Sådan laver du kartoffelpandekager: en detaljeret opskrift

Sådan laver du kartoffelpandekager: en detaljeret opskrift
Sådan laver du kartoffelpandekager: en detaljeret opskrift
Anonim

Hvordan laver man kartoffelpandekager, så de er sprøde udenpå og bløde, saftige og møre indeni? Dette spørgsmål er af særlig interesse for dem, der ikke er ligeglade med grøntsagspandekager, men af en eller anden grund fungerer de ikke for dem. Det skal bemærkes, at sådan en ret kun tager 1 times fritid.

Sådan laver man kartoffelpandekager: trin for trin opskrift

hvordan man laver kartoffelpandekager
hvordan man laver kartoffelpandekager

Påkrævede ingredienser:

  • jodiseret s alt - 1/3 af en lille ske;
  • stort løg - 1 stk.;
  • allehånde sort - et par knivspidser;
  • mellemstore kartoffelknolde - 4-5 stykker;
  • stort hønseæg - 2 stk;
  • mælk 3% frisk - ¼ kop;
  • bagepulver - 1 knivspids;
  • hvedemel - 3-4 spsk (valgfrit);
  • vegetabilsk olie - 180 ml (til stegning af retten).

Behandling af grøntsager

Da det er umuligt at lave kartoffelpandekager af skrællede kartofler, bør du først behandle hovedgrøntsagerne godt. Dette kræver vask og rengøring.4-5 knolde, og riv dem derefter på et stort rivejern. Hvis det ønskes, kan kartofler hakkes i en kødhakker eller blender. Efter denne behandling anbefales det at lægge den revne grøntsag i koldt vand. Denne procedure vil forhindre de knuste knolde i at blive sorte og også delvist fratage dem stivelse.

rå kartoffel pandekager
rå kartoffel pandekager

Rå kartoffelpandekager omfatter også løg. Det er trods alt denne grøntsag, der giver pandekager den duftende lugt og rig smag, takket være hvilken ingen kan nægte sådan en stegt skål. Før du tilsætter dejen, er det tilrådeligt at male løget til en frugtkød ved hjælp af en blender.

Dejælteproces

Kartoffelpandekager uden æg kan tilberedes, men de er ikke så frodige og velsmagende. Derfor er det bedre at tilføje dem til basen. Æggene skal brydes i en skål og derefter piskes kraftigt med et piskeris eller almindelig gaffel. Derefter er det nødvendigt at tilføje iodiseret s alt, bagepulver, 3% frisk mælk, allehånde sort peber, løg, revne kartofler og hvedemel til dem. Ved at blande ingredienserne sammen, bør du få en tyk og tyktflydende konsistens (som almindelige pandekager, men med synlige indeslutninger af revet grøntsag).

Sådan laver man kartoffelpandekager i en gryde

ægfri kartoffelpandekager
ægfri kartoffelpandekager

Det er ønskeligt at stege sådan en ret i en gryde eller i en stegepande. For at gøre dette skal du hælde 10-15 ml vegetabilsk olie i skålene og derefter varme det kraftigt op. Dernæst skal du bruge en stor ske til at lægge grøntsagsdejen ud. På en gangop til fem små kartoffelpandekager kan steges på pande. De laves på nøjagtig samme måde som almindelige pandekager eller pandekager.

Under varmebehandlingen er det nødvendigt at sørge for, at siderne af kartoffelpandekagerne brunes jævnt. For at få en mere sprød ret efter stegning, er det uønsket at sprede pandekagerne i en rutsjebane. Det er bedre at fordele dem i ét lag på et stort fladt fad og efter afkøling flytte dem til en fælles tallerken.

korrekt servering

Kartoffelpandekager kan serveres til middag enten lune eller afkølede. De anbefales at indtages med tomatsauce, creme fraiche og varm sød te.

Anbefalede: