Hvordan bager man brasen i ovnen?

Hvordan bager man brasen i ovnen?
Hvordan bager man brasen i ovnen?
Anonim

Enhver fisk tilberedt i ovnen er utrolig sund og lækker. Det er nok at tilføje en citron og en let tilbehør til det, og en lækker nærende middag er klar. Og hvad kunne være bedre end at bage brasen i ovnen? Sandsynligvis den eneste traditionelle russiske ret er fyldte gedder. Men vi vil tale om det i en anden artikel. Så hvad skal vi bruge for at bage brasen i ovnen?

bag brasen i ovnen
bag brasen i ovnen

Ingredienser:

  • brasen slagtekrop 1 kg (mere muligt);
  • skalotteløg og hvidløg;
  • oliven og persille;
  • fedtfattig creme fraiche og smør;
  • citron, s alt og krydderier.

Opskrift på bagt brasen:

  1. Brasenen skal vaskes grundigt og indersiden tages ud. Rens nu og lav snit på skindet, så fiskens form ikke deformeres ved bagning. Denne teknik vil også hjælpe med at blødgøre knoglerne, da varmen gennem udskæringerne vil trænge mere intensivt ind i fisken.
  2. fyldt brasen bagt i ovnen
    fyldt brasen bagt i ovnen
  3. Nu er det turen til krydderier og citronsaft. Fisken skal krydres omhyggeligt. Skræl og hak oliven, skær skalotteløgene i halve ringe. Hak persillen. Bland disse ingredienser i en lille skål, tilsæt citronsaft og blødgjort smør. Krydr og fyld brasenen med blandingen.
  4. Fra to løg og hvidløg til at lave en pude til fisken. For at gøre dette skal du bare hakke grøntsagerne. Dæk et ildfast fad med folie og læg en løgpude på den. Hvis du ønsker, at din fyldte brasen bagt i ovnen skal være mere saftig, kan du tilføje hakket tomat.
  5. For en gylden skorpe kan fisken overtrækkes med mayonnaise eller creme fraiche og lægges på en løgpude. Inden brasenen bages direkte i ovnen, er det værd at smøre den med olie og pakke den ind i folie. Først efter disse trin kan fisken sættes i ovnen.
  6. opskrift på bagt brasen
    opskrift på bagt brasen
  7. Der er en masse pålæg, som du kan fylde brasen med. Det er citronringe med løghalvringe og persille og kartofler med svampe og tomater. Et utroligt velsmagende fyld fås fra porrer og revne gulerødder. Valnødder tilsættes der for pikanthed. Ikke mindre populær er påfyldning af svampe, urter og ost. Der er måske kun grænser for din fantasi.
  8. Kogte ris eller den mest delikate piskede kartoffelmos anbefales til pynt. En let blomkålssalat er også mulig. Blomkål i sig selv vil i øvrigt være et skønt tilbehør til sådan en god ret.
  9. Mens du lavede tilbehøret, gik der 25-30 minutter. Nu kan du få brasenen. Folien fra fisken skal fjernes for at danne en gylden skorpe. Sæt den under en meget varm grill i et par minutter mere for ikke at overtørre fisken, og din brasen er klar.
  10. Server stortfad med en pude af friske krydderurter flankeret af citron- eller limekvarte, oliven og hakkede tomater. Du kan komme med din egen helt nye præsentation. Eller tilbered en specifik sauce egnet til fisk. Som du kan se, er det slet ikke svært at bage brasen i ovnen! Måske bliver denne opskrift din signaturret, som alle pårørende simpelthen ikke kan afslå, uanset hvor tilfredsstillende de måtte have spist før!

Anbefalede: