Sådan bages vafler i et vaffeljern: en trin for trin-opskrift med et foto
Sådan bages vafler i et vaffeljern: en trin for trin-opskrift med et foto
Anonim

Hvis du har et vaffeljern i dit køkken, er der intet nemmere end at lave en original og velsmagende godbid til dine kære. Det tager kun omkring en time at tilberede en dessert både i min mors (bedstemors) sovjetiske støbejernsvaffeljern og i hendes elektriske slægtning. Ved at bruge en række forskellige toppings kan du hver gang servere en ny original lækker til bordet, som vil glæde husstanden.

"Hvordan bager man vafler i et vaffeljern?" - spørger ofte unge husmødre. Vi vil prøve at besvare dette spørgsmål i vores artikel. Materialerne præsenterer nogle tips fra erfarne husmødre om, hvordan man bager vafler i et vaffeljern, dejopskrifter. Hvis du ønsker det, kan du vælge enhver mulighed, du vil.

Klare vafler
Klare vafler

Traditionel opskrift: bagning af vafler i et vaffeljern (elektrisk)

På få minutter kan du lave disse lækre vafler efter en usædvanlig enkel opskrift. For at forberede dejen behøver du ikke gå til butikken for at købe ingredienser. Alt hvad du behøver er lige ved hånden. Brug:

  • seksæg;
  • 180 gram mel;
  • 200 gram smør;
  • et glas sukker.
Hæld dejen i formen
Hæld dejen i formen

Madlavning (trin for trin)

Om hvordan man bager vafler i et vaffeljern efter opskriften, yderligere:

  1. Ælt smørret, indtil det er blødt. Hæld sukker på og pisk massen med et piskeris.
  2. Tilsæt æggene og pisk grundigt, indtil det er luftigt.
  3. Mel (sigtet) hældes gradvist i en beholder, og dejen æltes.
  4. Varm det elektriske vaffeljern op. Dejen lægges i en form og bages i et til to minutter.

Hvordan bager man klassiske wienervafler i et vaffeljern?

Det er kendt, at wienervafler adskiller sig fra andre typer desserter med deres gyldne sprøde skorpe, indbydende aroma og luftige midte. For at tilberede godbidder bør du helt sikkert bruge et bagepulver og smør af høj kvalitet (smør), altid fedtholdigt. Den færdige godbid suppleres med stykker mørk eller mælkechokolade, iskugler, kondenseret mælk eller marmelade.

Hvordan bager du disse vafler i et vaffeljern? Nødvendige ingredienser:

  • 60 gram smør;
  • en halv kop sukker;
  • mælk - 900 ml;
  • to æg;
  • to kopper mel;
  • en teskefuld bagepulver;
  • lidt s alt.

madlavning

De fungerer sådan her:

  1. Proteinerne adskilles fra æggeblommerne (meget forsigtigt). Derefter fjernes proteinerne i kulden, og æggeblommerne blandes med sukker og males, indtil der opnås en homogen hvid masse.
  2. Smørret smeltes ved svag varme. Mælk (s altet) hældes i massen og blandes til en jævn masse.
  3. Tilsæt mel (sigtet) og bagepulver. Rør, indtil klumperne forsvinder helt.
  4. Tag hviderne ud af køleskabet og pisk dem, indtil der kommer et tykt skum.
  5. Kom derefter alle ingredienserne sammen og bland. Massen skal være frodig og homogen. Det anbefales ikke at bruge en mixer.
  6. Tænd derefter det elektriske vaffeljern og smør dets fliser med olie (det gøres én gang - kun i begyndelsen). Blandingen hældes i en form og bages i to til tre minutter.

belgiske vafler

Hvordan bager man vafler kaldet belgiske vafler i et vaffeljern? Traditionelt serveres denne dessert med chokolade og bær, drysset med pulveriseret sukker.

Ingredienser brugt til at forberede dejen:

  • 100 gram smør;
  • en halv kop sukker;
  • to æg;
  • et glas mel;
  • en teskefuld bagepulver;
  • en halv teskefuld s alt.

For at forberede fyldet skal du bruge:

  • 100 gram chokolade (i en bar);
  • 150 ml creme;
  • 300 gram bær;
  • en spiseskefuld pulveriseret sukker.

Tilberedningsmetode

De fungerer sådan her:

  1. Olien tages ud af køleskabet på forhånd (den skal nå at blive blød). Det s altes, vanillin tilsættes. Dernæst drives æg ind i den resulterende blanding og males med et piskeris eller røremaskine, tilsat mel (sigtet) med bagepulver.
  2. Inkluder vaffeljern. Hæld dejen i en form og bag i fem til seks minutter.
  3. Knæk derefter chokoladen og smelt den i et vandbad. Når den er blevet flydende, tages chokoladen af varmen og får lov til at trække.
  4. Skålen lægges ud på en tallerken, toppes med jordbær eller ribs og hældes over med chokolade (smeltet). Hvis det ønskes, drys vafler med lidt flormelis.
Dessert dekoration
Dessert dekoration

Om mødre og bedstemødres vaffeljern

Hvordan bager man vafler i et sovjetisk vaffeljern? Det er kendt, at i Sovjetunionens dage var varerne på butikshylderne ikke særlig forskellige, så husmødrene måtte forkæle husstanden med deres egne kulinariske lækkerier. Vafler i de dage blev betragtet som en af yndlingsdelikatesserne, og enhver husmor med respekt for sig selv havde sin egen signaturopskrift i sit arsenal.

Mange har selv i dag et glemt sovjetisk (mors eller bedstemors) vaffeljern, der samler støv i deres spisekammer. Det kan bruges til at skabe et rigtigt konfekturemesterværk. Så vi bager vafler i et sovjetisk vaffeljern

sovjetisk vaffeljern
sovjetisk vaffeljern

Tip før madlavning

Hemmeligheden bag kvalitetsdejen til denne dessert ligger i dens konsistens og sammensætning. I sin tæthed skal den ligne creme fraiche. Forvarm vaffeljernet, så vaflerne når at bage. Tilberedningstiden for desserten afhænger af, hvor tyk dejen blev, og hvilke ingredienser der blev brugt i den. For eksempel, for at lave smørvafler, skal du brugemeget kort tid - omkring 45-50 sekunder.

Og hvis der bruges mælk eller kefir, forlænges tilberedningstiden til cirka fire til fem minutter (en servering). Hvis desserten er tilberedt i et nyt, aldrig brugt vaffeljern, tilsættes en spiseskefuld kartoffelstivelse til dejen (på denne måde kan du undgå at klæbe dejen fast).

Tilberedning af klassiske sovjetiske vafler

Denne metode til tilberedning af dessert på komfuret kaldes af værtinden for den mest enkle, billige og hurtige. Det er hos ham, de rådes til at begynde at arbejde med et vaffeljern for dem, der ikke har nogen erfaring. Nødvendige produkter:

  • 100 gram smør;
  • tre æg;
  • en kvart teskefuld s alt;
  • et glas sukker;
  • 400 gram mel (sigtet);
  • to spiseskefulde creme fraiche (fedt);
  • et nip vaniljesukker;
  • en teskefuld bagepulver eller bagepulver.
Klassiske vafler
Klassiske vafler

Det tager omkring 20 minutter at lave mad. Kalorieindhold i 100 g af produktet - 195 kcal.

Teknologi

De fungerer sådan her:

  1. Æg blandes med sukker og pisk, indtil der dannes et let skum. Hæld derefter vaniljen i. Bland creme fraiche med sodavand i en anden beholder.
  2. Yderligere kombineres begge blandinger, margarine (blød, men ikke smeltet!) og s alt tilsættes til den resulterende sammensætning. Blandingen piskes med et piskeris, og melet tilsættes gradvist på en sådan måde, at der ikke dannes klumper. Dejens konsistens skal visuelt ligne creme fraiche.
  3. Into forberedt - på forhåndopvarmet - vaffeljern hældes 1 spsk. l. blandingen, fordel den forsigtigt over hele overfladen af formen. Tryk på låget og bag i et til to minutter, og vend formen med jævne mellemrum. Den første vaffel skal blive lidt mørk, resten bliver bleggyldne. Deres tilberedningstid reduceres tilsvarende.
  4. Fardige vafler, mens de stadig er varme, rulles hurtigt sammen til et rør. De kan bruges som en færdiglavet selvstændig ret eller fyldt med fyld: kondenseret mælk eller fløde (creme).
Tubuli bagt i et sovjetisk vaffeljern
Tubuli bagt i et sovjetisk vaffeljern

Husmødre fjerner ofte ingredienser såsom vanillin og sukker fra denne opskrift. Resultatet er ikke en dessert, men en forret, der kan bruges sammen med paté eller ost.

Om anden anvendelse af vaffeljernet

Hvad kan andet bages i et vaffeljern end vafler? Ofte på kulinariske fora kan du finde et sådant spørgsmål. Hvis du har et vaffeljern på din hylde, som du ikke har tænkt på i et år, er denne information til dig.

Er det ikke rigtigt, at sandwich-, vaffel-, yoghurt- og andre små køkkenmaskiner ser ud til at være specielt skabt, så de kan præsenteres for nogen? Men alle ved, at sådan en gave ofte hurtigt keder sig. Hvad skal man gøre, hvis ejeren af vaffeljernet pludselig ikke kan lide vafler? Glem ikke denne gamle ven - han kan bringe mange behagelige kulinariske overraskelser.

Falafel i et vaffeljern
Falafel i et vaffeljern

Den bølgede overflade af vaffeljernet, foruden densdirekte destination, du kan bruge:

  1. Til at lave en omelet. Pisk æg og mælk med dine yndlingstilsætningsstoffer og krydderier i en skål. Smør overfladen af formen med olie, hæld den tilberedte æggeblanding på den og steg i tre til fire minutter.
  2. Steg baconen. Denne magiske ingrediens, som forbedrer smagen af næsten alle retter, ud over overskydende kalorier, har en anden ulempe: når den steges, skyder den varmt fedt. Brugen af et vaffeljern vil redde dig fra disse problemer. Bacon skæres i tynde skiver, lægges i et vaffeljern og koges i cirka fem til syv minutter.
  3. Bag pandekager (kartoffel). Draniki, eller kartoffelpandekager, er angiveligt designet til at blive kogt i et vaffeljern. I denne enhed forsvinder behovet for at vende pandekagerne helt: trods alt er de jævnt stegt på begge sider. Det er kun nødvendigt at smøre formen med olie og derefter putte kartofler (revet, blancheret) i den, tilsæt krydderier og bag i fem minutter.
  4. Lav en ikke-standard hotdog. Toastbrødet rulles let ud med en kagerulle. Det resulterende flade stykke brød vikles rundt om pølsen, og rullen stikkes med tandstikker. Hotdoggen dyppes derefter i vaffeldej og steges i et vaffeljern i cirka fem eller seks minutter.
  5. Steg falaflen. I et vaffeljern er dette meget nemmere at gøre end i en stegepande. Kikærtekuglen lægges i vaffeljernet og koges i cirka otte minutter, indtil den er gyldenbrun.
  6. Bag pizzadej. Dette kan gøres på kun ti til femten minutter. Dejen er dejlig sprød og gylden. Brødkage kan suppleres med dit yndlingsfyld og sendes til en forvarmet ovn. Bag denne pizza i omkring tre til fire minutter.
  7. Lav en cheeseburger. Vaffeljerns burgerboller er utrolig nemme at lave. Efter at gærdejen er hævet, smøres formen med olie og dejen rulles til en kugle ind i den. Bages i fem minutter. En kotelet og ost lægges ovenpå den færdige bolle, hvorefter cheeseburgeren sendes til vaffeljernet i endnu et minut.

god appetit!

Anbefalede: