Tærte med bær

Tærte med bær
Tærte med bær
Anonim

I lang tid var tilstedeværelsen af en tærte på bordet en garanti for velvære, så pigerne blev lært at bage dem fra barnsben. I nogen tid blev sådanne kager endda værdsat mere end brød, og i dag har de ikke mistet deres popularitet. For nylig, på hjemmebordet hos mange husmødre, kan du i stigende grad finde en tærte med bær eller frugtfyld. Den har en fantastisk smag, smukt udseende og delikat aroma og indeholder desuden forskellige vitaminer og mikro-makroelementer, så den er anvendelig til både voksne og børn. Det skal siges, at sidstnævnte er meget glade for at spise det med fløde, skyllet ned med kompot eller frisk te.

Tærte med bær er rig på opskrifter, da der er mange muligheder for fyld og dej. Bær såsom ribs, tyttebær, blåbær eller stikkelsbær bruges til at bage åbne tærter, mens kirsebær, hindbær og jordbær bruges i lukkede (oftest puffede) bær.

Tærte med bær
Tærte med bær

Lad os se på et par opskrifter på, hvordan man bager en bærtærte.

Kirsebærcognactærte

Ingredienser: to hundrede gram smør, seks hundrede gram mel, tre æggeblommer, et hundrede gram sukker, et halvt glas creme fraiche, en pakke bagepulver, en spiseskefuld stivelse. Fyld: syv hundrede gram kirsebær, to hundrede gram sukker, to spiseskefulde cognac.

Først og fremmest skal du forberede dejen. For at gøre dette blødgøres smørret og gnides med mel. Pisk blommerne med sukker, tilsæt cremefraiche, mel med smør, stivelse, bagepulver, ælt dejen og lad den stå i fyrre minutter på et koldt sted.

Forbered imens fyldet. For at gøre dette blandes kirsebær med sukker.

Sandkage med bær
Sandkage med bær

Efter tid deles dejen i to dele (ulige). En stor lægges ud i en smurt form, laver sider, kirsebær placeres på toppen, drysset med cognac. Derefter opdeles den resterende dej i to lige store halvdele, fra den ene laver de et gitter på tærten, og fra den anden - et øre, som er fastgjort langs produktets kanter. Kager sættes i ovnen i fyrre minutter.

Shortcake med bær

Ingredienser: et halvt kilo blåbær, to hundrede gram sukker, to kopper mel, et æg, en blomme, to hundrede gram smør, en pose vanilje.

Bærrene vaskes, drysses med sukker og efterlades i en time. Tilsæt i mellemtiden to spiseskefulde sukker, vanilje, blødgjort smør, mel til ægget og blommen og ælt dejen.

Tærte med hytteost og bær
Tærte med hytteost og bær

Den færdige dej stilles et koldt sted i en halv times tid, derefter lægges en fjerdedel til side, og resten rulles ud og lægges i en smurt form, så der laves sider. Overhæld bærrene og dæk med den resterende dej, lav et gitter af det. Produktet bages i fyrre minutter.

Tærte med hytteost og bær

Ingredienser: 70 gram smør, 150 gram kiks, 230 gram fed hytteost, 1 spsk vanilje, 4 spsk pulveriseret sukker, 300 gram creme fraiche, 3 kopper kirsebær, 8 spsk ribs jam.

Kiks-krummer kombineres med forsmeltet smør, blandes godt, lægges i en form og stilles koldt i en halv time.

Pisk imens hytteosten, tilsæt flormelis, vanillin og bland godt igen. Cremefraiche piskes også med en røremaskine, indtil den holder formen, og tilsættes derefter ostemassen. Den resulterende blanding lægges i en form (ovenpå krummen) og sættes igen i en halv time på et koldt sted.

Efter tiden fordeles kirsebær ovenpå et lag creme fraiche og hældes med ribsmarmelade. Bærtærten er klar.

Anbefalede: