Hvornår skal du tilføje gelatine til aspic og hvor meget?
Hvornår skal du tilføje gelatine til aspic og hvor meget?
Anonim

Jelly, eller gelé (som det også kaldes), er en populær og yndlingsret, der passer til både festbordet og hverdagsmaden. Hvornår skal man tilføje gelatine til gelékød? Dette vil blive diskuteret i artiklen.

Fordele ved denne ret

Udover at være lækker og nærende, er gelé også sund. Det er højt i kollagen, som omfatter pektiner og aminosyrer. De nærer og understøtter led, ligament- og bruskvæv i kroppen, selv intervertebrale diske. Kollagen nærer ikke kun, men opretholder også elasticiteten af bestanddelene i det menneskelige muskuloskeletale system.

hvornår skal du tilføje gelatine til gelé
hvornår skal du tilføje gelatine til gelé

Når gelatine tilsættes til gelé

Hver husmor har sine egne traditioner inden for madlavning af gelé. Nogen er sikker på, at veltilberedt kød med ben og skind i sig selv garanterer bouillonens størkning. Men for dette skal den procentvise tilbagevenden af geleringsmidlet under fremstillingen være meget høj. Til dette skal knogler, brusk og skind tilsættes i tilstrækkeligt omfangantal. De skal koge i lang tid - fra 6 til 8 timer. Hvis der ikke er sikkerhed for, at geléen hærder af sig selv, vil spiselig gelatine komme til undsætning.

Det er også uundværligt ved tilberedning af aspic. Dette er fastsat i enhver opskrift på denne ret. Hældt kød, tunge, fisk tilberedes på egen hånd. Bouillonen fra dem, som ikke indeholder knogle- og bruskfedt, vil kun gelere lidt af sig selv. Derfor er spiselig gelatine uundværlig her.

Hvordan, hvornår skal man tilføje gelatine til gelé og hvor meget? Lad os tale om det.

hvornår skal du tilføje gelatine til kyllinggelé
hvornår skal du tilføje gelatine til kyllinggelé

Hvornår og hvor meget gelatine skal tilsættes

Så hvornår skal man tilføje gelatine til gelé? Dette bør gøres i de sidste faser af madlavningen. Den udblødes i forvejen og tilsættes den varme færdiglavede bouillon, som vil blive omt alt nærmere senere.

Proportionerne af tilsat gelatine skal beregnes ud fra de anbefalinger, der er angivet på posen med dette produkt. Traditionelt er dette, når det iblødsættes, en spiseskefuld pr. glas afkølet kogt vand. Hvis bouillonen koges i et stort volumen, skal antallet af gennemblødte skeer gelatine øges. Men vand til hævelse bør allerede tages med måde, så det ikke fortynder den rige smag af den fremtidige ret, men også for at gelatineopløsningen ikke er for tyk, når den sættes i blød.

Det skal huskes reglen om, at de kogte komponenter i den fremtidige gelé bedre vil give deres kollagen til bouillonen og koge hurtigere, hvis s alt først tilsættes i slutningen af kogningen.

Justy burde aldrig være detovers altet, ikke kun fordi det vil ødelægge smagen, men også fordi det vil mindske garantien for hærdning både alene og ved tilsætning af gelatine. Derfor bør elskere af mere s alt mad øge mængden af tilsat gelatine.

hvornår skal du tilføje gelatine til svinekødsgelé
hvornår skal du tilføje gelatine til svinekødsgelé

Hvornår skal gelatine tilsættes kyllingaspic

En interessant kendsgerning er, at hvis der ikke kommer en kylling, men en hane i den gelébehandlede gryde, så kan du ikke tilføje gelatine til den færdige bouillon. Under længerevarende tilberedning vil fuglens knogler og hud give afkald på alt kollagen, og geléen hærder sig selv. Men for dette skal du være sikker på, at dette er en hane, især dyrket i en baghave.

En bybo, der købte en kylling fra en butiksdisk, burde vide, at gelatine skal tilsættes geléen fra den. Dette gælder også for gelé kogt af kyllingelår eller -halse.

Hvornår skal du tilføje gelatine til gelékylling? En time før afslutningen af kogningen af bouillonen, lægges madgelatinen i blød, baseret på proportionerne angivet på posen.

Kylling skal være godt tilberedt med krydderier. Fedt fjernes fra overfladen med en ske. Derefter skal kødet skæres og lægges ud på tallerkener eller forme. Hvis det ønskes, er kødet dekoreret med urter, æg, gulerodskrus. Favoritingrediensen i gelékød er hvidløg.

Først derefter hældes forudblødt og opsvulmet gelatine i den varme (men ikke kogende!) bouillon. Du kan si bouillonen før dette. Det vigtigste er ikke at tillade en ny kogning, men blot at opnå fuldopløsning. Nogle opskrifter taler om at tilsætte gelatine i slutningen af kogningen, hvilket forstås som en fortsættelse af kogningen. Men så kan hærdningsstyrken falde.

Fyldt med kødingredienser, pladerne hældes med bouillon med gelatine og stilles på køl.

hvornår skal du tilføje gelatine til aspic og hvor meget
hvornår skal du tilføje gelatine til aspic og hvor meget

Hvornår skal gelatine tilsættes kalkungele

Til kalkungele vælges norm alt trommestikker og vinger. Denne fugl giver et stærkere fedtstof end kylling, på grund af større og stærkere knogler, brusk og tyk hud. Den koger også længere end kylling. For at sætte bouillonen ved at skære kødet i tallerkener, hakker mange husmødre fuglens hud fint. Men for garanteret størkning bør gelatine tilsættes til kalkunbouillonen.

Så hvornår skal man tilføje gelatine til gelé? Denne komponent skal også hældes ved slutningen af tilberedningen ved hjælp af samme teknologi som i en kyllingeret.

Tilføj gelatine til svinekødsgele

Svinekød i sky er traditionelt i det slaviske køkken. Ved madlavning bruges ben (hove, skinneben, skaft). Med de anførte komponenter som grundlag tilsættes kødmasse også til panden for at sikre mætning af den færdige gelé. Kog i lang tid, op til syv timer. Svinekød giver meget fedt, så det skal fjernes fra overfladen under hele kogningen. Ellers vil din gelé, når den er størknet, ikke kun være dækket af en fedtet film, men endda med en hvid skorpe.

Hvis det er kutyme, at ejerne fint skærer skindet fra benene og blander det med kød, når de skærer, så er garantien for størkning i pladervil være højere. Hvis skindet efter kogning fjernes sammen med knoglerne, anbefales det at tilsætte gelatine.

Hvornår skal du tilføje gelatine til svinekødsgelé? Dette gøres også i den sidste fase af forberedelsen. Det forudblødte gelatinestof hældes i den varme siede bouillon.

Svinekød kræver flere krydderier ved tilberedning, mere hvidløg ved udskæring og servering i beholdere og tallerkener.

hvornår skal man tilføje gelatine til kalkungele
hvornår skal man tilføje gelatine til kalkungele

Tilføj gelatine til oksekødsgelé

Okseskank kræver den længste tilberedningstid af noget andet kød. Men afkastet af geleringsmidlet under deres fremstilling er højt. Oksekød koger også længe. Aspic viser sig stærk og kræver oftest ikke tilsætning af gelatine. Men det skal bemærkes, at oksekød, både direkte kød og tunge, ofte bruges til aspic og kogt uden ben. I dette tilfælde tilsættes madgelatine nødvendigvis i henhold til samme opskrift som nævnt ovenfor: før slutningen af madlavningen. Til geléet bouillon filtreres den meget omhyggeligt, da retten kræver absolut gennemsigtighed. Kødet skæres ikke i fibre, men skæres i portioner.

Nu ved du, hvordan og hvornår du skal tilføje gelatine til gelé.

hvornår skal du tilføje gelatine til aspic opskrift
hvornår skal du tilføje gelatine til aspic opskrift

Geléopskrift

Nu vil en af opskrifterne til denne ret blive præsenteret for din opmærksomhed. Det er op til dig at tilføje gelatine eller ej.

Beskrevet ovenfortilberedning af gelékød fra én type kød. Men oftest bruges sammensatte bouillon til denne ret. Her er en af opskrifterne:

For et par svinehove og en kno, tag et kilo oksekød, en kalkununderlåre og fem kyllingeunderlår. Svine- og oksekødskomponenter, efter grundig vask, sænk i koldt vand og kog i tre timer, sænk derefter kalkununderlåret ned i gryden, kog i endnu en time. Tilsæt derefter kyllingeunderlårene og kog det hele sammen i endnu et par timer. Peber, laurbærblad, løg, gulerod skal tilsættes sammen med kyllingekød

Alt kød er skåret på traditionel vis, smagt til med hvidløg, dekoreret. Garantien for selvhærdning af en sådan bouillon er høj. Men for at være sikker kan du tilføje gelatine.

Anbefalede: