Hvor meget og hvornår skal man tilføje eddike til borscht?
Hvor meget og hvornår skal man tilføje eddike til borscht?
Anonim

Hver husmor ønsker bestemt, at hendes retter skal være velsmagende, tilfredsstillende og rige på farver. Dette gælder især for supper. Ifølge opskriften skal kålsuppe have en behagelig gul farve (på grund af gulerødder og smør), og borsjtj skal bestemt have en rig rød-burgunder farve (på grund af rødbeder). Men det er desværre ikke altid muligt at opnå den ønskede farvelysstyrke. Og hvis den første ret bliver rød, så forsvinder farven efter et stykke tid. Hvordan gemmer man det? Det er her, almindelig bordeddike kommer til undsætning.

hvornår skal man tilføje eddike til borscht
hvornår skal man tilføje eddike til borscht

Hvorfor tilføje eddike til borsjtsj?

Efter at have læst opskriften, spekulerer mange husmødre: er det nødvendigt at tilføje eddike til borscht? Det ser ud til, at syre kan påvirke smagen af retten. Faktisk, hvis du følger visse regler, vil eddike ikke skade smagen.

Så hvorfor tilføje syre til borscht? For det første hjælper eddikeessens med at give lysstyrke og mætning til farven. For det andet, takket være brugen af eddike, forbliver rød borscht rød og bliver ikke tåget gul efter et stykke tid. Borscht vil være ægte og ikke kun ligne kålsuppe med rødbeder.

hvornår skal man tilføje eddike til borscht
hvornår skal man tilføje eddike til borscht

For det tredje, hvis du bruger ingrediensen korrekt (ved hvornår du skal tilføje eddike til borscht), så vil retten ende med en behagelig syrlighed. Selvom du ikke koger surkålsborscht, vil det have en sur smag. Dette er en fantastisk mulighed for dem, der kan lide sur borscht.

Hvornår skal du tilføje eddike til borsjtsj?

Så vi fandt ud af det. Eddike i borscht er en nødvendig og meget nyttig ting. Nu er det tilbage at finde ud af, hvornår man skal tilføje eddike til borsjtj.

Denne ingrediens tilsættes retten under tilberedning af rødbederne. Eksperter anbefaler at stege gulerodsløg og rødbede separat til denne suppe. Finhakket løg og revne gulerødder steges i en separat gryde. Og i en separat gryde steges revet rødbeder.

Til at begynde med steges rødbederne ved høj varme i flere minutter. Reducer derefter ilden og tilsæt lidt bouillon fra suppen. Svits rødbederne et par minutter mere, indtil de er bløde. Hvornår skal man tilføje eddike til borscht? Syre tilsættes på sidste trin af roekogning. Når du har tilføjet den sure ingrediens, skal du koge grøntsagerne i yderligere fem til syv minutter. Rødbederne tilsættes derefter suppen.

Tilsættes eddike til borscht?
Tilsættes eddike til borscht?

Hvor meget eddike skal du tilføje til borscht?

Lad os nu tage stilling til mængden af syre. Hvornår skal man tilføje eddike til borsjtj - vi ved det. Men hvor meget og hvilken essens er bedre at bruge?

For at tilberede borsjtj skal du tage almindelig bordeddike (6 % eller 3 %). Mængden af syre vilafhænger af mængden af din pande, af mængden af bouillon og selve rødbederne. Typisk tilsættes en spiseskefuld 6% eddike til en liter vand. Det vil sige, hvis du har en tre-liters pande, så skal du tilsætte tre spiseskefulde bordeddike til rødbederne.

Sukker bruges til at blødgøre syre. En teskefuld sukker skal tilsættes til en spiseskefuld eddike. Han hælder lige bag eddiken i gryden med rødbeder. For dem, der kan lide surkålssuppe, men koger dem af almindelig kål, kan du reducere mængden af sukker eller slet ikke tilsætte det. Hvis surkålssuppe ikke er din yndlingsret, men du stadig gerne vil beholde farven og dens lysstyrke, så kan du reducere mængden af eddike eller tilføje lidt mere sukker.

Skal jeg tilføje eddike til borscht?
Skal jeg tilføje eddike til borscht?

Nogle nuancer

Så vi ved, hvornår vi skal tilføje eddike til borscht, hvor meget der skal til, og hvad denne ingrediens skal bruges til. Nogle gange opstår spørgsmål: "Og hvis der ikke er eddike i køkkenet, er der ikke tid til at løbe til butikken. Hvad skal man gøre?" Kokke siger, at eddikeessens kan erstattes med almindelig citronsaft. Igen tilsættes en spiseskefuld friskpresset citronsaft pr. liter vand til retten.

Hvis du er i tvivl om du skal tilføje eddike til borscht, kan du bruge citronsyre. Det vil også bevare farven og tilføje surhed til retten. Det skal tilføjes, som man siger, "på spidsen af en kniv." Det er meget mere koncentreret end citronsaft, så spiseskefulde har intet med det at gøre. Drys en halv teskefuld citronsyre over en stor gryde, tilsæt en teskefuld sukker, og du er færdig.erstatning for eddike.

Husk, når du tilføjer eddike til borsjtj, skal du huske at overveje: bruger du tomatpasta med eddike, skal du putte dåsetomater med syre i suppen. Læs ingredienserne i produkterne. Hvis de allerede indeholder eddike, så prøv at reducere mængden af ingrediensen i rødbedepanden.

Og sidst. Om andre husmødre tilføjer eddike til borscht, om du vil gøre det - praksis vil vise. Men husk, det er tilsat rødbedegryden, ikke selve gryden!

Anbefalede: