Stuvet kål: opskrift og madlavningsfunktioner

Stuvet kål: opskrift og madlavningsfunktioner
Stuvet kål: opskrift og madlavningsfunktioner
Anonim

Hvis du vil fylde din kogebog op med nye grøntsagsretter, skal du sørge for at være opmærksom på kål. En grøntsag, der er tilgængelig på ethvert tidspunkt af året, kan du stege, stuve, bage, lave de berømte kålkoteletter af, eller blot tilføje det til salater. I vores artikel vil vi se på flere opskrifter på lækre og solide kålretter, som du for eksempel kan tilberede til aftensmaden.

Kålgryderet: opskrift med kød

Denne ret vil være særligt krydret, hvis du ikke kun tager en frisk grøntsag, men også surkål til tilberedning. Det vil give en let surhed og perfekt understrege smagen af okse- eller svinekød. For et stort måltid for hele familien skal du bruge:

  • et halvt kilo okse- eller svinefilet;
  • 2 store løg;
  • 400 g surkål og 800 g frisk (ca. en halv stor gaffel);
  • et par spiseskefulde naturlig tomatpure;
  • kødkrydderier, s alt og et par laurbærblade.
opskrift på stuvet kål
opskrift på stuvet kål

Hak løget fint og kom det i en stegepande med vegetabilsk olie. Sauter indtil gennemsigtigt, og tilsæt derefter kødfileten skåret i små tern. Kog i cirka 5 minutter, og tilsæt derefter surkålen. Tip: Hvis syltede grøntsager er for sure, så læg dem i et dørslag og skyl under rindende vand inden tilberedning. Luk gryden med låg og lad retten simre et kvarters tid ved middel varme, husk at røre indimellem. Læg derefter frisk kål, samt tomatpure og kog til kødet er mørt. Afhængigt af dens kvalitet kan dette tage halvanden time. Til allersidst tilsættes laurbærblade til retten, s alt og drys med krydderier forsigtigt. Sluk for varmen og lad det simre under låg i yderligere 15 min. Stuvet kål, hvis opskrift er så enkel, vil være en god ret til aftensmad. Den skal serveres varm, serveret med en lysegrøn salat eller blot snittede årstidens grøntsager. Selvfølgelig kan du kun bruge frisk kål til denne ret, men surkål vil give den en speciel pikanthed - prøv denne kombination, du vil helt sikkert kunne lide den.

Dampet kål: opskrift med foto

Og du kan tilberede grøntsager som følger, tag:

  • et halvt kilo skind- og benfri kyllingefilet;
  • et lille 100 g stykke røget bryst;
  • 50-70 g af enhver smelteost - Viola, Hochland eller en hvilken som helst anden vil klare sig;
  • 200 g friske champignoner;
  • et halvt lille kålhoved;
  • et løg, et par fed hvidløg og krydderier.
stuvet kål opskrift med foto
stuvet kål opskrift med foto

Skær brystet i strimler og steg i en lille mængde olie, fedtet skal smeltes fra det. Kom finthakket løg på panden og svits i et par minutter. Læg herefter kyllingefileten skåret i tern og steg den let – stykkerne skal blive hvide. Tilsæt derefter svampene - er de store nok skal de først skæres i flere stykker, små eksemplarer kan lægges hele. Lad blandingen simre i ikke mere end fem minutter, og læg derefter den hakkede kål ud. Forresten, hvis du vil have grøntsagerne til at blive særligt saftige, efter at have skåret den, skal du s alte den let og huske med dine hænder. Efter at kålen er stegt lidt, tilsættes ost på panden, hæld en tredjedel af et glas vand i og kog ved svag varme i et kvarters tid eller lidt mere. S alt og drys med krydderier efter smag. Stuvet kål (opskrift med ost og kylling) vil være meget velsmagende varm, så efter tilberedning skal du straks servere retten til bordet. For smags skyld kan finthakket eller presset hvidløg tilføjes til hver portion.

Lækkert kogt blomkål. Opskrifter: gryderet med grøntsager eller creme fraiche

Fjern fra køleskabet:

  • 1 blomkålshoved;
  • et par små zucchini, 1 aubergine og sød peberfrugt;
  • 1 gulerod, et par tomater, et lille løg;
  • krydderier, tomatpasta og vegetabilsk olie til stegning af grøntsager.
farvetopskrifter på stuvet kål
farvetopskrifter på stuvet kål

Vask blomkålen, skåret i blomsterstande, det er bedst at fjerne den hårde del - stilken. Kog grøntsagerne til de er bløde i s altet vand. Vask resten af grøntsagerne, skræl: skær auberginer, zucchini, peberfrugt og tomater i tern, og hak gulerødderne med et rivejern. Hak løg og hvidløg fint, og sauter derefter i vegetabilsk olie, indtil det er blødt, tilsæt derefter gulerødder og andre grøntsager - kål skal sættes til sidst. Rør rundt, hæld et par spiseskefulde tomatpure i, s alt og drys med krydderier efter smag (enhver formalet peber, oregano, paprika, gurkemeje osv. duer). Dæk til og bring til klar - efter 20 minutter kan retten serveres ved bordet. Og du kan lave en ret endnu lettere, for eksempel koges stuvet kål meget hurtigt, hvis opskrift involverer stuvning med fløde i mikrobølgeovnen. Til det skal du bruge:

  • et halvt kilo blomkål;
  • 150 g af enhver ost;
  • noget mælk, 100 ml tung fløde og krydderier.

Del kålen i blomsterstande, kom i en form og kog ved fuld kraft i 2 minutter. Hæld derefter fløde og mælk i, drys med revet ost på toppen og bag i yderligere 8 minutter. Prøv det – hvis grøntsagerne stadig er faste, så kog retten lidt mere. Uanset hvilken opskrift du vælger, får du en lækker og nem middag for hele familien.

Anbefalede: