Bag lyserød laks ordentligt i ovnen

Bag lyserød laks ordentligt i ovnen
Bag lyserød laks ordentligt i ovnen
Anonim

Blandt det store udvalg af fiskeretter er de mest populære dem, hvor bagning blev brugt som varmebehandling. Dette skyldes det faktum, at produktet på denne måde ikke kun viser sig saftigt og velsmagende, men også bevarer mange elementer, der er nyttige for den menneskelige krop. Samtidig er sådan en ret som lyserød laks bagt med kartofler særlig populær. Det er en kombination af saftig og mør fisk, der tilberedes sammen med kartofler og giver den sin smag og aroma.

laks bagt med kartofler
laks bagt med kartofler

Ingredienser

Til madlavning skal du bruge:

  • pink fisk - 0,5 kg;
  • kartoffel - 1 kg;
  • krydderi til fisk - 1 stk;
  • æg - 1 stk.;
  • s alt;
  • vegetabilsk olie - 150 ml;
  • sort peber;
  • spinat - 150 g;
  • løg - 1 stk.;
  • hård ost - 50 g

Forbereder mad

For at saftig lyserød laks bagt i ovnen ikke skal blive til en tør og smagløs ret, skal fisken være ordentligt marineret. For at gøre dette skal det først rengøres, renses og vaskes. Derefter skæres fisken i små stykker af en firkantet form med en side på 4 cm. Samtidig isoleres alle knoglerne fra dem,forsøger ikke at ødelægge strukturen. Dernæst drysses udskæringerne med krydderier og efterlades i en halv time.

saftig lyserød laks bagt i ovnen
saftig lyserød laks bagt i ovnen

På dette tidspunkt skal du tilberede en speciel sauce baseret på hjemmelavet mayonnaise. Det er sammen med ham, vi bager lyserød laks i ovnen og bruger den som sovs. For at forberede det skal du bruge en blender til at piske ægget, vegetabilsk olie, spinatblade og s alt og peber. Vi gnider også fisken med en del af denne sauce og lader den trække i cirka 15 minutter.

Bogmærke

Før vi går videre til scenen, hvor vi allerede bager lyserød laks i ovnen, skal du vælge de rigtige retter. I denne mulighed vil en dyb bageplade eller en stegepande med metalhåndtag være praktisk. Det er ønskeligt, at den valgte beholder har tykke vægge.

bage laks i ovnen
bage laks i ovnen

Først smører vi den med vegetabilsk olie og fordeler derefter et lag kartofler. Nogle kokke foretrækker at koge grøntsagerne lidt først for at forkorte tilberedningstiden og forhindre fisken i at tørre ud. Dette bør dog ikke gøres i denne opskrift. Som næste lag skal du lægge løget skåret i ringe, så når vi bager lyserød laks i ovnen, fungerer det som en slags absorbent, der fjerner ubehagelige lugte af fugt og giver en behagelig aroma. Derefter smører vi det øverste lag med den forberedte sauce og lægger fisken på den. Den resterende sovs hældes blot ovenpå, eller vi kan også lægge et lag kartofler.

Bagning

Når fadet er blevet dannet, sættes det i ovnen, forvarmet til160 grader. Bag derefter lyserød laks i ovnen i tredive minutter. Når den tildelte tid er gået, tager vi fadet ud af ovnen og maler det med hård ost. Så sætter vi den tilbage i ovnen, hvor vi koger til den er gyldenbrun.

Feed

Til bordet serveres sådan fisk bedst allerede lagt på tallerkener. Dette vil være med til at undgå ubehagelige konsekvenser i form af fedtede pletter på dugen, hvis gæster gør det. Det skal bemærkes, at retten smager godt både kold og varm. Den passer godt til tør hvidvin eller grøntsagsjuice.

Anbefalede: