Sådan laver man suppe: opskrifter
Sådan laver man suppe: opskrifter
Anonim

Hvordan laver man suppe? Dette problem står over for både unge og erfarne husmødre. De ønsker at forkæle deres familiemedlemmer med originale og lækre måltider. Supper er ofte velegnede til diæt og medicinsk ernæring.

Hvilken slags suppe kan laves med billige ingredienser? Vi vil forsøge at besvare disse spørgsmål i artiklen og skrive interessante madlavningsopskrifter.

Classic

I vores land serveres der ofte klassisk suppe til frokost. Til forberedelsen skal du bruge:

  • kartofler 2-3 stykker;
  • gulerødder og løg 1 hver;
  • 150 g af alt magert kød;
  • korn eller pasta 100 g;
  • krydderier.

Denne opskrift er til en 2 liters gryde. Bouillonen kommes i først. For at gøre dette nedsænkes det vaskede kød i en gryde med vand og sættes i brand. Efter kogning fjernes skummet og indstilles til et minimum.

hvordan man laver lækker suppe
hvordan man laver lækker suppe

På dette tidspunkt skrælles kartoflerne og skæres i små tern. Den lægges ud i en gryde med kød. Så kan du begynde at koge stegning. Løg og gulerødder skrælles. Grøntsager kan skæres i små tern. Gulerødder gnides også på en lavvandetdyse.

Løg steges i vegetabilsk olie, indtil det er gennemsigtigt. Derefter tilsættes gulerødder. Efter 10 minutter er stegningen klar, og den kan sendes på panden. Pasta hældes i suppen 10-15 minutter før tilberedning. Hvis der bruges korn, så lægges de samtidig med kartofler.

Før du slukker for ilden, tilsæt s alt og hakket grønt. Denne opskrift vil være en god løsning til en daglig menu og vil hjælpe med at besvare spørgsmålet om, hvordan man laver supper derhjemme.

Kharcho

Denne opskrift bruges ofte i det kaukasiske køkken, men i vores land har den også slået rod og har været populær i mange år. Hvordan laver man en lækker suppe med masser af krydderier? Til kharcho skal du bruge:

  • svinekød 400 g;
  • kartofler 1-2 stk. (må ikke tilføjes);
  • 2 stk pærer;
  • hvidløg;
  • ris 100 g;
  • 2 tomater eller 2 spsk. skeer tomatpure;
  • krydderier og urter.

Solsikkeolie bruges til stegning i opskriften. Skær kødet i mellemstore stykker, og sæt bouillonen i kog (2,5 liter vand). Det resulterende skum fjernes med jævne mellemrum.

Grøntsager skrælles og skæres i små tern. Ris vaskes flere gange under rindende vand. Efter at bouillonen er klar (40 minutter), smider vi grøntsager og korn her. Lad det koge i yderligere 20 minutter.

suppe "Kharcho" opskrift
suppe "Kharcho" opskrift

Friske tomater blancheres og pilles af. De skæres i små tern. Steg derefter i en stegepande med vegetabilsk olie.10 minutter. Stegen hældes i suppen. Den s altes og suneli humle og kværnet peber tilsættes.

Det grønne og hvidløg hakkes fint. Det tilsættes suppen og ilden slukkes. "Kharcho" bør infunderes i yderligere 30 minutter.

Grøntsag

Hvordan laver man lækker suppe uden kød? En meget let og mør ret kan laves med minimale kontantomkostninger. Grøntsagssuppe med ostekugler kan bruges til at fodre små børn og diæter.

Opskrift på 2,5 liters gryde. For at forberede kuglerne skal du rive hård ost på en lille dyse, tilføje hakkede grøntsager og 50 g blødt smør til det. Et råt æg og s alt er også sat her. Bland godt og stil i køleskabet i en halv time.

Grøntsager skrælles og vaskes godt. Gulerødder (1 stk.) gnides på en lille dyse. Løg (1 stk.) Og rå kartofler (5 stk.) Skæres i tern. Bulgarsk peber (1 stk.) Hakket i små strimler.

Løg steges i vegetabilsk olie i en stegepande, indtil det er gennemsigtigt. Her tilsættes også gulerødder i yderligere 5 minutter. Til sidst kommes peberfrugt i gryden. Alle grøntsager kan tilsættes suppen, ikke stegte.

hvilken slags suppe kan laves med grøntsager
hvilken slags suppe kan laves med grøntsager

Kartofler lægges i vand og sættes i ild. Efter kogning tilsættes stegning eller friske hakkede grøntsager. Lad os koge i 20 minutter. På dette tidspunkt tages massen til kuglerne ud af køleskabet. Små ostefrikadeller formes og tilsættes suppen over bål. Kog i yderligere 15 minutter.

I slutningen tilsættes s alt ogLaurbærblad. God appetit!

Sådan laver man ærtesuppe

Denne ret har været elsket af mange siden barndommen. I kantinerne i børnehaver og skoler er sådan en suppe ofte på menuen. Herhjemme kan den tilberedes lidt anderledes ved at bruge røgede ribben. I dette tilfælde vil retten få en rig smag og blive nærende.

Først skal du lave ærterne. 300 g af det skal vaskes godt og stå i vand natten over. Dette vil hjælpe ærterne til at koge hurtigt i suppen. Hvis du ikke forbereder dig på forhånd, kan du allerede tilføje en halv teskefuld sodavand til gryden under tilberedningen.

Hæld rent vand i en 4-5 liters gryde og sæt ærterne i kog. 5 stk. Skræl kartoflerne og skær dem i mellemstore tern. Hæld vand i og stil til side.

hvordan man laver ærtesuppe
hvordan man laver ærtesuppe

Løg og gulerødder skæres i små firkanter. De steges i vegetabilsk olie, indtil de er gyldenbrune. Røgede lår steges også med grøntsager.

Når ærterne har kogt i 20 minutter, tilsæt kartofler og s alt til det. Når den næsten bliver klar, vælter stegningen ud her. Laurbærblad er tilføjet.

På dette tidspunkt skæres brødet i små tern og sendes til tørre i ovnen, indtil det er gyldenbrunt. Ved servering tilsættes hakket grønt til en skål suppe. Kiks er også placeret her.

Svamp

Hvilken slags suppe kan tilberedes på en halv time? Denne opskrift er meget enkel og kræver ikke meget tid. Til forberedelsen skal du bruge:

  • 800 g svampe(kun frisk);
  • 5-6 kartofler;
  • 2 pærer;
  • 1 gulerod;
  • krydderier.

Først skal du sætte en gryde med vand (2,5 liter) på bålet. Skrællede og skåret i mellemstore tern kartofler tilsættes her. Svampe skæres i store skiver. Andre grøntsager skrælles og skæres i små firkanter.

hvordan man laver svampesuppe
hvordan man laver svampesuppe

Svampe steges i en stegepande med tilberedte grøntsager i solsikkeolie. 10 minutter vil være nok. Periodisk, under kogning af kartofler, er det nødvendigt at fjerne skummet fra vandet. Efter 20 minutter kan du tilføje stegning.

Suppen s altes, og der tilsættes laurbærblade. Et par minutter før klargøring skal du tilføje hakket grønt.

Første svamperet

Hvordan laver man champignonpurésuppe? Simpelt nok. Opskriften kræver ikke særlig viden i madlavning. For at forberede det skal du koge 0,5 kg kartofler. Du kan skære det stort.

400 g champignoner skal steges lidt og koges med kartofler, indtil de er møre med 1 løg, tidligere pocheret i store tern lidt i en gryde.

Når grøntsagerne er næsten klar, tilsættes 100 ml fløde i gryden. Dæk med låg og lad det simre i yderligere 15-20 minutter. På dette tidspunkt er det nødvendigt at male sorte peberkorn i en morter.

champignonpurésuppe
champignonpurésuppe

Hele champignoner (lad 2-3 stk i forvejen) skæres i tynde skiver og steges i smør, indtil de er gyldenbrune. Klar suppe i en gryde er godt afbrudt i en blender indtilopnåelse af en homogen "gylle".

Før servering lægges hakket grønt og et par skiver stegte svampe i hver tallerken.

Suppe med grønne ærter og flødeost

Hvordan laver man suppe med hønsebouillon? En original ret, der både er let og mættende, kan laves af simple ingredienser. Lager op på forhånd:

  • 1 lille kyllingefilet;
  • 1 løg og 1 gulerod;
  • smelteost 200 g;
  • 4 kartofler;
  • 1 dåse dåseærter;
  • greens.

Opskrift på 2,5 liter. Først sættes bouillonen i kog. Efter kogning fjernes skummet forsigtigt. Her tilsættes også et helt løg og gulerødder. Efter tilberedning kan grøntsager smides ud. Eller gulerødder gnides derefter på en fin madding, hvis det ønskes, og tilsættes suppen.

Det kogte bryst tages op af gryden og rives i hånden til fibre. Kartofler i tern lægges i bouillonen og koges i 20 minutter. Efter klargøring tilsættes ærter vasket i en sigte.

Efter kogning kommes smeltet ost i suppen, hakkes groft (det gør ikke noget, det smelter) og kød, s alt. Til sidst tilsættes finthakkede friske krydderurter.

Gulerods- og ingefærsuppe i mikrobølgeovnen

Denne ret tager ikke mere end 10 minutter at tilberede. Denne suppemulighed vil appellere til folk, der er begrænset i tid. Opskriften kræver en mikrobølgeovn derhjemme.

Til suppe skal du bruge:

  • 35 g smør;
  • 1 gulerod;
  • 1 fed hvidløg;
  • revet ingefær - 1 tsk;
  • s alt.

Grøntsager skæres i små tern og lægges i en stor kop. Det er her resten af ingredienserne tilsættes. Koppen placeres i mikroovnen i 2 minutter i normal tilstand.

Derefter tages beholderen ud og alt indhold blandes godt. Sæt stadig i ovnen i 3-4 minutter. Derefter overføres alt indhold til en anden beholder og afbrydes af en stavblender.

Suppen s altes og drysses med en lille mængde finthakket grønt på toppen.

"asiatisk" med rejer

Meget ofte vil du have pikant i smag og variation af retter. En trin-for-trin opskrift på at lave rejesuppe hjælper med at udvide udvalget af hjemmemenuer. Til ham skal du bruge:

  • 100 g små svampe;
  • ingefær - 20 g;
  • rejer - 200 g;
  • 2 stykker små kyllingefilet;
  • citron- eller limeskal;
  • kokosmælk;
  • karry.

Først skal du skære det vaskede kød i mellemstore stykker. Ingefær og svampe hakkes i tynde skiver. Kog fileten og træk den ud. Bland kokosmælk (2 dåser) med bouillon.

Væsken bringes i kog, kød, ingefær og skal tilsættes. Efter 10 minutter hældes 1 tsk. karrypasta. Lad det stadig blive hængende. Så hældes svampe og rejer her. Efter 5 minutter tages ud af ovnen og, hvis det ønskes, tilsættes thaisauce.

Shi-suppe: russiske traditioner

Opskrifter på at lave suppe fra det nationale køkken er ret enkle og hurtige. For ham skal du tage:

  • 4stk. kyllingeunderlår;
  • 3 stk små kartofler;
  • 1 stk medium gulerod;
  • surkraut 350 g;
  • krydderier.

For adskillige årtier siden blev denne suppe kogt i ovne. Nu har ingen praktisk taget sådan en mulighed, men opskriften er stadig populær.

Først skal du tilberede kødet i en 2,5 liters gryde. Skum fjernes konstant. Kartofler skrælles og skæres i små stave. Kødet tages ud og deles i små stykker.

Disse ingredienser tilsættes til bouillonen og koges, indtil de er færdige. Løg og gulerødder skrælles og hakkes til stegning. I en stegepande koges den i vegetabilsk olie.

Russiske suppe opskrifter
Russiske suppe opskrifter

Zharka går i suppen sammen med surkål. Kog i yderligere 10 minutter.

Flødegræskarsuppe

Denne ret vil være sund og velsmagende. For ham skal du forberede:

  • græskar 1 kg;
  • 1 løg;
  • 1 fed hvidløg;
  • 50 g smør;
  • 100 ml fedtfattig fløde;
  • bacon (valgfrit);
  • krydderier.

Grøntsager skal først vaskes. Græskarret skæres i mellemstore stykker uden skræl og kerner. Løget hakkes fint og stuves i smør i en gryde.

Tilføj presset hvidløg og græskar her. Drys med lidt sukker og steg i 10 minutter. Tilsæt 1 liter vand og kog op. For beredskab skal du stadig holde i brand i mindst 25 minutter. Hæld derefter fløden i, og sluk for ilden.

Suppen afbrydes kvalitativt af en blender medtilsætning af s alt og krydderier. Pynt med tynde skiver stegt bacon ved servering.

Anbefalede: