Klassisk ukrainsk opskrift: hvordan man laver borsjtj

Klassisk ukrainsk opskrift: hvordan man laver borsjtj
Klassisk ukrainsk opskrift: hvordan man laver borsjtj
Anonim

Rumænere, russere, ungarere, hviderussere og polakker bestrider forfatterskabet af ukrainsk borsjtj. Jeg ved ikke, hvem der først tænkte på at tilberede denne multikomponent dressingsuppe, men i Ukraine er den efter min mening tilberedt bedst. Ungarsk bograch-guyash er også okay, men det minder snarere om en tyk gryderet end en forret. I det russiske køkken kender de et par hemmeligheder om madlavning, men der kommer borsjtj ofte ud brunlig og ikke en smuk rubin. I Ukraine er der mange måder at lave denne tykke suppe på - hver region har sin egen. Poltava-opskriften betragtes som en klassiker. Sådan tilberedes borsjtj for at gøre den duftende, rig og mørkerød, læs i denne artikel.

Opskrift på tilberedning af borscht
Opskrift på tilberedning af borscht

Den første hemmelighed ved denne suppe er en blanding af forskellige typer kød. Du kan også tilberede vegetarisk borscht - på en grøntsagsbouillon. Derefter, på grund af mangel på kød, øger vi andelen af kål, rødbeder, tilsætter tomater og peberfrugt. Du kan også smide en håndfuld forudblødte bønner eller bønner i. Men dette er en speciel opskrift. Hvordan laver man klassisk borscht - ukrainsk? Det er nødvendigt at tage en marvben samt okse- og svinebryst i forholdet to til én. samle forrådogså spæk – det tilsættes allerede inden servering. Vask kødet (0,5 kg), hæld det med koldt vand og sæt det i kog.

Den klassiske opskrift - hvordan man laver borsjtj - kræver opmærksomhed og tålmodighed fra værtinden. Så snart vandet koger, skru ned for varmen og skum jævnligt skummet - bouillonen skal være klar. Kog kødet i cirka to en halv time under låg. Hver for sig sætter vi 2-3 store rødbeder til at bage i ovnen. Du kan også tilberede dem i "uniformer". Vi tager knoglen og frugtkødet ud. Skær kødet i små stykker.

Kog borscht opskrift med foto
Kog borscht opskrift med foto

For at retten skal have en smuk bordeauxfarve, er det nødvendigt at forberede rødbeder ordentligt - hovedbestanddelen af denne suppe. Opskriften (hvordan man laver ukrainsk borsjtj) anbefaler kraftigt at rense kogte eller bagte rødbeder, gnide den til store chips og hælde kogende bouillon over den. Pres straks saften fra en halv citron ned i denne "kvass" eller tilsæt to spiseskefulde eddike. Lad os køle ned. Der er en anden måde at tilberede rødbeder på: Skær rå knolde i strimler, gryder i knitring eller smør og drys med citronsaft eller eddike.

Hvordan man laver borscht opskrift
Hvordan man laver borscht opskrift

Skventiel plantning af grøntsager er et uundværligt krav. Hvis vi laver borscht, kan en opskrift med et billede fortælle om en klar handlingsalgoritme. Skrællede og skåret i skiver kartofler tilsættes til bouillonen. Ti minutter senere - strimlet kål. I en stegepande sauteres løg, persillerod, gulerødder i vegetabilsk olie eller svinefedt. Alternativt kan du tilføje tomater eller peberfrugter til stegen. igennemfem minutter efter kålen kaster vi stegningen i bouillonen, efter yderligere 5 - omhyggeligt spændt "kvass" (uden roemasse). Otte minutter, før du slukker for ilden, skal du s alte borschten og tilsætte krydderier (hvidløg, koriander, peber).

Hvordan laver man borsjtj, opskriften er allerede blevet fort alt os, men hvordan serverer man den autentisk? Retten skal infunderes et lunt sted i mindst en halv time. Vi opvarmer baconen i en stegepande, steg grevene med finthakket hvidløg. Vi spreder det på plader, tilsæt frisk persille. Hæld borsjtj i og server med creme fraiche. Hvis du har kogt en stor gryde, så skal du varme suppen i små beholdere en gang. Når borsjtj er kogt, mister den sin røde farve og bliver brun.

Anbefalede: