Hvad er den græske nationalret. De mest populære nationale græske retter: opskrifter
Hvad er den græske nationalret. De mest populære nationale græske retter: opskrifter
Anonim

Græsk er et middelhavskøkken, der har meget til fælles med de kulinariske traditioner i Italien, Balkan, Israel, Tyrkiet, Syrien og Palæstina. Det har eksisteret i mere end 4 tusind år og er direkte relateret til det antikke Grækenlands historie og kultur.

I dag kan det græske køkken, som i oldtiden, ikke forestilles uden korn, olivenolie og vin, såvel som grøntsager (aubergine, zucchini), oliven, ost, fisk og kød.

Funktioner fra det græske køkken

I middelhavskøkkenet i Grækenland er der flere karakteristiske træk, der er baseret på brugen af en bestemt liste over produkter i madlavningen.

  1. Olivenolie er den ingrediens, der driver det græske køkken. Det er umuligt at forestille sig nationale retter tilberedt uden det. Olivenolie bruges som dressing til salater, tilsat til grøntsags-, kød-, fiskeretter og bagværk. Den er lavet af oliventræer, der vokser i Grækenland og gør nationale græske retter til specielle i smagen.kvaliteter.
  2. Grøntsager - friske eller bagte, de findes i næsten alle retter. Friske tomater, aubergine, kartofler, grøn peberfrugt, løg og oliven er særligt almindelige.
  3. Krydderier bruges mere i græsk madlavning end i noget andet middelhavskøkken. I Grækenland er de mest almindelige oregano, timian, hvidløg, laurbærblad, basilikum, timian og fennikel. Interessant nok, når man tilbereder kødretter, bruges krydderier, der er typiske til desserter (f.eks. kanel).
  4. Ost - feta, kasseri, kefalotiri, ladotiri. De serveres friske som forret, tilsat salater og populære grøntsags-, kød- og pastagryderetter.
  5. Korn - oftest bruges hvede til madlavning, sjældnere byg. Hvedemel bruges til at lave tynd filodej, og berømte græske desserter bages af det.

Populære græske retter: Navne

Nogle græske retter har meget til fælles med dem, der tilberedes ved Middelhavskysten. Disse omfatter pastitsio (pastizio). Denne græske ret ligner italiensk lasagne, men i stedet for lag af dej bruges lange ziti-pastarør. Eller for eksempel dolmades - en analog af dolma (hakket kød i drueblade), som er udbredt blandt folkene i Transkaukasien.

græsk ret
græsk ret

Men det græske køkken har sine egne traditioner. Det er svært at forestille sig det græske køkken uden nationalretten Chaniotiko Boureki. Det er kartoffelskiver bagt med zucchini, myzithraost og mynte. Også i Grækenland traditionelttærter tilberedes ved hjælp af den tyndeste filo eller butterdej, hvori en række forskellige fyld er pakket ind. De mest populære tærter i det græske køkken er spinakopita (spinattærte) og kotopita (kyllingetærte).

Kærlighed i Grækenland og supper. For eksempel tilberedes her ofte mager fasolada-suppe baseret på hvide bønner og tomater, eller magiritsa er en traditionel påskesuppe, som grækerne tilbereder på hellig lørdag.

Alle græske retter nedenfor er solide og nemme at tilberede. Essentielle ingredienser såsom olivenolie og grøntsager gør måltider ikke kun velsmagende, men også sunde.

Græsk køkken: nationale retter. Meze

Alle turister, der kommer til Grækenland, og især til øen Kreta, anbefales at prøve meze. Men ikke alle de besøgende gæster ved, hvad det er.

Meze er appetitvækkere, det vil sige græske retter, der ikke serveres til bordet i portioner, men på en sådan måde, at alle kan putte dem på deres tallerken. Meze omfatter norm alt oliven og fetaost, fyldte vindrueblade (dolmades), frikadeller, grillet blæksprutte, syltede grøntsager osv. Listen, såvel som antallet af retter, kan være meget forskelligartet.

Traditionelt serveres meze med tahin (cremet sauce lavet af sesamfrø), lukanina (cypriotiske pølser med koriander), halloumi (blød ost lavet af fåre- eller gedemælk med mynte), stifado (oksekød med krydderier i vin eddike), souffléer (finthakket shish kebab) osv.e.

Traditionel græsk salat

Græsk, eller rustik, salat er blevet populær ikke kun i selve Grækenland, men også i de fleste andre lande i verden. Den er tilberedt af tomater, agurker, salat, rødløg, oliven og feta. Olivenolie bruges traditionelt som dressing, såvel som vineddike eller citronsaft.

retter fra det græske køkken
retter fra det græske køkken

Den lette græske salat er især populær blandt alle tilhængere af en sund kost.

Moussaka

Praktisk t alt alle græske opskrifter bruger grøntsager. Moussaka, en græsk aubergine-ret, er især populær blandt grækerne. Den består af bagte lag: den første er aubergine med olivenolie, den anden er hakket lam og oksekød med tomater, og den tredje er en ostesauce, der smager som bechamel. Alle lag (som i klatring) er stablet på skift.

Græsk aubergine ret
Græsk aubergine ret

Græsk auberginefad bages i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Serveres varm.

Spanakopita

Tilberedningen af denne traditionelle græske tærte begynder med tilberedning af et saftigt fyld. For at gøre dette steges løg i olivenolie. Spinat (250 g), persille, grønne løgfjer, fetaost (400 g), samt s alt efter smag og muskatnød på en knivsæg tilsættes.

Græsk køkken nationale retter
Græsk køkken nationale retter

Mens fyldet afkøles, er det nødvendigt at dele og rulle dejen ud i to tynde lag. første delfordeles over bunden af formen, smurt med smør, så den ikke kun dækker bunden af formen, men også lukker siderne. Læg alt fyldet ovenpå og dæk med endnu et lag dej, skåret præcis til formen. Forbind dejens kanter sammen. Det øverste lag af tærten, inden du sender den i ovnen, prik med en gaffel flere steder. Bages i 40 minutter, indtil de er gyldenbrune.

Fasolada: Mager græsk suppe

Denne suppe er især elsket af vegetarer, da den udelukkende er tilberedt af ingredienser af vegetabilsk oprindelse. Hovedkomponenterne i en sådan græsk ret er hvide bønner, tomater eller tomatpuré, gulerødder og selleri. Alle ingredienser til suppen steges skiftevis i olivenolie: først løg, gulerod, bladselleri, derefter forkogte bønner og tomatpuré fra 0,5 kg tomater. Derefter overføres tilberedningen af grøntsager til gryden, hældes med grøntsagsbouillon, og alt koges sammen i yderligere 10 minutter. Mager suppe er klar.

nationale græske retter
nationale græske retter

Fasolada serveres varm eller kold. Før servering smages suppen til med olivenolie, kværnet sort peber og tørrede krydderurter.

Pastitsio eller græsk lasagne

Den klassiske pastitsio-opskrift er lag af ziti-pasta med okse- og lammekødssauce, hvid bechamelsauce og osteskorpe.

græske madopskrifter
græske madopskrifter

Denne græske ret tilberedes i følgende rækkefølge:

  1. Knæk et 9x13 cm bradefad med smør.
  2. Tilbered kødsauce. For at gøre dette, i olivenolie (3 spiseskefulde), steg først løg (2 stk.), Derefter hvidløg (4 fed). Efter 1 minut tilsættes 2 typer hakket kød (okse- og lammekød) og steges, indtil det er brunet. Derefter kan du tilføje resten af ingredienserne: hakkede tomater (4 stk.), Tomatpasta (2 spsk), persille. Du skal også bruge krydderier: s alt (1 ½ tsk), peber, sukker (½ tsk), kanelstang, laurbærblad. Saucen er klar, når al væsken er fordampet (efter ca. 1 time).
  3. Kog 450 g pasta, indtil den er mør.
  4. Tilbered bechamel ved først at stege mel i smør (½ kop). Hæld derefter 4 kopper mælk i gryden og kog indtil det er tyknet, cirka 15 minutter. Tag derefter saucen af varmen, tilsæt s alt (1 tsk), hvid peber og muskatnød.
  5. Saml pastitsio i lag. Det første lag er pasta blandet med æg og parmesan. Det andet lag er kødsauce og det tredje lag er hvid sauce. Top retten med parmesan blandet med lidt rasp.

Pastitsio bages i en ovn forvarmet til 180 grader i 45 minutter - 1 time.

Galaktobureko - semuljemælkskage

Tyk semuljegrød bruges som fyld til denne tærte. Men det viser sig så velsmagende, at semulje slet ikke mærkes. Den smager mere som en delikat vanillecreme med et strejf af citrus.

navne på græske retter
navne på græske retter

Fyldet til tærten er placeret mellem lagene af filodej,hvis øverste lag efter bagning i ovnen hældes med sød citrussirup lavet af citronsaft, sukker, vand, kanel, nelliker og honning. Tærten serveres kold, forskåret i firkantede portionsstykker.

Anbefalede: