Græsk brandy "Metaxa": historie og anmeldelser
Græsk brandy "Metaxa": historie og anmeldelser
Anonim

Blandt det rige udvalg af alkoholholdige drikkevarer kan der skelnes mellem én retning, hvilket forårsager en masse kontroverser og overraskede udråb. Denne brandy, hvis hjemland er det solrige Grækenland. Men mange kendere kan stadig ikke sige med nøjagtighed, at det er brandy eller cognac. Ja, vi taler om "Metax" - en unik stærk alkoholisk drik, der har fundet sine beundrere over hele verden.

Brandy: hvad er det?

Hvad er brandy - et simpelt spørgsmål efterfulgt af stilhed. De fleste ved jo ikke, hvilken slags drik det er, der er kun tillid til, at det ligner cognac og bestemt alkoholisk.

brandy metaxa
brandy metaxa

Brændevin er det almindelige navn for en række stærke alkoholholdige drikkevarer, tilberedt i henhold til en fælles teknologi, som bruger druespiritus, destillat, juice, ekstrakter eller gæringsprodukter af bær- og frugtjuice. Det er umuligt at tilskrive dette navn til en bestemt drik, fordi brandy snarere er en teknologisk opskrift til fremstilling.

Metaxa

"Metaxa" er en alkoholholdig drik lavet ved hjælp af brandyteknologi. Fremstillet i Grækenland. Drikken har en mørk gylden farve.farve, dens styrke er 38%. "Metaxa" formidler aromaen af tørret frugt og muskatnød, eftersmagen har noter af eg.

I dag er denne drink Grækenlands kendetegn og tager en ære i hjertet af alle, der har smagt den mindst én gang.

"Metaxa" er en af de mest populære alkoholholdige drikkevarer på verdensplan og tilhører brandy i henhold til den internationale alkoholklassificering. Samtidig sammenlignes det ofte med cognac, da fremstillingsprocessen ligner brandyteknologi. Men "Metaxa" betragtes med rette som en unik, i modsætning til noget alkoholisk drik, som ikke har nogen analoger i hele verden. Af denne grund er det meget vanskeligt at sidestille det med enhver gruppe af alkohol.

Sammensætningen inkluderer urteinfusion, som giver drikken en speciel smag, endda unik. Det fortjener også opmærksomhed, fordi dets historie på verdensmarkedet er ret kort sammenlignet med andre alkoholholdige produkter. Først i slutningen af det nittende århundrede var Metaxa i stand til at komme ud af skyggen af sit hjemland (Grækenland), komme ind på verdensmarkedet og erobre det.

Drikhistorik

brandy metaxa 5
brandy metaxa 5

Tilbage i 1888, i byen Piræus, lancerede den græske vinmager Spyros Metaxas produktionen af sin egen brandy og gav ham sit efternavn. Brændevins emblem var en gammel græsk mønt, hvis udgivelse var dedikeret til grækernes store sejr over perserne i slaget på havet nær byen Salamis. Mønten blev fundet under opførelsen af anlægget, så dette tegn syntes betydningsfuldt for vinmageren. Som det ses i dag, SpyrosMetaxas havde ret.

Fra de første dage af anlæggets drift blev den græske brandy "Metaxa" præsenteret for de græske, serbiske, russiske og etiopiske kongelige domstole. Personer fra adelige familier satte pris på drinken og tilbød grundlæggeren at blive hovedleverandøren af alkoholholdige drikkevarer til hoffet. Siden dengang er "Metax" i Europa kaldt "græsk silke". Interessant nok er "metaksi" fra græsk oversat til silke.

Siden begyndelsen af det 20. århundrede er producenter af Metaxa-mærket begyndt at levere til USA. I slutningen af 60'erne af forrige århundrede blev produktionsfaciliteterne flyttet til Athen, hvor de ligger den dag i dag. I slutningen af 80'erne kom Metaxa-varemærket under indflydelse af Remy Cointreau.

Produktion

Den nøjagtige opskrift på "Metaxa" er et mysterium, men fremstillingsprocessen er kendt med sikkerhed. Brandy er lavet af vinmaterialet fra tre regioner: Korinth, Kreta, Attika. Vinalkohol destilleres to gange og lagres på egetræsfade fra 3 til 15 år. Elite Metaxa brandy kan lagres i 80 år.

metaxa er cognac eller brandy
metaxa er cognac eller brandy

Den resulterende brandy er blandet med muscatvin fra øerne Samos og Lemos, lagret i 1 år. Derefter føjes en hemmelig blanding af duftende urter og rosenblade til sammensætningen. Den sidste fase består i at lagre "Metaxa" på egetræsfade ved en temperatur på ikke over -6 grader Celsius i 6 måneder. Drikken filtreres derefter, aftappes og sælges.

Hvad er forskellen mellembrandy og cognac?

Der er en opfattelse af, at cognac og brandy er en og samme drik. Dette udsagn er dels sandt og dels falsk. Faktum er, at forskellen mellem cognac og brandy eksisterer, og det er betydelig. Cognac er en speciel type alkoholisk drik, der er fremstillet ved hjælp af brandyteknologi, men efter en helt anden opskrift.

Brændevin er faktisk ikke en drik som sådan, men en teknologisk proces til fremstilling af alkoholholdige drikkevarer i intervallet fra 40 % til 60 % styrke. Denne kategori omfatter også cognac. "Metaxa" er fremstillet ved brug af brandyteknologi, hvilket betyder, at den kan henføres til brandy. Men samtidig adskiller en særlig receptpligtig sammensætning det fra denne type alkohol. Når du derfor stiller spørgsmålet, hvad er "Metaxa" - er det cognac eller brandy, kan du roligt svare, at det er "Metaxa".

Visninger

brandy metaxa 7
brandy metaxa 7

I dag sælges den græske brandy "Metaxa" i ethvert land. Der findes flere typer lette og samtidig stærke drikke, som afhænger af dens alder, det vil sige lagring under visse forhold på egetræsfade.

  1. "Metaxa" 3 stjerner er en brandy med en styrke på 38%, lagret på egetræsfade. Det er den billigste og dog lækreste drik.
  2. Brandy "Metaxa" 5 stjerner. Fremstillet med en styrke på 40% af 5 år gammel vin spiritus. Unikke tilsætninger af aromatiske urter og rosenblade giver en uforglemmelig aroma og mindeværdig smag.
  3. Brandy "Metaxa" 7 stjerner. Sorten kaldes "Amphora" på grund af det faktum, atsom hældes på sofistikerede flasker, der minder om en græsk amfora. Drikken er lagret i 7 år, har en styrke på 40%, har en rig smag og aroma af tørrede frugter, vanilje og eg. Gyldenbrun nuance giver drinken en adel.
  4. "Metaxa" 12 stars er en brandy med en styrke på 40 %, der har været lagret i 12 år på egetræsfade.
  5. Metaxa Grand Fin er en elite brandy på 15 år. Pakning foregår i porcelæns- eller keramikflasker.
  6. Metaxa Private Reserve har været infunderet i 20-30 år. På trods af styrken på 40% har den en mild smag og rig aroma af honning, nødder, krydderier og eg. Kun tilgængelig i Grækenland.
  7. "Metaxa" AEN er en eksklusiv drik, der ikke har nogen analoger. Ældningstiden på egetræsfade kan nå op på 80 år. I hver tønde brandy, uanset sort, er der et par dråber "Metax" AEN. Den har en unik smag og aroma af kaffe, honning, mandler, urter og krydderier.

Hvordan drikker man?

I deres hjemland i Grækenland bliver Metaxa behandlet med særlig kærlighed, denne drink nydes, drikkes længe og udstrakt. Mange beundrere af denne brandy har samlet sig over hele verden, hvilket betyder, at der er flere måder at bruge den på.

Den første måde er rent forbrug. Brændevin serveres ved kropstemperatur, hældes i glas med spiritus og drikkes i små slurke. Det er på denne måde, at du fuldt ud kan nyde smagen af drinken og mærke hele buketten og duften af brandy. Fra de første slurkevarmebølger begynder at sprede sig i hele kroppen, for hver efterfølgende intensiverer den. Du kan tilføje et par isterninger til et glas, men så mister aromaen af drinken sin lysstyrke. Det anbefales at tilføje is til Metaxa 5 brandy. Anmeldelser fra kendere af denne drik indeholder anbefalinger, ifølge hvilke det ikke anbefales at tilføje is til brandy, der er lagret i mere end 5 år, dette vil kun forværre smagen.

græsk brandy metaxa
græsk brandy metaxa

Metaxa serveres norm alt med lette snacks i form af citrusfrugter, vindruer, kanapeer med kaviar, mælkechokolade, salat, oste og bagt kød.

Kortlagret brandy kan også fortyndes let med citrusjuice eller tonic i forholdet 1:1. Dette gøres som regel for at reducere styrken af drikken. "Metaxa" tilsættes til varm te, kaffe. Samtidig betragtes te med denne drik i Grækenland som medicinsk, den tages mod forkølelse.

Bartendere kunne heller ikke holde sig væk fra denne guddommelige drik. Metaxa bruges ret ofte i dag som base for forskellige cocktails.

Cocktails: opskrifter

Hvis der er et ønske om at sprede blodet ved at få en solstråle, så er Metaxa-baserede cocktails den bedste løsning.

brandy metaxa anmeldelser
brandy metaxa anmeldelser

Græsk Mojito

Den er baseret på det græske "Metaxa", der erstatter den cubanske rom, og hovedsammensætningen er ikke ændret. Inkluderer:

  • mynte (et par blade);
  • sukker - 20 gram;
  • lime - 1styk;
  • "Metaxa" - 50 ml;
  • sodavand - 1 glas;
  • ice.

Metaxa Sour

Dette er en cocktail fra Spyros Metaxas selv:

  • appelsin- og citronsaft halveret (60 ml);
  • "Metaxa" - 50 ml;
  • sodavand - 100 ml;
  • ice.

I en shaker, bland juice, Metaxa og is i et minut, hæld cocktailen i et glas op til 300 ml, fyld op med sodavand til randen.

brandy metaxa 5 anmeldelser
brandy metaxa 5 anmeldelser

Alexandra

Alexandra-cocktailen blev skabt til ære for dronning Alexandra, som regerede England i begyndelsen af det 20. århundrede.

  • "Metaxa" - 30 ml;
  • chokoladelikør - 30 ml;
  • "Baileys" - 30 ml.

Bland i en shaker og server i et glas.

Resultat

Afslutningsvis vil jeg tilføje, at alle, der endnu ikke har prøvet den smarte alkoholiske drik "Metaxa", bør gøre det. Det er trods alt ikke for ingenting, at millioner af kendere af unikke smag foretrækker Metaxa-brandy. Anmeldelser af dem, der har smagt denne guddommelige nektar mindst én gang, siger, at det er værd at gå til verdens ende for at få brandy. Men i den moderne verden er intet umuligt, og du kan tage ud at rejse for at smage Metaxa-brandy allerede i morgen. Eller du kan bare købe det i en butik eller bestille det online.

Anbefalede: