen for bedre at binde væsken, hvilket resulterer i en blødere, mere mør og luftig bolle.

opskrift på hamburgerboller
opskrift på hamburgerboller

For at lave tanjong, pisk mælk (adskil kun 1 spsk varm mælk for at opløse gær) og 2 spsk mel, indtil der dannes klumper. Opvarm blandingen ved lav varme under konstant piskning. Mælk skal være varm (ca. 65 ° C), men ikke kogt. Efter et par minutter vil mælken tykne til en geléagtig konsistens. Overfør tanjongen til en lille skål og lad den køle af til stuetemperatur. Dette er en god idé til at gøre burgerboller bløde.

Variant uden mælk og æg

Hvis det ønskes, kan du tilberede vegetariske kager. Selvfølgelig er det mærkeligt at kombinere begreberne "hamburger" og "bolle uden animalske produkter", men denne version har ret til at eksistere. Til sidst kan du lave en veggieburger ved at fylde den med en grøntsags- eller bønnebøffer.

Hvordan laver man burgerboller uden æg og mælk? Til den veganske version af dejen skal du lave følgende erstatning for de klassiske produkter:

  • tilføj vegetabilsk mælk (hjemmelavetmandel f.eks.) for at erstatte koens;
  • brug kokosolie i stedet for smør;
  • brug hørfrøblanding (kværnet hørfrø + vand) i stedet for æg.

For at lave disse hjemmelavede hamburgerboller skal du bruge følgende:

  • 3 kopper ubleget mel;
  • en halv kop hjemmelavet mandelmælk;
  • et halvt glas varmt vand (filtreret eller kogt);
  • 2 l. Kunst. økologisk kokosolie (smeltet og flydende);
  • 2 l. Kunst. rørsukker;
  • 1 l. Kunst. aktiv tørgær;
  • 1 l. tsk Himalaya lyserødt s alt;
  • en blanding af en spiseskefuld malede hørfrø og 3 liter. Kunst. vand.

Tilberedning af boller uden mælk og æg

Tilsæt vand og malede hørfrø til en lille skål og pisk indtil glat. Stil til side for at svulme op, mens du arbejder på andre dejingredienser.

I en dyb skål, tilsæt gær og varmt vand, rør rundt og lad det stå, indtil det er helt opløst. I en separat medium skål piskes mandelmælk, kokosolie, sukker, Himalayas alt og hørfrøblanding sammen. Hæld denne blanding i en skål med gær og vand, bland alt grundigt. Tilsæt melet og brug en røremaskine til at blande alle ingredienserne, pisk ved lav hastighed i cirka ti minutter. Den færdige dej skal være glat, let klistret og fjedrende at røre ved.

hjemmelavede boller
hjemmelavede boller

Hvordan former og bager man produkter?

Sådan gør duburgerboller? Dæk skålen med et håndklæde og lad den hæve et lunt sted, indtil den er fordoblet i størrelse (ca. en time). Når det hæver, forbereder du dit arbejdsområde ved at drysse det med mel for at forhindre, at det sætter sig fast. Overfør dejen fra skålen til arbejdsområdet.

Del den i 8 stykker, og form derefter hver til en stram kugle. Kom dem over på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve til de er hævede og på størrelse med en almindelig hamburgerbolle (ca. 30-40 minutter). Pensl let overfladen med lidt smeltet kokosolie. Dette hjælper med at gøre deres toppe mørkere og holde skorpen blød.

hvordan man laver hamburgerboller
hvordan man laver hamburgerboller

Forvarm ovnen til 190 grader og bag i cirka 15-18 minutter (indtil toppen er gyldne). Lad bollerne køle af til stuetemperatur, før de skæres i skiver og serveres.

Anbefalede: