Sådan tilberedes sellerirod og stilk

Sådan tilberedes sellerirod og stilk
Sådan tilberedes sellerirod og stilk
Anonim

Værdien af sellerirod og stilk er kendt af alle: sjældne aminosyrer, caroten, asparagin, tyrosin, sporstoffer, æteriske olier, vitaminer K, A, E, B-gruppe vitaminer, ascorbinsyre, protein og mange andre nyttige og essentielle stoffer. Det unikke stof apiol giver selleri dens pikante smag og aroma.

Fordelene ved selleri er uendelige. Ikke kun en stilk selleri, men også en rod og grønt:

stilk af selleri
stilk af selleri
  • sænk aldring;
  • rens blodet og karrene;
  • stimuler appetitten;
  • understøtter cellefunktion;
  • normaliser vand-s altbalancen;
  • oprethold normale sukkerniveauer;
  • regulere funktionen af nyrerne og leveren;
  • styrke den seksuelle funktion;
  • kur allergier;
  • beroliggør nervesystemet.

Du kan tilberede alt med selleri: en stilk selleri og krøllet grønt er fantastisk i salater, og en sund suppe kan laves fra roden.

Af en stilk selleri kan du lavelette, sunde salater:

Grøn friskhed

Grønt æble, agurk og bladselleri skåret i tern, pluk grøn salat og kom i en skål med grøntsager. Pres saften af en halv citron i salaten, bland, tilsæt olivenolie og lidt pinjekerner. I stedet for olivenolie kan du bruge en sauce af let mayonnaise og sød sennep for en mere krydret smag.

retter med selleristilk
retter med selleristilk

Denne salat kan nemt forvandles til juice: vi kører alle frugter og grøntsager gennem en juicer og drikker før vi spiser - fremragende fordøjelse er garanteret!

Vitaminka

Skær selleri, kålrabikål, søde æble og rå gulerod i tynde strimler. Blødgør rosiner i varmt vand i 20 minutter, skyl godt, tilsæt grøntsager. Bland olivenolie med flydende honning, dress salaten og drys med pinjekerner eller valnødder.

Chicken Joy

Skær kogt kyllingekød, selleristilk og dåseananas i store tern, riv durumost. Læg i en salatskål i lag: kylling, revet ost, ananas, selleri. Bland creme fraiche eller mayonnaise med kogte æggeblommer og en skefuld sød sennep, overtræk hvert lag med sauce. Hak persille, dild og bladselleri fint og pynt salaten.

Hvad kan tilberedes af sellerirod? Alt: revet sellerirod kan tilføjes til gryderetter, til dine yndlingssupper, til sovs, til salater - fantasien om husmødre er uendelig!

hvad kan man koge af sellerirod
hvad kan man koge af sellerirod

Cremetsuppe

Du kan koge suppe på vand og på enhver kødbouillon med lavt fedtindhold. Skær 1 sødt løg i tern og steg sammen med to fed hvidløg til de er gyldenbrune i smør. Skær fire små kartofler og en sellerirod i tern, dyp i kogende bouillon eller vand, tilsæt stegen, og kog indtil kartoflerne er klar. Et par minutter før du slukker for suppen, tilsæt krydderier efter smag. Bring den færdige suppe i en blender til en purétilstand, hæld den i en gryde, tilsæt et halvt glas tung fløde og bring under omrøring i kog. Ved servering skal du pynte med grønt.

Og til sidst Mandens salat

Riv selleriroden på et groft rivejern, skær den kogte tunge og pickles i store strimler, tilsæt finthakket grønt, og smag til med fedtfattig eller hjemmelavet mayonnaise.

Anbefalede: