Ostekager fra hytteost, som i børnehaven. Lækre frodige cheesecakes: opskrift
Ostekager fra hytteost, som i børnehaven. Lækre frodige cheesecakes: opskrift
Anonim

Lækre hytteostpandekager, som i børnehaven - hvem elsker ikke denne skønne ret. Hvis du tilbereder dem korrekt, må du ikke overkoge og ikke overtørre, magiske cheesecakes smelter simpelthen i munden. Kogebøgernes opskrifter er ret enkle. Men der er stadig en række nuancer, som du skal kende til for ikke at ødelægge denne ret.

Hvorfor syrniki og ikke hytteostpandekager?

Folk har spist hytteost siden oldtiden. Der er historisk bevis for, at dette produkt var ret populært i det antikke Rom. De gamle romere brugte den såkaldte abomasum til at gære mælk og omdanne den til ostemasse. Det er en del af maveslimhinden hos kalve, unger eller lam, der spiste modermælk. Disse naturlige surdejsenzymer bruges stadig i dag.

cheesecakes fra hytteost som i barndommen
cheesecakes fra hytteost som i barndommen

Hvorfor hedder retten, som er tilberedt af hytteost, ikke helt korrekt - syrniki? De ville have kaldt dem ostemassearbejdere dengang. Men dette navn, der kommer fra dybet af århundreder, har en fuldstændig filologisk forklaring. I Rusland var det sædvanligt, at slaverne ringedehytteost. Sådan skete det historisk. Og alle retter fra hytteost blev kaldt ost. Efter nogen tid blev ordet "ost" på det russiske sprog kun fastsat for hårde oste. Men det gamle russiske navn "syrniki" forblev så fast i sindet, at det har overlevet den dag i dag.

Nyttige egenskaber ved hytteost og dens næringsværdi

Ostekager lavet af hytteost, ligesom i børnehaven, er ikke kun meget velsmagende, men også meget sunde. Takket være skånsom varmebehandling bevarer hytteosten i denne ret næsten alle sine gavnlige egenskaber, som er mange.

For det første er hytteost meget rig på calcium, som er uundværligt til babymad, såvel som til ældre mennesker. For det andet er proteinindholdet i hytteost næsten det samme som i fisk eller kød. Men det er værd at bemærke, at en person absorberer et sådant protein meget bedre. Når alt kommer til alt, mens hytteosten gradvist modnes, bliver dens protein også gradvist til værdifulde aminosyrer, som kroppen behandler meget lettere. Nyttige stoffer absorberes næsten fuldstændigt. Følgende vitaminer er også til stede i hytteost:

  • A;
  • R;
  • E;
  • Gruppe B.

Men hvilke sporstoffer er rige på hytteost:

  • jern;
  • fluor;
  • zink;
  • fosfor;
  • natrium;
  • kobber;
  • magnesium.
  • klassiske syrniki
    klassiske syrniki

Så hvis du vil have et sundt og velsmagende produkt på bordet, er frodige hytteostpandekager den bedst egnede opskrift til din familie.

Klassiske cheesecakes

Til at lave cheesecakesifølge den klassiske opskrift skal du bruge:

  • 400 g fedtfattig hytteost;
  • 5 spiseskefulde mel;
  • 1 æg;
  • en halv teskefuld s alt;
  • 1 spsk citronsaft;
  • 3 spiseskefulde sukker.

Glem heller ikke at forberede vegetabilsk olie til stegning og, hvis du vil, rosiner i dejen, 100-120 gram. Først skal den lægges i blød i et glas kogende vand i cirka en halv time, så den svulmer og ikke er tør i dejen. Hvis hytteosten er for våd, fedtet, skal du tilføje lidt mere mel til dejen.

frodig syrniki
frodig syrniki

Så lad os begynde at lave mad.

  1. Mas hytteost med et æg med en gaffel eller moser.
  2. S alt efter smag, tilsæt sukker, hæld citronsaft i og gnid godt igen.
  3. Drænk rosiner og tilsæt mel. Bland denne blanding godt.
  4. Lav små kugler af dejen, flad dem og rul i mel.
  5. Placer tortillaerne i en stegepande, der er godt opvarmet og rigeligt smurt med vegetabilsk olie.
  6. Steg hjemmelavede cheesecakes i tre minutter på den ene og den anden side.

Du kan servere dem rygende varme, eller du kan lade dem køle lidt af. Husk, at færdiglavede cheesecakes ikke må opbevares i køleskabet i mere end to dage, ellers risikerer dette produkt at blive fordærvet.

Med tilsætning af semulje

Nogle husmødre foretrækker at tilføje semulje i stedet for mel. Især detteanbefales, hvis du beslutter dig for at tilberede børne cheesecakes. De bliver møre og velsmagende, og semulje vil tilføje kalorier og næringsværdi. Sådan laver du cheesecakes: en trin-for-trin opskrift kan findes nedenfor.

  1. Bland hytteost, semulje og sukker sammen.
  2. Lad dejen stå i 5 minutter for at få semulje til at svulme op.
  3. Hvis hytteosten er for tør, kan du tilsætte lidt mælk, kefir eller vand til dejen.

Du skal bruge:

  • 300 gram hytteost;
  • 3 spiseskefulde semulje;
  • 2 spiseskefulde sukker;
  • 1-1, 5 spiseskefulde mælk eller kefir.
  • hytteostpandekager
    hytteostpandekager

Sådan steges syrniki

For at lave luftige cheesecakes af hytteost, som i børnehaven, skal du ikke kun ælte dejen godt, men også stege kagerne korrekt. Forbered 2-4 spsk mel, hvori du vil rulle cheesecakes. Tag dejen op med en ske og læg denne kugle på din meldryssede hånd. Form nemt en kugle og flad den på begge sider. Vi fordeler den færdige kage på en varm stegepande og steger i cirka 2 minutter ved høj varme, og derefter yderligere 3-4 minutter på en lille. Så vender vi ostekagerne i en pande til den anden side og steger på samme måde. Lad være med at koge dem for meget, så de ikke bliver for hårde.

cheesecakes i en pande
cheesecakes i en pande

Fra denne mængde produkter får du 7 mellemstore cheesecakes eller omkring et dusin små. Størrelsen afhænger af din præference.

Usædvanlige ingredienser

Ostekagerklassiske er meget velsmagende, men nogle gange vil du glæde dine kære med en mere original opskrift. For at gøre dette skal du tilføje kogte gulerødder til den sædvanlige dej. Så vil dine cheesecakes vise sig at have en blød pink farve, og rodfrugten vil give dem en unik krydret smag.

Tag 2-3 mellemstore gulerødder, skræl dem, skær dem i skiver. Tilsæt en kvart kop vand og en halv spiseskefuld vegetabilsk olie. Kog gulerødderne ved svag varme i 20 minutter, og mal det derefter gennem en sigte. Bland det med hytteost (300 gram), tilsæt et halvt glas semulje eller mel, et råt æg. Tilsæt s alt, sukker og citronsaft efter din smag. Bland dejen grundigt og steg cheesecakes som beskrevet i den forrige opskrift.

Kartoffelhjælp

Vi har allerede fundet ud af, hvordan man laver simple cheesecakes, og nu kan du prøve at komplicere opskriften lidt. En interessant smag vil vise sig, hvis du tilføjer … kogte kartofler til hytteosten. Prøv det, det er meget krydret.

Du skal koge omkring 600 gram kartofler, mos dem grundigt, lad dem køle lidt af. Tag derefter 500 gram hytteost, tilsæt et æg og kogte kartofler til det. Glem ikke at s alte, tilsæt 3 spiseskefulde mel. Tilsæt sukker efter smag, du kan lave sådanne cheesecakes både søde og s alte.

Ostekager med kartofler bliver sejere end med hytteost alene, men de er mere nærende og tilfredsstillende.

Hvad skal man servere med?

Mange husmødre spørger, er det muligt ikke at stege cheesecakes, men at bage dem i ovnen? For at lave cheesecakes fra hytteost,ligesom i børnehaven, er det bare at foretrække at sende dem i ovnen. For at gøre dette skal du varme en bageplade godt op, smøre den med vegetabilsk olie og lægge kagerne ud i en afstand på 2-3 cm fra hinanden, så de ikke klæber sammen. Bag cheesecakes ved 180 grader, indtil de er brune.

Men hvad er den bedste måde at servere denne lækre ret på? Den klassiske version er med creme fraiche. Du kan lave mælkeflødesauce. For at gøre dette skal du forberede:

  • et glas mælk;
  • 2 spsk varmt vand;
  • 2 teskefulde mel;
  • 1 spiseskefuld sukker.
  • hvordan man laver cheesecakes trin for trin opskrift
    hvordan man laver cheesecakes trin for trin opskrift

Bring mælken i kog. Fortynd derefter melet i vand, rør godt rundt og tilsæt til kogende mælk. Husk at røre hele tiden, så der ikke er klumper. Når blandingen tykner, fjern den fra varmen og lad den køle af. Tilsæt derefter 1-2 spsk creme fraiche og bland godt.

Du har en vidunderlig mælkesauce til cheesecakes.

Også til denne ret er almindelig creme fraiche velegnet som tilsætningsstof (du kan tilsætte syltetøj og sukker), marmelade, honning.

Hvis du har tilberedt cheesecakes med gulerødder eller kartofler, kan du roligt servere dem med varm sauce. Tag et glas ren yoghurt, hak dild og persille deri, pres et fed hvidløg ud og smag til med en teskefuld karry. Giver en fantastisk krydret sovs.

Til hvem syrniki anbefales

Hytteost gives til børn bogstaveligt t alt fra seks måneder. Så snart barnetet år gammel, kan cheesecakes sikkert indføres i hans kost. Sandt nok skal de steges let, så der ikke er nogen hård skorpe. Hytteost forsyner ikke kun barnets krop med alle de nødvendige sporstoffer, men forbedrer også hæmatopoietisk aktivitet, har en god effekt på hjertet og forsyner skelettets knogler med det nødvendige calcium.

børns syrniki
børns syrniki

Cheesecakes er uundværlige i menuen for gravide kvinder såvel som ammende mødre. De anbefales til dem, der lider af sygdomme i mave-tarmkanalen: mavesår, bugspytkirtelbetændelse, kroniske sygdomme i leveren, galdeblæren, tarmsygdomme.

Hvis du for nylig har haft brud på lemmerne, har du sygdomme i bevægeapparatet, så bør cheesecakes helt sikkert dukke op på dit bord mindst en gang om ugen.

Hytteost er også indiceret til sygdomme i nyrer og hjerte, med forhøjet blodtryk, for dem, der har diabetes. Hytteostpandekager er næsten altid inkluderet i en sund kost. Så føj dette til din startmenu og nyd det!

Anbefalede: