Lækre græskarretter: opskrifter med billeder
Lækre græskarretter: opskrifter med billeder
Anonim

Der er mange græskaropskrifter. Fra denne grøntsag kan du tilberede både hovedretter og lækre desserter. Græskar er et meget nyttigt produkt, der bruges i kost- og babymad.

Græskaropskrifter kan være meget enkle eller kræve nogle kulinariske færdigheder. Som udgangspunkt tilberedes næsten alle retter hurtigt. De kræver ikke smarte ingredienser og mange penge.

Denne grøntsag holder sig godt i fryseren hele vinteren. Derfor, efter at have sørget for dette i efteråret, kan du lave lækre opskrifter hele året rundt. Græskar holder sig også godt i kælderen indtil det sene forår. Så vi gør dig opmærksom på interessante græskaropskrifter. Du kan også se billedet nedenfor.

Græskar- og linsesuppe

Dette er et meget sundt og nærende måltid. Det vil ikke være svært at forberede en original suppe for første gang, hvis værtinden har 250 g græskar og 100 g linser i huset. Resten af ingredienserne er altid i huset:

  • 1 gulerod;
  • 1 bue;
  • 1 tomat;
  • krydderier.

Alle grøntsager er forrenset og vasket godt. Løg og gulerødder skæres i små tern, og græskarret er større. Sauter i en grydegrøntsager i vegetabilsk olie, indtil de er halvt kogte, under konstant omrøring.

Tomaten skal frigøres fra skrællen og rives på et fint rivejern. Om vinteren kan du bruge 1 spsk. en skefuld tomatpuré af god kvalitet, let fortyndet med vand.

græskar opskrifter med billeder
græskar opskrifter med billeder

Tilføj 1 fed hakket hvidløg her. Linser lægges ud i en gryde med brunede grøntsager. Her hældes 1,2 liter vand på og suppen koges til linserne er klar. 10 minutter før ilden slukkes, tilsættes den forarbejdede tomat til gryden.

Suppen skal trække med låget lukket i 15 minutter. Hakkede krydderurter tilsættes hver portion før servering.

Stegt græskar med hvidløg

Det viser sig, at denne tilsyneladende søde grøntsag kan bruges til at lave en velsmagende ret.

Det er nødvendigt at forberede 0,5 kg græskar uden frugtkød og skåret i skiver med en bredde på mindst 5 cm. Disse stykker smøres med s alt og andre krydderier efter smag. Så skal du rulle hver af dem godt i mel.

I en stegepande, med vegetabilsk olie, steges græskarret på begge sider, indtil det er godt gyldent brunt. Læg derefter et køkkenrulle på og lad det opsuge overskydende fedt.

Disse skiver overføres til formen og sendes til bagning i yderligere 20 minutter. På dette tidspunkt knuses 2 fed hvidløg i en presse og et bundt grønt knuses med en kniv. Disse to ingredienser er blandet.

Det færdige varme græskar lægges ud på et fad og drysses med hvidløg og krydderurter. Ved servering kan du lægge creme fraiche på bordet i en separat sovsebåd.

Klassisk græskarpurésuppe

Denne type første kursus har været meget almindelig i vores land på det seneste. Tidligere kunne den kun smages på restauranter. Men dygtige husmødre indså, at græskaropskriften er meget enkel og nem at tilberede derhjemme.

Det kræver ikke smarte ingredienser, og alle produkter er tilgængelige hos os. 1 kg græskar uden frugtkød skrælles og skæres i mellemstore skiver. 2 løg, pillede og skåret i små tern. De sauteres, indtil de er gennemsigtige i en gryde med vegetabilsk olie.

lækre græskar opskrifter
lækre græskar opskrifter

Efter 10 minutter tilsættes knuste hvidløgsfed (4 stk.) her. Grøntsager svitses lidt mere og græskar kommes på panden. Denne blanding steges i 10 minutter.

Så kommes alle grøntsagerne over i en gryde og hældes med 600 ml vand eller kødbouillon. Suppen s altes og smages til med krydderier. Grøntsager koges, indtil de er gennemstegte.

Brug derefter en stavblender til at blende suppen, indtil den er glat. 200 ml fedtfattig fløde hældes i og blandes godt igen.

Original og sund puré

Traditionelle tilbehør er allerede ret kedelige både i det daglige og i den festlige menu. Enhver værtinde ønsker at tilberede en original ret som en restaurant, men med minimale kontantomkostninger.

Denne græskarpuréopskrift vil overraske dine kære og gæster. Garnituret er meget mørt og lyst. Det kræver: 300 g skrællet græskar og 500 g kartofler.

Du kan valgfritbrug 1 løg. Kartofler skrælles og sættes i kog med tilsætning af s alt og laurbærblad. Pæren deles i to og placeres der.

Græskar kan også koges eller bages i folie i ovnen, indtil det er færdigt. Derefter afbrydes alle ingredienserne af en blender. Laurbærbladet smides ud. 50 g smør og 100 ml mælk tilsættes til puréen. For mere mørhed kan du hælde yderligere 2 spiseskefulde creme fraiche eller fedtfattig fløde.

Hele massen er godt blandet. Dette tilbehør er perfekt til alle kød- og fiskeretter. God appetit!

Absolut alle kogte grøntsager kan tilføjes til denne type puré. De vil give puréen lyse nuancer, og smagen bliver mere mættet. Sådanne retter er perfekte til introduktionen af de første komplementære fødevarer til babyer op til et år. Først da er det uønsket at bruge krydderier og fløde i dem. I stedet kan du tilføje lidt mere letmælk.

Opskrift på ovngræskar

Denne søde dessert vil appellere til både voksne og børn. Og med hensyn til anvendelighed vil det være endnu bedre end bagte æbler. Græskaropskriften i ovnen er meget enkel og kræver ikke meget tid.

For ham skal du skrælle 1,5 kg græskar. Det vaskes godt og frugtkødet fjernes. Huden skal ikke fjernes. Grøntsagen skæres i store stykker. Ovnen tændes ved 180°C for at forvarme.

Skiverne lægges ud på en bageplade og sendes til bagning i 25-30 minutter. På dette tidspunkt skal 100 g smør skæres i små tern og smeltes i et vandbad eller mikroovn.

græskar i ovnen opskrifter
græskar i ovnen opskrifter

Bagepladetaget ud af ovnen. Grøntsager hældes med smør og drysses godt med sukker. Så sættes de tilbage i ovnen i endnu en time. Hvis græskarret begynder at brænde før tid, skal det dækkes med folie.

Denne dessert smager godt både varm og kold. Den er perfekt opbevaret og forsyner kroppen med vitaminer hele året rundt.

Med lever og kylling

Denne lækre græskaropskrift er en fantastisk mulighed for et festligt bord. En usædvanlig kombination af lever og græskar vil overraske enhver gourmet. For at forberede det skal du skrælle det blå løg og skære det i mellemstore firkanter.

I en bradepande med 2 spsk. l. smør, de brunes i flere minutter. 200 g kyllingelever skal skæres i mellemstore skiver og sendes til løget. Hele massen sauteres, indtil der kommer en smuk skorpe.

På dette tidspunkt steges mellemstore skiver græskar (200 g) lidt i en anden pande. Det skal først rengøres og vaskes. Ovnen tændes for opvarmning.

Alle ingredienser blandes i en ovnfast fad og de nødvendige krydderier tilsættes her - s alt og kværnet sort peber er påkrævet, og andre er valgfrie. Brugen af en blanding af italienske urter tilskyndes.

2 fed hvidløg presses ud her og 3 spsk. skeer creme fraiche. 60 g hård ost gnides på et fint rivejern. De drysses ovenpå fadet og bages i ovnen i 20 minutter.

Meget velsmagende opskrift med græskar og kylling. For at forberede det skal du skære det i tern på 500 g og sende det tilbradepande, i bunden. Løget hakkes i halve ringe og lægges ovenpå.

Hele massen drysses med indkøbt kyllingekrydderi. Kun s alt og stødt sort peber kan bruges. Kyllingelår lægges ovenpå for at dække grøntsagerne helt. Det tager cirka 0,5 kg kød.

Til saucen blendes 1 smelteost, 2 æg og 120 ml yoghurt og sukker uden smag med en blender. Retten hældes helt med denne blanding. For at saucen kan trænge godt ind over hele overfladen, skal formen rystes lidt.

Skålen sættes i ovnen ved 180°C. Du kan få det på 40 minutter. Det er tilrådeligt at drysse hakkede friske krydderurter ovenpå. Gryden deles i lige firkanter og serveres.

Græskarcheesecake

Denne lækre og sunde dessert vil helt sikkert blive en favorit i enhver familie. Denne opskrift på en græskarret kræver en tilstrækkelig mængde tid og nogle kulinariske færdigheder. Men resultatet vil forbløffe, og alle anstrengelser vil ikke være forgæves.

Til madlavning skal du forberede:

  • 350 g af alle småkagekrummer;
  • sukker - 120 g;
  • 25 ml whisky;
  • 150 g smør;
  • 250 g græskar;
  • 25 ml fedtfattig fløde;
  • æg (2 stk);
  • 1/2 tsk vaniljesukker;
  • 1/4 tsk muskatnød.

Disse produkter bliver nødvendige for at lave dejen. Til påfyldningen skal du stadig forberede 100 g hytteost og 200 g flødeost. Til smagsmætning købes 100 g valnødder.

Bagefadskal være mindst 20 cm i diameter. Hun er smurt med olie. Valnødder males i en morter eller blendes med en blender.

lækre græskar dessert opskrifter
lækre græskar dessert opskrifter

Cookies (krummer) blandes med smør og sukker. Godt massen er blandet. Nødder tilsættes hertil. Dejen lægges ud på en bageplade og med våde hænder jævnes ud over hele overfladen, der dannes små sider.

Formen stilles i køleskabet i mindst en time. Græskarret skrælles og skæres uden frugtkød i mellemstore skiver. De bages på bagepapir på en bageplade i ovnen, indtil de er gennemstegte.

Derefter moses grøntsagerne, og sukker (halvt), æg og whisky kommes i. Hertil sendes også vaniljesukker. Hele massen blandes godt. Nu kan du begynde at forberede fyldet.

For hende skal du blande hytteost, ost og kanel. Muskatnød og en knivspids s alt tilsættes også her. Ved hjælp af en røremaskine kan du få et pragtfuldt fyld. Græskarpuré indføres gradvist i den.

Formen med dejen tages ud af køleskabet og fyldet lægges ud på den. Kagen sættes i ovnen til bagning i 50 minutter ved en temperatur på 170 ° C. Derefter slukkes ilden, og cheesecaken bliver der, indtil den er helt afkølet med døren på klem.

Den kolde kage går i køleskabet i yderligere 4 timer. Ved servering kan du dekorere hvert stykke med frisk frugt.

opskrift på græskargrød

Dette er en meget sund morgenmadsret for hele familien. Det kræver simple ingredienser og et minimum af tid at forberede. Hurtig opskrift fragræskar er designet til 3 små portioner.

Først skal du rense og skære grøntsagerne uden frugtkød. Græskarskiver lægges i en gryde, og korn sendes dertil. Al denne masse hældes i et glas vand og koges, indtil væsken er fuldstændig fordampet.

Tilsæt derefter 200 ml mælk, og grøden koges yderligere, indtil den er mør. Massen skal s altes lidt. Det færdige græskar blødgøres med en gaffel. Inden servering tilsættes 40 g smør til grøden.

Der er en god opskrift på græskar i en langsom komfur med tilsætning af majsgryn. Sådan grød vil vise sig meget mør og velsmagende. For at forberede det skal du skrælle og skære 200 g græskar i en mellemstor terning med fjernelse af frugtkød og overskydende årer.

opskrift på græskargrød
opskrift på græskargrød

Skiverne lægges i en multikoger-skål, og 300 ml vand hældes. Beholderen sættes tilbage, og græskarret koges i tilstanden "Slukning". På dette tidspunkt skal 100 g korn vaskes flere gange. Efter stuvningsprocessen i slowcookeren er færdig, tilsættes majsgrød, s alt (0,5 tsk) og sukker (1 spsk) til skålen.

I tilstanden "Grød" tilberedes retten i yderligere en halv time. Derefter tilsættes smør (50 g) til skålen.

Hurtig og lækker græskaropskrift tilberedt med ris. Til mager grød skal du rive 250 g skrællet græskar på et groft rivejern. Tilsæt 50 g ris hertil og bland. Kom i en gryde og hæld vand på, så det dækker hele massen lidt.

Grød koges under konstant omrøring, indtil risen er kogt. Dette tilføjer 1 spsk. en skefuld sukker og lidt smør.

Fancy Manti

Denne ret er næsten helt sikkert forbundet med kød af næsten alle. Men sådan er det ikke. Du kan hurtigt og nemt tilberede manti med grøntsager. Til dem skal du bruge 900 g skrællet græskar. Den skæres i små skiver.

400 g løg knuses. Grøntsager blandes. Nu kan du fortsætte med at ælte dejen. Til ham koges en halv liter vand med 1 spsk s alt. Løsningen køler ikke meget ned. 350 ml trækkes fra det og hældes i brønden med mel (1 kg).

Tilføj aldrig æg. For i sidste ende vil manti blive sej, især når de køler af. Så begynder hænderne at ælte dejen. Det skal være ret tæt. Selve dejen vil absorbere den nødvendige mængde mel.

manti med græskar
manti med græskar

Derefter dækkes den med en ren skål i 20 minutter. Efter denne tid dyppes dejen med hænder og dækkes igen i samme periode. Efter hvile bliver dejen blød og luftig.

Nu formes den til en tyk pølse og lægges i en gennemsigtig pose. Enderne er godt bundet, så der ikke kommer luft ind der. I denne form efterlades dejen på bordet ved stuetemperatur i yderligere 15 minutter.

Nu er det nødvendigt at danne stykker på 1,5 cm fra den. Hver ruller til en cirkel og 2 spsk lægges ud i midten. fyldninger. Her tilsættes også et stykke smør på 1 cm

Nu kan du danne manti. Først fastgøres to modstående sider i midten. Så trækkes resten op til dem og fastgøres med en lille hale fra oven.

Denne græskaropskrift (se billedet af den færdige ret ovenfor) tager i alt omkring 1,5 time at forberede. Manti koges i kogende vand eller dampes i 45 minutter. God appetit!

tærter

Denne enkle græskaropskrift vil glæde alle familiemedlemmer med sin delikate smag. En sådan dessert kræver ikke meget tid og ingredienser. Enhver husmor kan klare opskriften.

Først skal du skrælle 500 g græskar og rive det på et fint rivejern. Du kan hakke grøntsager med en foodprocessor. 2 spiseskefulde havregryn males i en kaffekværn.

150 g sukker, 3 spiseskefulde mælkepulver og forarbejdet havregryn tilsættes græskarret. Nu er hele massen godt blandet med tilsætning af et æg. Derefter indføres skallen af en citron.

Den færdige dej hældes i en silikoneform og sættes i ovnen til bagning ved en temperatur på 200 °C, indtil den er gennemstegt. Citrongræskartærte er klar.

græskar tærte
græskar tærte

Husmødre læser ofte opskrifter på desserter, der indeholder grøntsager, med forsigtighed. Men så, efter at have prøvet at bage en af dem én gang, laver de den igen. Disse omfatter opskriften på græskarchokoladetærte.

For at forberede det skal du rive 400 g græskar uden skræl og frugtkød på en mellemstor dyse. 120 g blødgjort smør, pisket med en knivspids s alt og 1 pakke vanilje.

Til gengæld indføres 3 æg der og blandes godt med en røremaskine. Mel (100 g) blandes med mandler (50 g revet) og bagepulver (1 pakke). Denne masse indføres i det olieagtige og godtpisket med en røremaskine ved lav hastighed.

Så tilsættes det kogte græskar og blandes forsigtigt i hånden. Ovnen varmer op til 170°C. Dejen lægges ud i en form på bagepapir. Kagen bages i 25 minutter.

Nu kan du begynde at lave frostingen. Til det skal du hælde 100 ml fløde (fedt) i en gryde og bryde en bar mørk chokolade der. Blandingen holdes ved lav varme (må ikke koge). Når chokoladen er helt smeltet, skal du afkøle den.

Den færdige kage er helt fyldt med denne glasur på toppen. Det skal køle af inden for 3 timer. Derefter skæres den i lige firkanter. Hver er drysset med kakao eller pulveriseret sukker.

Anbefalede: