Tilberedning af gærfri dej til tærte og tærter

Tilberedning af gærfri dej til tærte og tærter
Tilberedning af gærfri dej til tærte og tærter
Anonim

Tærter, cheesecakes, boller - langsigtede symboler på et velstående hjem og værtindens stolthed. I den moderne verden er der mindre og mindre tid tilbage til madlavning, men du vil stadig gerne glæde din familie med kager. Der bruges meget mindre tid på dejen uden gær. Til tærten kan du bruge sandkage eller usyret wienerbrød.

Tærtedej uden gær
Tærtedej uden gær

Der er ingen bagepulver i sandkagedejen, og bagepulver eller sodavand bruges i frisk dej med en tilstrækkelig mængde syre i sammensætningen. At tilberede dej uden gær til en tærte er meget hurtigere end traditionel gær, og resultatet er ikke værre.

Glem ikke butterdejen. Den er hverken s alt eller sød, så ethvert fyld harmonerer godt med det, og produkterne er ekstremt møre. Dette er en dej uden æg og gær, men derhjemme kræver det meget tid og dygtighed at forberede.

Vi tilbereder dej uden gær til en tærte på en enkel måde fra tilgængelige produkter. Lun en pakke kærnemælk ved stuetemperaturolier. Derefter kan alt æltes blot på bordet, lave en fordybning i melet, eller overlade æltning af dejen til mejetærskeren. Til melet, som skal bruge 6 kopper (glasvolumen 250 ml), tilsæt blødgjort smør, en halv kop sukker, 4 æg, 2 kopper 20% creme fraiche, en halv teskefuld sodavand og s alt. Dejen skal æltes hurtigt, og prøv ikke at varme den op med hænderne, og tag den ud til kulden, dæk den med en film fra vikling. Efter en halv time kan du lave en kage.

Dej uden æg og gær
Dej uden æg og gær

Til sådanne tærter er fyldet med hytteost eller søde blommer velegnet. Vi deler dejen i to lige store dele, hvoraf den ene rulles ud i et lag 0,5 cm tykt og lægges på en metalplade. Læg et lag fyld ovenpå, luk det med strimler af dej i form af et gitter. Skær i strimler 1,5-2 cm brede Smør tærten med et æg pisket med mælk – og ind i ovnen ved middel varme. Bag i 20-25 minutter, lad afkøle og skær i diamantforme.

Du kan lave dej uden gær til en tærte med creme fraiche og hytteost. Denne dej er vidunderlig, fordi det er praktisk at lave den i forvejen og opbevare den i køleskabet i 2-3 dage, bruge den efter behov. Her er hans receptpligtige sæt produkter: en pakke hytteost, et glas creme fraiche, en teskefuld sodavand og 3 glas mel. Ingen grund til at ælte, bare bland produkterne, læg dem i en plastikpose og sæt i køleskabet natten over.

Gærfri dej til stegte tærter
Gærfri dej til stegte tærter

Fyldet i tærten på ostemassen kan tages både s alt og sødt. Lækre er tærter med kål, med urter og løg, med æbler om vinteren, med kirsebærsommer. Det er også praktisk at lave tærter af denne dej, bage dem i ovnen eller stege dem på en pande.

Den enkleste gærfri dej til stegte tærter er lavet på kefir. Det er bedre at tage den fedeste kefir og tilføje en skefuld creme fraiche til den fedtfrie. For at fodre en familie på 4 personer med tærter er 0,5 liter kefir nok. Vi tager en dyb skål, hæld kefir i den, tilsæt en teskefuld s alt og en halv spiseskefuld sodavand. Nu skal du røre kefir med sodavand med en ske, så reaktionen starter, og skum vises. På dette tidspunkt falder vi i søvn mel. Du skal fokusere på 3 glas, men læg ikke alt på én gang. Rør med en ske for at gøre dejen så blød som muligt.

At skære blød dej er sværere end hård dej, men tærter fra den er frodige og møre. Kefirdej kræver ikke hævning, så fyldet skal forberedes på forhånd, og de udskårne tærter skal steges med det samme.

Anbefalede: