Oksetungesalat: opskrifter, madlavningsfunktioner og anmeldelser
Oksetungesalat: opskrifter, madlavningsfunktioner og anmeldelser
Anonim

Oksetunge er et meget sundt og samtidig diætprodukt, der bruges i forskellige køkkener i verden. På trods af at det hører til indmad, har retterne en udsøgt smag og absorberes godt. Men ikke alle husmødre ønsker at blive involveret med ham, idet de tror, at det er svært at lave mad. Denne artikel vil præsentere opskrifter på de lækreste oksetungesalater og madlavningshemmeligheder.

Hvordan vælger man den rigtige?

Før du laver den lækreste oksetungesalat, bør du vide, hvordan du vælger det rigtige produkt:

  1. Slagteaffald skal være fri for fedtvæv og lymfeknuder, da det behandles, før det sælges.
  2. Farven skal være pink eller lilla. Det afhænger af indholdet af jern i produktet: Jo mere det er, jo mørkere er farven.
  3. Hvis farven er bleg, indikerer dette en frost, men grå indikerer et gammelt produkt.
  4. Offalskal lugte af kød og ikke have fremmede lugte.
  5. Hvis tungen er frisk, føles den fast og elastisk at røre ved. Du kan tjekke dette ved at trykke på din finger: tungen bør glattes ud næsten med det samme.
  6. Når den skæres, skal saften skille sig ud i en gennemsigtig farve.
oksetunge salat hvordan man laver mad
oksetunge salat hvordan man laver mad

madlavningsfunktioner

Mange opskrifter på oksetungesalat bruger et kogt produkt. Hvordan gør man det rigtigt? Lad os overveje nogle finesser.

  1. Et allerede renset produkt er tilgængeligt til salg i butikkerne, det er nok bare at vaske det grundigt med rindende vand. Men hvis du har købt det på markedet, skal du lægge tungen i blød i koldt vand i en time og derefter slippe af med slim og plak.
  2. For at gøre indmaden saftig og mør, lægges den i vand, som først bringes i kog (der skal bruges ca. tre liter pr. tunge).
  3. Når vandet koger igen, er det nødvendigt at fjerne alt skummet og dræne væsken efter femten minutters kogning. Indmaden og panden vaskes.
  4. Og læg tungen igen i kogende vand, kog i en time ved svag varme.
  5. Herefter tilsættes krydderier (friske gulerødder, løg, laurbærblade og peberkorn). Lad stå ved lav varme i endnu en time.
  6. Dernæst trækkes indmaden ud og placeres under koldt vand. Dette gøres for nemt at fjerne den øverste hud.
  7. Bouillonen s altes, og tungen placeres der i tyve minutter for at s alte den.
Nem opskrift på oksetungesalat
Nem opskrift på oksetungesalat

Oksesalattunge og svampe

Forkog 300 gram indmad. Løg hakkes i små terninger, friske gulerødder gnides på et groft rivejern og steges til gyldenbrune i vegetabilsk olie. Hakkede champignoner (300 gram) tilsættes der, s altede, pepres og koges møre.

Hovedingrediensen, frisk agurk og et kogt æg, knuses i strimler. 150 gram hård ost knuses på et groft rivejern. Alle komponenter blandes og krydres med mayonnaise.

Salat med oksetunge og agurker (opskrift)

300 gram af kødproduktet koges og hakkes i tern. Et par kogte æg og samme antal friske agurker, samt 150 gram kål (hvid) skæres i strimler. Alle ingredienser blandes, et par spiseskefulde grønne ærter på dåse tilsættes og krydres med mayonnaise. Salat med oksetunge og agurk lægges på salatblade og pyntes med krydderurter.

oksetungesalat
oksetungesalat

Varm salat

Til madlavning skal du bruge:

  • et par kogte kartofler og det samme antal små friske tomater;
  • zucchini (aubergine), frisk agurk, peberfrugt - en hver;
  • 300 gram kogt hovedingrediens (tunge);
  • et kogt æg.

Zucchini skæres i tynde cirkler og steges. De resterende komponenter knuses til sugerør. En lækker salat med oksetunge er krydret med flere saucer, nemlig de blander et par spiseskefulde soja, tomatsauce og olivenolie. Alle ingredienser skal være varme, så efter tilberedningsalat serveres med det samme.

Med grøntsager

Lad os se på en simpel salatopskrift med oksetunge og grøntsager, der passer godt til hinanden.

Skræl hver grøntsag (gulerod, kartoffel og sellerirod) og kog i lets altet vand. Du skal også bruge to hundrede gram kogt tunge, et æg og en agurk (s altet).

For at forberede saucen, bland et par spiseskefulde olivenolie, 10 milligram eddike (tre procent) og kværnet peber (sort).

Når alle ingredienserne er skåret i små tern, kan oksetungesalat krydres med sauce, pyntes med krydderurter og serveres.

Med æbler

For at lave en lækker oksetungesalat skal du bruge følgende ingredienser:

  • Et par grønne æbler.
  • Tre hundrede gram kogt indmad.
  • 2 kogte kartofler.
  • En kogt gulerod.
  • Tre kogte kyllingeæg.

Æbler skrælles på forhånd, og frøene er skåret i små strimler. Resten af ingredienserne skæres i små tern. Alt blandes, s altet, peber og krydres med mayonnaise. Før servering pyntes oksetungesalat med grønt.

Med nødder

Forkog to hundrede gram af hovedingrediensen og tre kyllingeæg. Kogt mad og en syltet agurk knuses til tynde strå.

For at forberede saucen, bland et fed hvidløg (presset), tre spiseskefulde mayonnaise, knuste valnødder og krydderurter.

Alle produkterblandet og krydret med færdiglavet sauce. Pynt med nødder og krydderurter inden servering.

Tungebøfssalat er meget velsmagende
Tungebøfssalat er meget velsmagende

Med tilsætning af skinke

For en usædvanlig oksetungesalat skal du bruge følgende produkter:

  • 200 gram kogt tunge.
  • Et par friske tomater.
  • 150 gram skinke.
  • Tre kogte kyllingeæg.
  • En lille krukke med syltede svampe.
  • Et lille løg.
  • Mayonnaise, s alt og peber.

Tidligere skulle du hakke løget og marinere det. Hovedingrediensen, skinke, æg og tomater skæres i tern. Fordel i en salatskål i lag: tomater, indmad, løg, skinke, svampe og æg. Hvert lag er godt smurt med mayonnaise. Stil den færdige salat i køleskabet i et par timer.

Med ananas

Smudaffald harmonerer perfekt ikke kun med grøntsager, men også med frugter, nemlig ananas.

En peberfrugt, 200 gram kogt kødprodukt og et par stykker dåse ananas skæres i små tern. Dernæst males 150 gram hård ost på et groft rivejern og et lille fed hvidløg på et fint rivejern. Alt blandes, s altes og krydres med mayonnaise. Du kan bruge granatæblekerner til at dekorere den færdige salat.

Med asparges

For 200 gram kogt hovedingrediens skal du bruge:

  • tre spiseskefulde grønne ærter (på dåse);
  • to hundrede gram asparges;
  • to spiseskefulde mayonnaise og cremefraiche hver.

Skær aspargesene i små cirkler på forhånd, og kog dem møre. Indmaden knuses i strimler og kombineres med stuvede grøntsager, samt med ærter. Til dressing blandes mayonnaise og creme fraiche (det er bedre at tage ikke-fedtet), hakket grønt tilsættes også der. Inden servering blandes alt grundigt og s alt tilsættes.

Salat med oksetunge og svampe
Salat med oksetunge og svampe

Diætsalat uden mayonnaise

Denne opskrift bruger røget tunge og sennepsbaseret dressing.

Påkrævede produkter:

  • 100 gram indmad og skinke;
  • to hundrede gram kogt oksekød;
  • 30 gram ansjoser;
  • one pickle;
  • løg;
  • greens;
  • en spiseskefuld fransk sennep.

Alle kødprodukter skæres i strimler. Løg og agurk hakkes i små tern. Bland alle ingredienserne og smag til med sennep. Drys med krydderurter før servering.

Med bønner

Et par hønseæg og en tunge er forkogt. Indmaden skæres i tilfældige stykker, æggene gnides på et groft rivejern, et fed hvidløg knuses med en presse. Løg knuses i halve ringe og steges i vegetabilsk olie, indtil de er gyldenbrune. Bland alt sammen og tilsæt en lille krukke bønner på dåse (bedre at bruge i din egen juice).

Til dressing blandes hvidløg, s alt, kværnet peber og mayonnaise.

Stærk rissalat

Til madlavning skal du bruge tre hundrede gram kogt hovedprodukt, som skæresterninger. To kyllingeæg og tre spiseskefulde dampede ris koges hver for sig. Løg hakkes og hældes over med kogende vand.

Kombiner oksetunge, ris, hakkede æg, et par spiseskefulde grønne ærter (på dåse), løg og krydderurter. Smag til med mayonnaise, s alt og peber efter smag.

Med majs på dåse

En lille krukke majs skal drænes fra væsken. Forkog 200 gram af tungen og et halvt glas bønner (du kan bruge sorte, røde eller hvide). Indmaden knuses og steges i olivenolie, indtil den er gyldenbrun, saften af en halv appelsin tilsættes der og inddampes.

Tilsæt derefter en spiseskefuld sojasovs og lad det simre i yderligere fem minutter. Alle ingredienser blandes i en salatskål, grønt tilsættes og s altes. Til dressing kan du bruge creme fraiche eller mayonnaise.

Opskrift på oksetungesalat er den lækreste
Opskrift på oksetungesalat er den lækreste

Med tang

Meget sund salat, der indeholder mange vitaminer. For at forberede den skal du bruge følgende produkter:

  • 200 gram kogt tunge;
  • 50 gram svesker;
  • et par kogte æg;
  • greens;
  • 100 gram svampe (champignon);
  • 200 gram syltet kål (marin).

Svesker skal ligge i blød i en halv time i varmt vand. Hele svampe koges i ti minutter i en marinade (en spiseskefuld s alt og 30 milligram æblecidereddike er nødvendig pr. liter vand). Så smider de dem på en sigte og venter til marinaden løber helt af. Sugerør skæres (æg, kødprodukt,svesker og svampe) kombineres og kål tilsættes. Alt blandes grundigt, grønt tilsættes og krydres med mayonnaise. For pikanthed kan du tilføje peberfrugter.

Med tilsætning af kogt kyllingekød

Alle ingredienser skæres i små og identiske tern. Det vil tage hundrede gram kogt kød (kylling og oksetunge). Og kog også en kartoffel og gulerod, et par kyllingeæg. Hakket syltet agurk og en peberfrugt tilsættes kogte og hakkede produkter. Alt blandes grundigt og krydres med mayonnaise.

Med croutoner

200 gram indmad koges og hakkes i strimler. To tomater hakkes i tern, og 100 gram ost og hvide af to æg gnides på et groft rivejern. Æggeblommerne gnides med mayonnaise. Alt blandes, s altes og krydres. På toppen er salaten pyntet med rugkiks (du skal bruge én pakke) og grønt.

Salat med oksetunge opskrift og agurker
Salat med oksetunge opskrift og agurker

Nogle tips

Vi har dækket, hvordan man tilbereder oksetungesalater, og lad os nu stifte bekendtskab med nogle vigtige tips, som vil være nyttige for enhver kok.

  1. Hvordan man vælger den rigtige er præsenteret i begyndelsen af artiklen.
  2. Slagteaffald koges i mindst to timer.
  3. Før madlavning, læg i blød i en time i koldt vand og vask derefter grundigt.
  4. Beredskab kontrolleres med en kniv eller gaffel, hvis tungen er gennemboret uden anstrengelse, så kan den fjernes fra ovnen.
  5. Skindet fjernes nemt, hvis kødproduktet fra den varme bouillon straks lægges ikoldt vand.
  6. Krydderier tilsættes til bouillonen for en behagelig duft. Du kan også tilføje ingefær, persille eller sellerirod.
Image
Image

Anmeldelser

Efter at have analyseret anmeldelser fra erfarne husmødre kan du forstå, at oksetunge indeholder mange nyttige stoffer og ikke er ringere end kød. Og mangfoldigheden af opskrifter vil ikke efterlade ligeglade selv de største gourmeter. Det vigtigste er at vælge det rigtige hovedprodukt og lære at tilberede oksetunge.

Anbefalede: